תוצאות 1 עד 13 מ 13

אשכול: ציוד מא' ועד ת' - רוכב מתחיל

צפייה משולבת

Member הסמל האישי של audiR8

ציוד מא' ועד ת' - רוכב מתחיל

היי.
    מסיים בקרוב את תהליך הוצאת הרשיון, ואפילו אופנוע לרכישה כבר נמצא על הכוונת. הגיע הזמן להתחיל ולצבור ציוד.
    כרגע מעוניין בקסדה, מעיל וכפפות. מגיני ברכיים יגיעו בהמשך, נעלי רכיבה לא אוכל לנעול ביום יום לצערי. יכול להקדיש לכל אלו 3,000 שקלים.

קסדה - מצאה חן בעיניי Airoh S5, נטו מבחינת מראה. לא הצלחתי לגלות באילו תקני בטיחות היא עומדת (אתר היצרן לא מספק הרבה מידע מעבר לMaximum security, מה שזה לא אומר). בעד, נגד, המלצות למשהו מוצלח יותר עד 1,500 שקלים?
    עדיפות לקסדה מלאה, עם משקף שמש מובנה.

מעיל - מתלבט בין מעיל קיץ למעיל ארבע עונות. אני סובל מאוד מחום ולעולם לא קר לי, מה שאומר שאין לי כוונה לקנות מעיל חורף. האם לקנות מעיל קיץ ולהירטב בחורף או מעיל ארבע עונות ולהזיע בקיץ? יש טעם לשים דגש על מגן גב מובנה או פשוט לקנות בנפרד? האם יש סיבה למתוח את התקציב ולרכוש מעיל עור?
    המלצות עד 1000 שקלים בערך? עדיפות למעיל עם לפחות כיס פנימי אחד.

כפפות - הלכתי לאיבוד. עור ברווז אוסטרלי פיסח, מיגוני קרבון משולבים בסיבי תירס גמדי שנקטף לאור ירח מלא, מה לכל הרוחות?
    מעוניין להשקיע עד 500 שקלים, מחפש נוחות, הגנה ואיכות. הגנה ממים לא מעניינת אותי.

תודה מראש.

Sent from my C6833 using Tapatalk
    נערך לאחרונה על ידי audiR8; 31-08-2015 בשעה 20:23.

Senior Member
    היי audiR8, אני רוכב חדש, כחודשיים על loncin.

ממליץ לך לא לוותר על מגפי רכיבה ומגני ברכיים.
    התקופה הראשונית על האופנוע היא הכי מועדת לפורענות וזה יכול להיות ההבדל בין
    degloving לבין טיפה כאבים ברגל.

תמונות מאוד קשות ונוראיות, לא מומלץ בכלל לצפיה: degloving
    https://www.google.co.il/search?q=fo...ing+motorcycle

בשלי כבר יש מלא סימנים ונזקים שהייתי מעדיף שלא יהיו לי על הנעליים.

אני מגיע לעבודה ומחליף לסנדלים או נעליים.
    אפשר להשאיר בעבודה או שסנדלים נכנסים לתיק.

בקשר לשאר הציוד, אני ממליץ לך לקפוץ לרחוב שוקן בתל אביב ולעשות סיור מדידות בין כל החנויות שם.
    אני כמעט הכל קניתי בכלבוטקס.

יש לי מעיל קיץ וגם איתו מאוד חם לי (80% רשת) אז אני לא מאוד ממליץ על רב-עונתי.
    גם יש בעיה ברב-עונתי שאם הוא מתאים בול בחורף אז בקיץ הוא יהיה רופף מעט (מוציאים את הפנימית) וזה פוגע במיגון. יתכן שיש דגמים שמטפלים בזה עם רצועות וחגורות. משהו לשים לב אליו.

Senior Member
    אני גם מאוד ממליץ לעשות קורס רכיבה.
    זה שיפר לי את היכולות, הביטחון והבטיחות ברכיבה.

Member
    יש לי airoh s5 למכירה. קניתי אותה לפני שבועיים ופשוט הבנתי שהיא לא יושבת עלי טוב. המידה היא xl, אבל לדעתי גם l יכולים ללבוש אותה. זה פשוט xl ו - l שונים מחברות אחרות. חשבתי שאסתדר עם זה ובסוף הבנתי שלא.

אם בא לך לקנות קסדה במצב חדש לגמרי בכמה מאות שקלים פחות מהחנות, או בכלל לקבל חוו"ד יותר מפורטת עליה, דבר איתי.

בגדול היא מאווררת, אווירודינאמית מאוד גם עם המיצחיה וגם כשאתה בלי מיגון רוח על האופנוע וגם במהירות גבוהה (בדקתי את זה) לא משנה לאיזה כיוון את מזיז את הראש, שדה ראיה רחב מאוד ונקי, מצחיה מתקפלת (שזה לדעתי אחלה דבר מבחינת שימושיות - נכנס יופי לארגז) אפשר לפרק את הימצחיה ולהפוך אותה לקסדה רגילה, ובשביל זה מגיעה עם חלקים מיוחדים לאטום את ההברגות. משקף שמש פנימי מעולה ואפקטיבי, ובכלל קסדה מאוד יפה - שלי בצבע פנינה.

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicAcc...ad658d32dfe472
    נערך לאחרונה על ידי yonatan.s.; 01-09-2015 בשעה 00:08.

nihrider, אשקול מחדש את עניין מגיני הברכיים (למרות שאני לא בטוח שיהיו פרקטיים ביום יום), אך לצערי, עניין הנעליים לא נתון לשיקול דעתי.
    אני נדרש להופיע לעבודה עם נעליים מסוג ספציפי, והן גדולות מכדי שיהיה ניתן להביא אותן איתי ולהחליף לפני תחילת העבודה.
    בכל מקרה, לא מדובר על כפכפים או אפילו נעליים קלות, מדובר על נעלי עבודה עם תמיכה לעקב ועור מוקשח בגפה ובחזית.
    אני בהחלט מתכנן על סיבוב בין החנויות, אך מעוניין להגיע לשם עם איזשהו כיוון ולא להסתמך באופן עיוור על המלצות של מוכרים.
    בכל מקרה, תודה.

yonatan.s, הייתי יותר משמח לרכוש ממך את הקסדה אך לצערי, קשה לי להאמין שהיא תתאים. אני לא סגור על מידת הקסדה שלי אך מנסיון עם כובעים למינהם יש לי ראש קטן במיוחד, כך שהייתי מהמר על S או אפילו XS.
    אשמח לשמוע את דעתך על הקסדה. מה היו השיקולים שלך בקניה, איך היא מבחינת נוחות, רעש ואיכות כללית.
    תודה.

Member
    נוחות זה בגדול עניין של מבנה ראש בסופו של דבר, לי היא לא יושבת ממש טוב..אז היא לא הכי נוחה בהקשר הזה.

מבחינת רעש - היא רועשת. אני משתמש באטמים כדי לרכב איתה (כשיוצא לי), מצד שני יש לא מעט קסדות נפתחות ואפילו מלאות (גם מבין היוקרתיות) שרועשות עד כדי שימוש באטמים, כך שזה לא באמת כזה קריטי בהקשר הזה בסופו של דבר.

הקסדה מיוצרת באיטליה, כך שתקן אירופאי יש לה. אין דירוג של שארפ. מצד שני כשחיפשתי מידע על הקסדה נתקלתי באתר advrider, בפוסט של אדם שרכש אותה, שסיפר שתוך כדי רכיבה מאחורי משאית שהובילה קרח התנתק גוש קרח ששקל כנראה יותר ממאה קילו מהמשאית והתנגש בו חזיתית בגוף כולל בקסדה. לפי התיאור שלו הוא ואחרים שראו את האירוע לא האמינו איך לא עף מהאופנוע ושרד את זה. הקסדה ספגה חתיכת מכה אבל הוא לא נפגע כלל. לפוסט הוא העלה גם תמונות של הקסדה לפני ואחרי, וציין שמבחינתו הקסדה הוכיחה את עצמה מבחינת בטיחות.

האיכות הכללית נראית בסדר גמור, ההרכבה טובה, הפיצ'רים טובים.

Member
    טוב, מכיוון שלא רשמת על מה אתה מתכנן לרכב (אופנוע כביש 250 סמ"ק או קטנוע 50 סמ"ק), כמה קילומטרים ובאיזה תדירות (כל יום 200 מטר למכולת או פעמיים בשבוע מחולון לחדרה) ננסה לעזור עם ציוד שיענה בגדול על הצרכים:
    קסדה: מבחינתי אין אפשרות לפשרה, לך על הטוב ביותר מבחינת איכות ולא משנה המראה (בתאונה תמיד יורד דם אדום, בלי קשר לכמה יפה הקסדה). עדיף קסדה בצבע אחיד וטובה מאשר קסדה מקושקשת באותו מחיר אבל באיכות נמוכה יותר. לדעתי זו תתאים לך:
    http://www.kolbotex.co.il/product.php?id=47558
    מעיל: אנחנו חיים בארץ שרוב השנה מזג האוויר קייצי ולא דורש מעיל חורף או מעיל 4 עונות. קנה מעיל קיץ, הוא זול לרכישה ממעיל ארבע עונות וכשיגיע החורף קנה חליפת גשם ותלבש מעל. ההמלצה שלי :
    http://www.kolbotex.co.il/product.php?id=18432
    כפפות: קיץ, בחורף תקנה כפפות חורף כי אני לא מכיר אפשרות אחרת:
    http://www.kolbotex.co.il/product.php?id=45573

סך כל הציוד: 2250 ש"ח. ריכזתי לך את הכל בחנות אחת כדי שתוכל לקבל הנחה על כל הקנייה ולא כי אני מכיר או משהו כזה. את ה 750 ש"ח שנשארו תשקיע במגני ברכיים, מנעול טוב או במסעדה עם החברה.

בהצלחה וסע בזהירות. אופנוע זה כלי רכב ולא מעבר לזה...

מקפיץ - עדיין לא רכשתי את כל הציוד (החגים עיכבו את הוצאת הרשיון).
    מה אתם אומרים על מעיל Rev'it Airforce? במבצע סוף עונה בא.ד מוטורספורט הוא נכנס לתקציב.

Member הסמל האישי של droravr
    1. קסדה - הכי חשוב זה שהיא תתאים לך כמו שצריך, בכל מקרה יש עכשיו שואי קווסט ב-1500 ש"ח למיטב זכרוני, קסדה מצוינת. שווה למדוד אותה.

2. מעיל - רוויט עושים אחלה מעילים, אל תשכח להוסיף מגן גב. לא לבשתי את הדגם הספציפי ששאלת עליו אבל אני רוכב עם ה-Airwave שלהם. אגב, כשתהיה ספוג מים, בדרך לירושלים, במעיל רשת באמצע החורף וב-100 קמ"ש אז נראה אם לא קר לך אף פעם.

3. כפפות - ארוכות? קצרות? רוויט DIRT 2 הן אחלה כפפות, אם כבר אתה קונה מעיל באיי.די אז תבדוק אותן, אני חושב שיש לו גם כפפות של הלד שם אז תעיף עליהן מבט.

מקפיץ - מגיני ברכיים.
    התרסקות שלי ב10 קמ"ש (תוך כדי ריצה. למזלי שיווי המשקל של האופנוע קצת יותר טוב משלי ועליו עדיין לא התרסקתי) והשבתה של הברך לשבוע שכנעה אותי לא לבדוק מה יקרה במהירות גבוהה יותר (ואולי לצאת לרוץ עם ציוד מגן מלא, אבל זה דיון לפעם אחרת).
    מחר אהיה באיזור תל אביב, המלצות למגיני ברכיים במחיר שפוי ונוחים לשימוש?

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    מקפיץ מקפיץ - אולי תגלה לנו מה קנית בסוף?

אם אתה מבקש.
    קסדה - AGV K3-SV.
    מעיל Rev'it Airforce.
    כפפות - Rev'it Striker.
    בנוסף קיבלתי יחד עם הקסדה מעיל חורף גנרי של RED שבו עשיתי שימוש פעם אחת, הוא לא נוח לאורך זמן.

Junior Member
    בלי להיכנס לסוג כזה או אחר של מותגים מסוגים שונים, אם אתה מתחיל לך רק על ציוד בסיסי וזול. זול לא חייב להיות לא טוב ואחרי כמה חודשים של רכיבה אתה עלול לגלות שחלק מהפריטים שרכשת לא טובים לך ותרצה להחליף אותם. חבל יהיה אם תצטרך להשכיב בצד דברים שעלו לך ים כסף.