עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 17

אשכול: סטודנט וטירון A1 שמחפש לאכול את כל העוגה ולהשאיר אותה שלמה

צפייה משולבת

Junior Member

סטודנט וטירון A1 שמחפש לאכול את כל העוגה ולהשאיר אותה שלמה

אהלן חברים, אני צריך שתגידו לי שכל רעיון הרכישה שאציג לכם הוא גרוע מיסודו:
    בכל אופן לפני 3 חודשים עברתי טסט ל A1 ,אני בן 24, ולא רכבתי על שום דו גלגלי בעבר שהוא לא אופניים. ואני "מומחה בהחלטות לא נכונות" (לא מילים שלי)

בקיצור ,עברתי בשלום (בקושי רב מאוד) את שלב ההתרגשות והאימפולסיביות, והצלחתי לא להיכנס לסוכנות אופנועים כלשהיא ולקנות את הכלי הכי מרשים בפריסת תשלומים לכל החיים

העניין הוא כזה , אני סטונדט בחצי משרה שעושה 4 פעמים בשבוע את גן יבנה-תל אביב ,וכמו חלק גדול מהאזרחים במדינה אני מוצא את עצמי מבזבז שעות על תחבורה ציבורית ובהייה בקנאות על רוכבי אופנוע בכביש (לא בהכרח באותו סדר) , והחלטתי שאני צריך למצוא לזה פתרון בדמות דו גלגלי.
    גיליתי שבכל הסיפור הזה תהליך הוצאת הרשיון הוא החלק הפשוט יותר, ושהחלק הקשה הוא רכישת אופנוע אמין וחישוב כלל ההוצאות אל מול התקציב החודשי

תראו אני לא מגיע עם הון עצמי של יותר מ 5,000 ולכן הרעיון הוא פריסה לתשלומים ורכישת כלי עד 15,000, כלומר פריסת תשלומים לשנתיים
    אני חושב להרשות לעצמי יותר אבל הפחד העצום הוא ירידת ערך עצומה עוד שנתיים בנפח של 250 סמ"ק וכמובן גניבת האופנוע
    השאיפה היא כמובן לצמצם נזקים ולא לקרוס כלכלית אם חלילה זה ייקרה לכן התקציב הוא נמוך

השאלות שלי הן כאלה:
    -האם קיים כלי ישן מאוד,זול ,ואמין שיכול לעמוד באתגר או שהמינימום הוא אחד מדגמי הנינג'ה או ההונדה 250 החדשים יחסית באתרי יד 2?
    -מהי עלות האחזקה החודשית , על רגל אחד, של כל אחת מהאפשרויות?

גילוי נאות ,כשהתחלתי את כל העניין האמנתי שמעבר לאופנוע הוא זול,נגיש, ומלא חלומות וורודים, לא לקחתי בחשבון את עלויות אחזקת האופנוע ורכישת הציוד,
    יש בי חלק ילדותי שמסרב לקבל את זה ועדיין משוכנע שעם אופנוע בפחות מ 10,000 ותקציב חודשי של 1500 שקל אוכל לעמוד בזה כלכלית
    תחושת המיאוס בתחבורה הציבורית,העצמאות , והפנטזיה על אופנוע מחוץ לדלת יוצרים אצלי אשלייה ורודה

אני צריך שתהיו הגורם החיצוני שיגיד לי שזאת החלטה נוראית ולא נכונה ושאני צריך צריך להתבגר,כי אי אפשר לאכול את כל העוגה ולהשאיר אותי שלמה
    תודה מראש לעונים

Member
    אופנוע ב15אלף חדש יהיה לך מאוד קשה למצוא (פריסת תשלומים).. החדשים של ה250 מתחילים באזור ה25+-

אתה יכול ללכת על קטנוע (ולא אופנוע), הם לפעמים יותר זולים.. אבל לא תמיד

אחזקה זה מאוד תלוי, בדרכ ה250 דיי פשוטים וזולים לאחזקה... קח בחשבון שתצטרך גם מיגון, קסדה, מעיל וכו.. זה תוספת לא קטנה

גילוי נאות: אני רוצה בקרוב למכור את הסוזוקי 250 שקל (אופנוע, לא קטנוע), אם אתה מעוניין בפרטים, מוזמן לשלוח הודעה

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

Member
    אז ככה:
    כמה מספרי אצבע מניסיון.
    המרחק היומי בין גן יבנה לתל אביב (הלוך וחזור) - 100 ק'מ
    בהנחה ואתה נוסע לתל אביב 5 פעמים בשבוע
    אנחנו מדברים על 2000 ק"מ לחודש ( כשלעצמו לא מעט, בוודאי לכלי ישן ממועט נפח - אבל נניח לזה כרגע)
    בהנחה כי כלי ברכיבה ממוצעת יצרוך 1/20
    תצרוכת של 100 ליטר לחודש שיוצא סביבות 600 ש"ח.
    ביטוח חובה בהנחה ואתה לא נהג צעיר - 4000-5000 ש"ח שמתורגם ל350-400 ש"ח
    לחודש.
    וזה מביא למסקנה שהוצאות לחודש עבור האופנוע יעמדו על סך של 1000 ש"ח
    וזאת כמובן לפני טיפולים, תיקונים ועוד הפתעות נעימות בדרך.
    בנוסף אמרת שתקנה את הכלי בתשלומים, ולכן יש להוסיף את התחשיב לזה גם כן.
    וכל זה מביא אותנו יחד למסקנה שב1500 ש"ח לחודש יהיה לך מאד קשה להחזיק את הכלי.

מאחל לך בהצלחה במה שתעשה, אבל לפחות שתקבל פרספקטיבה לקראת מה אתה מכניס את עצמך.

Sent from my ONE A2005 using Tapatalk

Junior Member
    ביצעתי משהו דומה בעברי.
    עשו פה חישוב טוב שמראה ש1500 זה גבולי אבל יכול להיות אפשרי.
    המלצה שלי היא לקנות אופנוע ישן ואמין (לי היה ER5) ולהתחיל ללקט ציוד יד 2 (חוץ מקסדה, חדשה זה חובה).
    צריך לקחת בחשבון שכמו שהראו מקודם אתה תעשה בערך 2000 ק"מ לחודש ולא לשכוח שרוב האופנועים הישנים דורשים טיפול פעם ב6000 ק"מ, מה שמוביל לעוד הוצאה של 700-1000 ש"ח כל 3 חודשים (בלי הפתעות למיניהם).
    היתרון באופנוע ישן הוא שהם דיי פשוטים אז החלפים זולים ועם ידיים מספיק טובות אפשר גם לעשות טיפולים בסיסיים לבד.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    כלכלית - הרעיון גרוע.
    לא משנה כמה חסכוני האופנוע יהיה, הוא יהיה הרבה יותר יקר מתחבורה ציבורית.
    כדי להוריד את עלויות האחזקה, אפשר ללמוד לעשות טיפולים לבד - אבל זה דורש השקעה של זמן שאין לך.

אם הפן הכלכלי לא עד כדי כך לוחץ כמו שנראה מההודעה...
    15K קונים לך אחלה אופנוע בימינו.
    ראיתי בלוחות CBR250 שנת 11' מיד ראשונה עם 10K ק"מ - כלי שנשמע תפור לשימושים שלך.
    רצו עליו 15, וזה לפני מיקוח - קשה לי להאמין שלא ישחררו את האופנוע לקונה שיגיע עם 12-13 במזומן, ויגיד שזה מה שיש לו.
    יש כמה מקומות שמוכרים דיוק 200 מ"יד יבואן", עם 0 ק"מ, אחריות לשנתיים ב-18-19. אני בטוח שבמקומות האלה ניתן גם להשיג מסלול מימון.
    אפשר גם לנסות למצוא נינג'ה 250 מהדור הקודם (שני צילינדרים), עם ק"מ סביר סביב ה-12.
    אפשר לקנות דיאלים רואדווין 250 בן שלוש. אופנוע לא משהו, והוא נסחר גרוע - מה שאומר, שכנראה שתוכל להוציא אופנוע במצב טוב סביב ה-8K.

לפני 8 שנים, אני כמשוחרר טרי לקחתי הלוואה של 15K, וקניתי דיוורז'ן 400 בן 17 וציוד רכיבה. זה מה שהיה בשוק ב-2010, בניגוד גמור להצפה שיש היום.
    ריסקתי אותו אחרי חודש, חזרתי לאוטובוס, קניתי MZ301, מכרתי, קניתי עוד דיוורז'ן ששירת אותי ל-40 אלף ק"מ...
    בכל רגע נתון, לא היה לי כסף מיותר. הייתה לי רק כרית בטחון בדמות מגורים אצל ההורים, מה שאומר שקורת גג ואוכל לא יקחו ממך.
    רכבתי על הכלים האלה, תקנתי אותם (באופן מאוד לא מקצועי) ונהנתי.
    ההבדל הוא, שהייתה לי עבודה שהכניסה 6K ברוטו ו"למדתי" בפתוחה. היה לי זמן למשחקים האלה. אני לא בטוח שזה המצב אצלך.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    תודה רבה על העצות חבר'ה ,מישהו היה צריך להחזיר אותי לקרקע, הרבה חומר למחשבה , אני מופתע קצת מזה שאני בכלל מופתע מהמספרים
    המצב הכלכלי ושגרת החיים כרגע כנראה ילוו אותי לפחות בשנתיים הקרובות ככה שזה צורם וקשה מאוד להשלים עם הנתונים האלה

Senior Member
    אתן לך את 2 הסנט שלי כי אני במצב מאוד, אבל מאוד דומה לשלך.
    אני גם סטודנט, עושה את ציר אשדוד-תל אביב 4 פעמים בשבוע (בסמסטר), רוכב על אופנוע בערך פעם בשבוע ללימודים, בשאר הזמן לוקח את הרכבת. עם זאת שאני לא סובל את התחבורה הציבורית - איילון הפקוק בבוקר לא יותר מהנה, שלא לדבר על הבלאי על הכלי (4 נסיעות ללימודים זה טנק דלק). האופנוע הפך לכלי עירוני, לנסיעות "פורקן לחץ" וטיולי סופ"ש במזדמן.
    מבחינת עלות קניה - את שלי רכשתי לפני שנתיים בקצת פחות מ-11 אלף (סוזוקי GS500). עד כה עם 27 אלף ק"מ שעברו תחתיי בשנתיים השקעתי קרוב ל-8000 (חישוב גס מאוד) בשלל ליקויים, טיפולים, שמנים, בלאי טבעי של הגיל וכו'. בהחלט אפשרי למצוא אופנוע במצב טוב שישרת אותך בתקציב הזה, מכיר כמה חבר'ה שרוכבים שנים על כלים שנקנו בסכומים בני 4 ספרות (הבולט ביניהם הוא חבר עם YBR250 שמספיק לו לכל צרכיו ורוכב עליו כבר שנה שלישית ברציפות). העניין הוא לדעת מה לחפש, ולצוד - כי כלים במצב טוב מגיעים פעם באף פעם, שלא לדבר על מצב שמור. אני אישית דאגתי ליישר קו לפני הלימודים - כל הליקויים שידעתי עליהם תוקנו והאופנוע הובא למצב פלס, תוך הבנה מה מחכה לי מבחינת בלאי בעוד X ק"מ והיערכות בהתאם. כמובן שיש הפתעות אבל זה פחות כואב כלכלית.
    אני גם עובד במשרה חלקית, משלם ביטוח, שכר לימוד ועוד מגרד כסף ליציאות. הכל אפשרי, השאלה היא איך אתה מחלק את התקציב שלך. אם זה חלום שבוער לך - לך על זה, רק עצה ידידותית - במצב שלך הייתי נשאר עם הרכבת ומחזיק אופנוע בשביל הפנאי וככלי רכב עירוני ולא ככלי תחבורה ללימודים (כי באמת שאפילו על 500 סמ"ק זה מעייף אחרי כמה ימים ברציפות).

בתקציב כמו שלך בגדול אפשר למצוא ER5 במצב טוב (יש כמה שמורים בשוק לאחרונה), או אם 250 זה הכיוון אז אינזומה 250 חמוד (בתנאי שלא ממורה נהיגה).

ושלא תחשוב על תשלומים. לא במצב שלך ולא בשביל אופנוע. זו דרך להכנס לחובות. אם אין לך את הכסף לקנות משהו - או שתוותר או שתמצא איך להשיג את הכסף הזה, תשלם במכה ותשכח מזה. זה יחנוק אותך כלכלית כל חודש (בייחוד אם מדברים על 1500 בחודש) ובמידה ותרצה להשתדרג אתה תמכור את הכלי וסביר להניח שעדיין תממן אותו הרבה אחרי.
    3> Honda NC700X 2012 - Chrissy
    106,200KM and counting

Not all who wander are lost

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי TundraOG צפיה בהודעה
    אתן לך את 2 הסנט שלי כי אני במצב מאוד, אבל מאוד דומה לשלך.
    אני גם סטודנט, עושה את ציר אשדוד-תל אביב 4 פעמים בשבוע (בסמסטר), רוכב על אופנוע בערך פעם בשבוע ללימודים, בשאר הזמן לוקח את הרכבת. עם זאת שאני לא סובל את התחבורה הציבורית - איילון הפקוק בבוקר לא יותר מהנה, שלא לדבר על הבלאי על הכלי (4 נסיעות ללימודים זה טנק דלק). האופנוע הפך לכלי עירוני, לנסיעות "פורקן לחץ" וטיולי סופ"ש במזדמן.
    מבחינת עלות קניה - את שלי רכשתי לפני שנתיים בקצת פחות מ-11 אלף (סוזוקי GS500). עד כה עם 27 אלף ק"מ שעברו תחתיי בשנתיים השקעתי קרוב ל-8000 (חישוב גס מאוד) בשלל ליקויים, טיפולים, שמנים, בלאי טבעי של הגיל וכו'. בהחלט אפשרי למצוא אופנוע במצב טוב שישרת אותך בתקציב הזה, מכיר כמה חבר'ה שרוכבים שנים על כלים שנקנו בסכומים בני 4 ספרות (הבולט ביניהם הוא חבר עם YBR250 שמספיק לו לכל צרכיו ורוכב עליו כבר שנה שלישית ברציפות). העניין הוא לדעת מה לחפש, ולצוד - כי כלים במצב טוב מגיעים פעם באף פעם, שלא לדבר על מצב שמור. אני אישית דאגתי ליישר קו לפני הלימודים - כל הליקויים שידעתי עליהם תוקנו והאופנוע הובא למצב פלס, תוך הבנה מה מחכה לי מבחינת בלאי בעוד X ק"מ והיערכות בהתאם. כמובן שיש הפתעות אבל זה פחות כואב כלכלית.
    אני גם עובד במשרה חלקית, משלם ביטוח, שכר לימוד ועוד מגרד כסף ליציאות. הכל אפשרי, השאלה היא איך אתה מחלק את התקציב שלך. אם זה חלום שבוער לך - לך על זה, רק עצה ידידותית - במצב שלך הייתי נשאר עם הרכבת ומחזיק אופנוע בשביל הפנאי וככלי רכב עירוני ולא ככלי תחבורה ללימודים (כי באמת שאפילו על 500 סמ"ק זה מעייף אחרי כמה ימים ברציפות).

בתקציב כמו שלך בגדול אפשר למצוא ER5 במצב טוב (יש כמה שמורים בשוק לאחרונה), או אם 250 זה הכיוון אז אינזומה 250 חמוד (בתנאי שלא ממורה נהיגה).

ושלא תחשוב על תשלומים. לא במצב שלך ולא בשביל אופנוע. זו דרך להכנס לחובות. אם אין לך את הכסף לקנות משהו - או שתוותר או שתמצא איך להשיג את הכסף הזה, תשלם במכה ותשכח מזה. זה יחנוק אותך כלכלית כל חודש (בייחוד אם מדברים על 1500 בחודש) ובמידה ותרצה להשתדרג אתה תמכור את הכלי וסביר להניח שעדיין תממן אותו הרבה אחרי.
    תודה רבה על המידע אחי , מכניס לפרופורציות

ההון העצמי שלך מאוד נמוך. משמעו אתה לא חוסך כלל. תתחיל בלחסוך 1500 שח לחודש. זה תרגולת טובה לחיים. תוך שנה תהיה כבר עם הון עצמי של 23000,

Sent from...

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי YaronNahum צפיה בהודעה
    ההון העצמי שלך מאוד נמוך. משמעו אתה לא חוסך כלל. תתחיל בלחסוך 1500 שח לחודש. זה תרגולת טובה לחיים. תוך שנה תהיה כבר עם הון עצמי של 23000,

Sent from...
    זוהי מחשבה מקובעת.
    בהנחה והוא כרגע סטודנט, וההכנסות נמוכות, למה לחסוך לזמן עתיד כאשר בעתיד יהיו הכנסות גבוהות יותר.
    שיקנה אופנוע ויהנה מהחיים.

אגב לפותח שרשור.
    אנוכי סטודנט, והתחלתי בדיוק כך.
    קניתי gs500 ב5.5k וציוד משומש ב1000 ש"ח רק בשביל נסיעות אילת ב"ש (בית לימודים) כל שבוע.

עם הזמן השתדרגתי ותאבון גדל, אבל בסכומים שלך זה אפשרי לחלוטין.

ציטוט נכתב במקור על ידי jkob.s צפיה בהודעה
    זוהי מחשבה מקובעת.
    בהנחה והוא כרגע סטודנט, וההכנסות נמוכות, למה לחסוך לזמן עתיד כאשר בעתיד יהיו הכנסות גבוהות יותר.
    שיקנה אופנוע ויהנה מהחיים.

אגב לפותח שרשור.
    אנוכי סטודנט, והתחלתי בדיוק כך.
    קניתי gs500 ב5.5k וציוד משומש ב1000 ש"ח רק בשביל נסיעות אילת ב"ש (בית לימודים) כל שבוע.

עם הזמן השתדרגתי ותאבון גדל, אבל בסכומים שלך זה אפשרי לחלוטין.
    זאת מחשבה עם תכנון קדימה. לקביעת הרגלים לחיים.
    נכון שתרבות הצריכה ששולטת , קובעת הכל כאן ועכשיו גם במחיר של כניסה להלוואות וחובות.
    אבל גם הלוואות צריך לשלם. ובסופו של תהליך אתה משלם יותר , הרבה יותר. על אותו מוצר.

רק בבקשה , אל תלך להפגין בשדרות רוטשילד אח''כ שאין לך כסף לכלום.

Sent from...

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי YaronNahum צפיה בהודעה
    זאת מחשבה עם תכנון קדימה. לקביעת הרגלים לחיים.
    נכון שתרבות הצריכה ששולטת , קובעת הכל כאן ועכשיו גם במחיר של כניסה להלוואות וחובות.
    אבל גם הלוואות צריך לשלם. ובסופו של תהליך אתה משלם יותר , הרבה יותר. על אותו מוצר.

רק בבקשה , אל תלך להפגין בשדרות רוטשילד אח''כ שאין לך כסף לכלום.

Sent from...
    חייב להסכים.

אם אין לך את הכסף למשהו, גם אם חסר לך שקל - אין לך את כול הכסף, נקודה. לקחת הלוואות ולעשות תשלומים זה הנתיב המהיר לנפילה לדעתי.

Member
    אני אתן את הזוית שלי... שתהיה שונה ממבטם של כמה מגיבים.

גם אני הייתי סטודנט תפרן, והחזקתי כמה כלים במהלך הלימודים ששימשו אותי ככלי רכב לכל דבר.
    כולם היו ישנים מאד, שגירדתי לרכישה שלהם את התקציב בקושי.
    אז בהתחלה זאת הייתה וספה PX200 שאין בפנים מה להתקלקל... וזה באמת נסע, אבל כשעברתי לדברים יותר מתקדמים , הבעיות התחילו להגיע.

כמו שאמר לי בזמנו סטפן באחת הבדיקות... אופנוע ישן זה כמו בנאדם קשיש, גם אם הוא במצב טוב, הוא עדיין כבר לא בנוי לשמש כסוס עבודה וכל מני תקלות ובעיות יתחילו להגיע.
    ומה גם שיישור קו אמיתי, כזה שיביא אותו למצב כחדש, פשוט לא משתלם כי בעלות של יישור קו כזה, אפשר לרכוש מתלכתחילה אופנוע יותר חדש.

אז מה הייתי עושה אחרת אז? עם התובנות של היום?

הייתי לוקח פאקינג הלוואה וקונה לעצמי אופנוע חדש או קרוב מאד לחדש.
    מה שמאפיין את תקופת הסטודנטיות, זה שמדובר על תקופה קצרה יחסית עם עליית הכנסות משמעותית אחריה (אני מדבר על רוב המקצועות בלי דוגמאות קיצוניות של דוקטורט בפילוסופיה).
    שזה אומר למעשה, במידה ויש לך תקציב של משהו כמו 10K, הלוואה של 35K שפרוסה לכמה שיותר זמן - 10 שנים נגיד, עם אפשרות של פירעון מוקדם ללא קנסות.
    מדובר על החזר חודשי של 350 שקלים, שבואו נסכים, לא יביא סטודנט שעובד בחצי משרה וקצת יותר בחופשות, לפשיטת רגל.
    ואפשר לסגור ולהעיף את ההלוואה הזאת בתום הלימודים.

אני נזכר בכל התקלות והטיפולים, והתיקונים והתסכול, ותכל'ס בדיעבד היה נכון יותר פשוט לקחת הלוואה ולרכוש כלי חדש יותר.

עכשיו לעניין הגישה שהוזכרה כאן... "אם אין לך שקל לרכוש אז אל תרכוש".
    נו באמת,
    אנחנו צורכים אשראי בכל מקום,לוקחים משכנאתות לדיור, רוכשים ריהוט בתשלומים, משלמים בצ'קים דחויים... וכן יש דברים מסוימים שלשמם צריך הלוואות.

לאחרונה למשל, עזבתי מקום עבודה עם רכב צמוד וגם נולד לי ילד נוסף... אז היה צריך לרכוש רכב וכזה גם שיספיק למשפחה גדולה, אז לוקחים הלוואה ורוכשים רכב, לא קונים סוסיטא אספנות רק כי כרגע אין לך את כל הסכום.
    מצד שני, אני לא אקח בחיים הלוואה כדי לנסוע לחופשה או משהו כזה.

שכל אחד ישתמש באשראי כראות עיניו ובאחריות, לדעתי נטילת אשראי לרכישת כלי רכב לשימוש יומיומי (שיחליף נבלה שתעשה חורים בכיס) זאת סיבה מוצדקת.

כל זה מתייחס כמובן למצב של אופנוע לשימוש מלא ככלי רכב.. כמובן שכל שילוב של תחבורה ציבורית וכלי לנסיעות עירונית יהיה הרבה יותר זול...
    נערך לאחרונה על ידי etz301; 25-02-2018 בשעה 11:35.

צודק בקשר ללקיחת הלוואה על הוצאה גדולה כגון דיור ו/או רכב. גם כאן כפוף להון עצמי מינימאלי, ורק לדאוג שהתשלום החודשי לא יחנוק אותך.

אבל היכן בדיוק אתה יכול לקחת הלוואה של 35k לתקופה של 10 שנים ?
    ואם בחור כזה יגש לבנק שאין לו חסכונות , וההכנסה נמוכה , ואין בטחונות. גם אם יתנו לו זאת תהיה בריבית מאוד גבוהה.
    ואל תשווה אופנוע לרכב משפחתי.
    בשביל שהאופנוע ישמש הבטחון צריך לבטח אותו בביטוח מקיף. כמה זה עולה ? לעומת רכב ? באחוזים מהשווי ? תוסיף את זה לעלויות המימון.

Sent from...
    נערך לאחרונה על ידי YaronNahum; 25-02-2018 בשעה 12:34.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    לגבי "אנחנו צורכים אשראי בכל מקום". גם זאת גישה אבל לא בהכרח.
    הדבר היחיד שמקובל לקחת בו הלוואה (פשוט כי הסכומים הם פנטסטיים) זה משכנתא.
    מעבר לזה אין שום סיבה לקחת. ככה אני מתנהל עוד מהיום שבו המשכורת שלי הסתכמה במאה ושמונים שקל לחודש בתור תיכוניסט.
    בחיים לא לקחתי הלוואה. מה שרציתי ולא היה לי כסף, חיכיתי.
    דוגמה מהתקופה האחרונה.
    אני חייב דו"ג (לא אפרט אבל האלטרנטיבה היא או להתפטר מעבודה מצוינת או לעבור מקום מגורים, שהוא עוד יותר מצוין, או להתכחש לשני ילדים). יש כסף בחסכון אבל הוא מיועד לדברים אחרים.
    אז בנתיים התפשרתי על קטנוע זול, למרות שזה מבאס. כל חודש אני חוסך סכום יפה מאוד, וברגע שהקטנוע ימות (או שיתחילו תקלות שלא מצדיקות התעסקות) הוא יוחלף באופנוע. ככל שעובר הזמן התקציב לאופנוע הולך וגדל. אני יודע שבטווח של השנתיים שלוש הקרובות אני חוזר לאופנוע, אבל בא מעמדת כוח ועם סכום שמאפשר לקנות גם אופנוע יד ראשונה עם אפס או מספר מועט של אלפי ק"מ. (כי אני לא מאמין בלקרוע ניילונים, בטח שלא מהיבואנים החזירים של היום).
    אז נכון, לא כולם מעמידים את הפרקטיות לפני הכל, ויש גם נשמה שצריך לתחזק, אבל לכתוב ש"אין ברירה, כולם לוקחים הלוואות כל הזמן", זה לא נכון. זה עניין של בחירה.