תוצאות 1 עד 9 מ 9

אשכול: המלצה על אופנוע ראשון + עזרה בחישוב עלויות אחזקה

Junior Member

Question המלצה על אופנוע ראשון + עזרה בחישוב עלויות אחזקה

שלום
    אני עומד להתחיל עבודה במרחק של כ40 ק"מ מהבית ושוקל אופנוע (או קטנוע) ראשון ככלי תחבורה.
    עם מכונית, המרחק יגדל בכ5 ק"מ לכל כיוון ויחייב נסיעה על כביש 6, כדי שהנסיעה תהיה 40-50 דקות ולא שעתיים (בעומס של הבוקר) לפי הערכות של וויז.
    אני מבין שזה מרחק לא קטן לדו גלגלי. אני חושב על אופנוע באזור 300-400 סמ"ק, כאשר רוב הנסיעה בין עירונית. בגלל הפקקים, כנראה שאהיה מהיר מרכבים לאורך כל הדרך גם עם נפח מנוע נמוך. תהיה הרבה רכיבת שוליים ופקקים בחלקים העירוניים, כך שזריזות ותמרון חשובים.
    לא מצאתי פירוט עלויות אחזקה טוב למעט מספר הודעות מלפני עשור.
    אז... קטנוע או אופנוע? או שבכלל רכב עדיף?
    אז, נראה לכם שאני בכיוון מבחינת נפח מנוע? מה צריכת הדלק שאתם מגיעים אליה בפועל? 1 ליטר ל25-30 זה אמיתי?
    מה עלויות האחזקה השוטפת בקטגוריה הזו? הגעתי לכ4000 ש"ח בשנה, אבל נראה לי שיש הרבה חורים בחישוב הזה. אני מניח שאדע לבצע את רוב הטיפולים הקטנים לבד. אם תוכלו לתת דוגמאות מנסיונכם, זה יהיה מעולה.
    האם יש עוד נתונים חשובים נוספים בעלות השנתית פרט לביטוח וטסט?
    עוד דברים... מטר ושמונים ושוקל 75-80, רוצה מקום לתיק, מתכנן להחזיק בכלי כשלוש שנים.
    תודה

Senior Member
    אני אזרוק כמה הערכות גסות ופסימיות. ניקח לדוגמא את ה-cbr500r.
    האופנוע עושה טיפולים כל 12 אלף ק"מ והעלויות המאוד אופטימיות הן:
    12000 - 700
    24000 - 1700
    העלויות לא כוללות שחיקה טבעית ולכן אני נוסיף 800 שקל של רפידות ועלות עבודה.
    נניח כי האופנוע שותה 24 ל-1, אתה רוכב כ-2000 ק"מ בחודש ואין לך וותק עבור חישובי ביטוח (לא כולל מקיף).

עלות שנתית בשקלים:
    איבוד ערך - בין 3000 ל5000. תלוי בשנה ובק"מ
    דלק - 6000
    תחזוקה - 2400
    צמיגים - 2400
    ביטוח חובה - 5000
    צד ג' - 500
    טסט + אגרה - 450 (תקנו אותי פה)

רכישה ראשונית:
    קסדה - 1500
    כפפות - 500
    מעיל - 1200
    נעליים - 700
    מכנס רכיבה - 1200

חלפ"ס לחורף - 300
    כפפות חורף - 500
    נעלי רכיבה לחורף - 700

מנעול דיסק - 300
    שרשרת - 300

השנה הראשונה היא הקשה ביותר כי יש צורך בהשקעה יחסית גדולה במיגון ואבזור.
    אם זו אכן תהפוך להיות נסיעה יום-יומית, אתה כנראה תרצה להשקיע בציוד יותר איכותי וציוד רכיבה הוא עניין לא זול.

Junior Member
    תודה.
    אני מגיע לסכומים דומים גם במכונית וגם באופנוע.
    שורת המחץ שהתבססתי עליה, שאופנוע מחזיר את עלויות הביטוח והאחזקה עם ק"מ גבוה, לא נכונה תמיד.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    כלל אצבע הוא, שאופנוע חוסך זמן - ולא כסף.
    עם זאת, אופנוע בינוני בהחלט בר השוואה לרכב "ממוצע" מבחינת עלויות השימוש, בטח ובטח אם ברכב אתה נאלץ לשלם על נסיעה בכביש אגרה או להשתמש בחניה בתשלום.
    רוב אופנועי הכביש המודרניים בקטגוריית הביניים (300-500 סמ"ק) יראו צריכת דלק של 1/24-1/28 כל עוד תרכב בצורה מתונה.
    בנוסף, אם השיקול הכלכלי הוא זה שמביא אותך לאופנוע - זכור כי רכיבה מתונה תורמת רבות לאריכות ימי המכונה ומקטינה פי כמה את הבלאי של הרכיבים המתבלים.
    אפשר להיצמד לדוגמה של CBR500 שהוזכר מעליי (אופנוע יומיומי מעולה, ומאוד מתאים לרכיבות ארוכות).
    בעוד שרוכב רגוע יוכל להוציא 30-40 אלף ק"מ מסט צמיגים ומסט שרשרת גלגל"ש (בהינתן תחזוקה נאותה, כמובן - שימון שרשרת תכוף ולחץ אוויר תקין בצמיגים), רוכב שהוא "חזיר גז" יכול לגמור את אלה בפחות מ-10 אלף ק"מ. עלותם של אלה היא כ-2000 שקל לצמיגים וכ-1000-1200 שקל לשרשרת (מחירי מוסך בהערכה גסה).
    אותם עקרונות תופסים למערכת הבלימה, לקלאץ', ולאורך זמן רב -גם לגבי בריאות המנוע.
    גם צריכת הדלק משתנה בהתאם - כשבחנתי את ה-CBR עבור מגזין רשת, וקרעתי אותו - ראיתי צריכה של כ-1/18. בטיול רגוע ביוון על אחיו התאום (CB500X) יצא לי לראות טנק אחד של 1/35, ובממוצע ראיתי 1/28.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member הסמל האישי של ees
    אנשים לא מתרגמים זמן לכסף. רווח הזמן שדו גלגלי נותן לך הוא ענק למרות שקשה לכמת אותו לשקלים, לדעתי הוא שווה המון.
    עם הזמן תגלה שדו גלגלי לא רק חוסך לך זמן בפקקים לעבודה אלא גם זמן רב וחנייה בסידורים וביום יום.
    אתה הולך להרוויח זמן של בין שבועיים לחודש בשנה אחת, כשלא תשב בפקק. לזה, באמת שאין תג מחיר.

Junior Member
    החישוב שלי למחיר היה על בסיס 1/25 לאופנוע 350-400. אם אפשר להוציא קילומטראז' כזה גם מ500, אז מעולה, זה נותן עוד ניקוד לאופנוע.
    בכל מקרה, אני מבין שההמלצה, למרחק כזה היא למנוע גדול ולא להסתכל בכלל על ה250-300?

אני בהחלט עושה שיקולי זמן ומבין שעם אופנוע, הזמנים על הכביש יהיו לא רק קטנים יותר, אלא גם יציבים יותר.
    בהחלט יש לזה תג מחיר... שעות נוספות ושעות שינה

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    ציטוט נכתב במקור על ידי mk4th צפיה בהודעה
    החישוב שלי למחיר היה על בסיס 1/25 לאופנוע 350-400. אם אפשר להוציא קילומטראז' כזה גם מ500, אז מעולה, זה נותן עוד ניקוד לאופנוע.
    בכל מקרה, אני מבין שההמלצה, למרחק כזה היא למנוע גדול ולא להסתכל בכלל על ה250-300?

אני בהחלט עושה שיקולי זמן ומבין שעם אופנוע, הזמנים על הכביש יהיו לא רק קטנים יותר, אלא גם יציבים יותר.
    ה cb500x שלי עושה בערך 1/20,1/25 בהתאם ליד ימין. לוקח לי עשרים דקות נסיעה לכיוון, אבל כשעבדתי בת''א לקחה לי נסיעה מרישון (17 ק"מ ברוטו) עשרים וחמש דקות כולל ההתארגנויות לפני ואחרי הנסיעה, כשברכב לוקח כמעט שעה ובתח''צ מעל שעה, לכיוון. מעבר ל 40 דקות רווח בשינה, אצלי זה נתן לי בערך עוד שעה עם הילדים בערב ויכולת לחזור מוקדם לאסוף את הילדים מהמסגרות בלי להשפיע מידי על העבודה. החזיר את ההשקעה הכספית בתוך גג 3 חודשים.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי mk4th צפיה בהודעה

250 יחסוך לך אלף וקצת שקל בשנה בעלויות ביטוח, ויראה כנראה צריכת דלק מעט טובה יותר בפקקים (אולי גם 1/33-1/35).
    ברגע שתסע בכביש פתוח, ההבדל בצריכה יצטמצם, ותתחיל לשלם את המחיר באורך בנוחות, בטיחות ואורך חיי המנוע.
    אני חושב שאופנוע 400-650 ייתן לך שירות טוב יותר לאורך זמן. אם זאת, בהחלט אפשר להסתפק בנינג'ה 300, R3 או ורסיס 300.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    250 יחסוך לך אלף וקצת שקל בשנה בעלויות ביטוח, ויראה כנראה צריכת דלק מעט טובה יותר בפקקים (אולי גם 1/33-1/35).
    ברגע שתסע בכביש פתוח, ההבדל בצריכה יצטמצם, ותתחיל לשלם את המחיר באורך בנוחות, בטיחות ואורך חיי המנוע.
    אני חושב שאופנוע 400-650 ייתן לך שירות טוב יותר לאורך זמן. אם זאת, בהחלט אפשר להסתפק בנינג'ה 300, R3 או ורסיס 300.