מי שרוצה קטנוע מהיר ולא אכפת לו להוציא כסף... כמו שתשאל מי הם אלו שרוכבים על S1000RR או ג'יאס או הארלי, דוקאטי וכו'
ל מען האמת ,אף פעם לא רכבתי עליו.עד שהייה לי אופנוע ראשון בארץ,לא הכרתי כל ההוצאות הנלוות תחזוקה דו גלגלי בארץ הקדושה ,שמעתי את הצליל המדליק המלווה את הטימקס ,אמרתי - פעם יהיה לי כזה.
אבל,אחרי שעורי בית קצרים,הכרות מחירים....הבנתי - הצעצוע הזה לא בשבילי,הכל יקר מדי.
אבל תמיד מסתכל על הכלים אלה,אפילו היום על הבעלים שלהם.
מי שמחפש מהירות,תחושות ...קייף,אפילו כאן בפורום רק המלצות לדגם של אופנועים בלבד.
אז מי קונה את ה"טי"?
מי שרוצה קטנוע מהיר ולא אכפת לו להוציא כסף... כמו שתשאל מי הם אלו שרוכבים על S1000RR או ג'יאס או הארלי, דוקאטי וכו'
........................................ KKK-BITCH
......................... We Ride Together, We DIE Together
... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast
לא רק.
במקומות מסוימים טימקס הוא סמל סטטוס או הצהרה אופנתית.
בדיוק כמו סובארו פשע בימים עברו, או ב.מ.וו.
מי רוכב על הטימקס ?
החל מעברייני צעצוע שנוסעים על אקזמפלרים ישנים עם תוספות קוסמטיות בטעם רע עד לאנשי עסקים לגיטימיים ואמידים מאד שמחזיקים טימקס לצד רכב פאר כדי להסתובב אתו לסידורים ועסקים.
מה שכן, לא רוצה לדבר בסטיגמה, אבל איכשהו תמידכשאני קופץ למטרו, מישהו מהקאסט של הבורר בודק את הטימקס![]()
אני בעלים גאה של טימקס מהמם!!! חח
זה התחיל במוגבלי "עד 500 אוטומט" והמשיך בכל מיני אנשים ברמה סוציו-אקונומית נמוכה (לעיתים גם עם IQ בהתאם) שקוראים לכלי הזה "אופנוע" קונים אביזרים שעולים כמו המשכורת החודשית שלהם (ופורסים את כל העסק למליון תשלומים) רוכבים עם הרגליים על רגליות המורכב בשביל להיות בתנוחת R כלשהי העיקר לקבל "כבוד" בשכונה.
יש מלא כאלה ביפו, למשל מכל המגזרים והסוגים, וכשאני פוגש אחד כזה בכביש לרוב אני סוחט את הגז בשביל שיעלם לי מהמראות או לוחץ על הברקס שיעבור, העיקר לא
לרכב ליד, כי משום מה הרבה פעמים הכלים האלה נוטים לחתוך גם דו גלגליים אחרים, אפילו בת הזוג שלי, שאין לה מושג וחצי בדו גלגלי, למדה את המושג Tערס.
אה, יש גם אנשים נורמטיבים ומכובדים שסתם חושבים שזה כלי מגניב אבל משום מה אני פוגש בהם פחות ברמזור.
אני באופן אישי לא סובל את הכלי הזה בגלל רוב קהל היעד שלו בארץ והסטיגמה הבעייתית,במיוחד כששמים אגזוז פתוח וזה נשמע כמו שואב אבק משוכלל אבל באירופה הוא נחשב אחלה, ועדיין, זה לא אופנוע - לדעתי אפשר לקנות אחלה אופנועים במחיר שלו, אבל כל אחד ומה שעושה לו את זה.
בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).
הכרובלוג
יום מסלול - המדריך המלא
דווקא יש גם רוכבים נורמטיבים שרכבו או רוכבים על טיל-עארס, מכיר שניים אישית. שניהם אנשי משפחה מבוגרים שאוהבים לטייל (אחד עדיין מחזיק טימקס כמו שזכור לי, נמצא גם פה בפורום, שני היה לו שנים ועבר לויסטרום ועכשיו חולם על ג'יאס1200 אבל מחפש אפריקה יד 2)
........................................ KKK-BITCH
......................... We Ride Together, We DIE Together
... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast
כל אחד והחלומות שלו, אני למשל לא מבין איך אנשים חולמים לרכב על GS1200 זה כמו לחלום על להיות נהג קומביין
לאחרונה באמת בחנתי T-MAX מקרוב. בתור אופנוען בנשמה תמיד זלזלתי בקטנועים, אבל אפשר להגדיר את זה כה-Luxury של הדו"ג. מושב גדול ונוח לרוכב ולמורכב, המון מקום אחסון(שנפתח עם בוכנה כמו בגז'..), "תא כפפות" קטן בין הרגליים, ועוד. לדעתי קטנוע פינוק למי שעושה נסיעות יומיומיות ארוכות וצריך קטנוע מסיבות שונות.
אני.
חיפשתי כלי אוטומטי עם ABS, עם מקום לקסדה או לתיק שיוכל לשייט בצורה רגועה בכל כביש בארץ (מעל 40 כ״ס) ושהמכלולים יהיו ברמה גבוה ולא ישקעו בנסיעה בזוג עם ארגז. כל זה בפחות מ-40 אלף.
ה-AK לא נכנס למגבלות תקציב.
ה-NC לא נוח לנסיעה בזוג ולא היה אחד אוטומטי שנכנס לתקציב.
האינטגרה נוח יחסית אבל הוא בלי תא מטען וקשה מאוד להפטר ממנו אח״כ. הייתי הולך על גרסת 750 סמק אבל לא היה אחד.
X-ADV לא נכנס לתקציב
C600 - קשה למכור וקשה למצוא מוסך, הוא נהיה ארוך להחריד עם ארגז.
בורגמן 650 - ה-CVT הוא נקודת חולשה מוכרת, הטיפולים יקרים וארגז הופך אותו למסורבל.
SW-t400 - לא היה אחד בתקציב והוא רך מדי לטעמי.
SW-T600 - ספינה ענקית וכבדה.
אפריקה טווין - גבוה ולא נכנס בתקציב
אם לרגע נתעלם מעניין האוטומט ונשקול אופנועים:
cb500x - המכלולים פשוטים והוא לא מתמודד טוב עם נסיעה בזוג
vstrom - קשה למצוא אחד שלא נסע הרבה והבעלים שלהם רוצים יותר מדי לאופנוע בינוני.
BMW - פשוט אי אפשר למצוא אחד
versys 1000 - גבוה, כבד ולוהט בקיץ. לא מתאים ל-90% נסיעות עירוניות.
tracer 07 - חדש מדי, לא נכנס בתקציב.
וורסיס 650 - גבוה מדי ואני לא אוהב את המנוע.
cbf1000 - בעיקר חם ולא מתאים לעיר, תנוחת הישיבה קצת ספורטיבית מדי. אני אשקר אם אגיד שלא רציתי.
בנדיט 1200 - כמו ה-CBF, לא ממש מתאים לאופי הנסיעות.
רוב השוק הוא כלי A1 הודים או אופנועי ״ספורט״ שלא נועדו לרכיבה בזוג או לארגז. יש כמה דו״שים גדולים אבל רובם מחוץ לתקציב שלי.
אני חייב להודות שאחרי 3 שנים על אופנועים, מאוד לא רציתי לוותר על היכולות הדינאמיות ולכן למרות שיכולתי להסתדר כנראה עם בוורלי 350, בורגמן 400, אקסמקס או DT350, לא רציתי לחזור לסינגל מווברץ ולא רציתי 50% איכות ב-80% מהמחיר.
מבחינת עלויות, אם אני משווה אותו לSV שהיה לי לפני, עלויות הדלק הן זהות, הביטוח זהה, הטיפול הגדול יקר ב-1000 שקל הצמיגים זולים בערך ב-1000 שקל.
ההבדל הגדול הוא שבטימקס ההחלפה של חגורת ההינע כלולה בעלויות הטיפול ובאופנוע השרשרת נחשבת לבלאי טבעי ולא מוזכרת העובדה שזה עוד בערך 2000 שקל כל 30 אלף.
אין שום גאווה בלהיות בעלים של טימקס אבל זו באמת האופציה הכי טובה בתקציב, לנסיעות שאני עושה.
נערך לאחרונה על ידי alexsupreme; 31-01-2018 בשעה 13:01.
בעלים של טימקס, 2013 עם ABS.
אגיד לך את האמת? יש בו פאן פקטור מטורף, כיף לסוע עליו, מאיץ בקלות, ואחיזה נהדרת, יש לו המון יתרונות בעיר, ומחוץ לעיר - נוח גם עם מורכבת.
חסרונות: מוניטין רע, חזיר דלק.
בדגם של 2013 ו14 המזלג הוא עדיין רגיל, לפעמים שוקע בפניות הדוקות ונותן פידבק רע מהקדמי.
אז תזכור שבדגם 2015 מגיע מזלג הפוך וזה עדיף, והרבה יותר נוח
בהצלחה!
אופנועי 500 היום יש רק להונדה. קטגוריה שבקרוב תצמח אבל לעת עתה, היא עדיין לא הקטגוריה שהיא בנץ' מרק כדי לקבוע לגבי הטי מקס אם הוא "שווה או לא".
להזכירך, כחדשים, קטגורית ה-500 סמ"ק באופנועים של הונדה עולה חצי (חצי! 50 אחוזים פחות) מטי מקס. אז אם הטי מקס "פותח" ומקבל עדיפות של שנייה וחצי מ-0-400 אבל עולה פי 2 יותר, האופנוע עדיין מנצח. בנוסף, מי שכל מה שהוא צריך זה רק תאוצה מרמזור לרמזור כדי להרגיש עליון על אופנוע 500 סמ"ק, מגיע לו שיסתפק בטי מקס (בצחוק כמובן. לא להתרגש)
וזה שהטי מקס די נפוץ זה... יתרון למה בדיוק? שוק? אתה קונה כדי למכור או כדי לרכוב?
ואגב, גם השוק של אופנועי ה-500 סמ"ק עמוס במיוחד.
בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).
הכרובלוג
יום מסלול - המדריך המלא
צר לי לאכזב את כל מי שחושב שהטימקס הוא "טיל בליסטי".
הטימקס (לפחות לפני שיפורים) לא לוקח שום אופנוע 500 שהוא לא עגלה ב0-100.
יותר גרוע מזה, הוא נבדק בלי הגזמה עשרות פעמים (בעיקר חברים וגם קצת ברמזורים) מול הנינג'ה 250 שהיה לי והנינג'ה הקטנטן לוקח אותו.
למי שזה נשמע הזוי ולא הגיוני - מוזמן לחפש באינטרנט את ה0-100 times וכו' ולהיווכח בעצמו.