מקומם ועצוב מאוד...
mt-07
פולו-אפ מעניין לכתבה שפורסמה בפול גז:
https://mida.org.il/2018/02/26/%D7%9...-%D7%94%D7%98/
יש תקווה ש בשקט לא טאטא אותו מתחת לשטיח
וואו.... אם זה האפקט של כל האירוע הזה, בסוף נצא נשכרים מהעניין
mt-07
יש לי את הרושם ש חלק מהמשתתפים בפורום תופסים את הפעולות של BDS עם הבנה כלשהי
אז זהו. שהBDS (מלבד יצירת טראפיק וקליקבייטס לכתבה ולדיון) הוא לא האישיו כאן.
האחראים לביטול הם לא אחרים מהמארגנים.
מבלי להיכנס לפוליטיקה, בזמן הסכמי אוסלו אי אז היו חוגים אשר ממש כעסו על הראיס. אבל הראיס - נותנים לו. לא יקח? הוא עשה את התפקיד שלו ואפילו טוב.
אז התאחדות הספורט המוטורי במקום להתכופף יכלו בכיף להיות כמו בן גוריוננו ולומר bdsום שמום!
כשאתה רוצה לשכנע אנשים המתנגדים לדעתך הדבר הראשון שאתה צריך לעשות הוא להבין את המניעים שלהם. הדבר השני זה לנסות למצוא נקודות הסכמה. אם מצאת, האר אותם ומשם תנסה לשכנע בדרכך.
אני מניח שאפשר לחלק את פעילי ה-BDS לאלו ששוללים את קיום מדינת ישראל ולאלו שאוהבים את מדינת ישראל אבל חושבים שהדרך בה הולכת המדינה מובילה לאבדנה.
לגבי הראשונים, אין לך נקודות הסכמה. נשאר לך לשכנע בעזרת הגזר (מצב כלכלי של ערביי ישראל לעומת מצבם הכלכלי בשאר המדינות) והמקל (זה ברור) שכדאי להם להפסיק להתנגד כי הם רק מפסידים מזה.
לגבי הסוג השני, הוויכוח הוא על הדרך לטייב את הארץ והמדינה. אין כאן שום דבר עקרוני כי המטרה של שני הצדדים זה להגיע למדינה יותר טובה לאזרחיה בכל פרמטר שאפשר לחשוב עליו. לכן אני קצת לא מסכים להגדרה שלהם כבוגדים – הם עושים (בניגוד לרובנו שסתם מדברים) כמיטב יכולתם והכרתם עבור מדינת ישראל. מגיע להם כבוד על כך, גם אם הם טועים כי זה מכוונה טובה ולא רעה (למרות שהדרך לגיהינום רצופה בכוונות טובות).
מכיוון שהפורום הוא לא פוליטי, אני לא אכתוב את דעתי האישית. אציין רק שלעניות דעתי ה-BDS שוגים בגדול וחוטאים למטרה שלהם עצמם, כי מדע, תרבות וספורט יוצרים גשרים להבנה בין עמים. החרמה שלהם תורמת להנצחת למצב השנאה-לחימה הקיים.