תוצאות 1 עד 4 מ 4

אשכול: תחושת חוסר ביטחון עם ציוד רכיבה

צפייה משולבת

Junior Member

תחושת חוסר ביטחון עם ציוד רכיבה

שלום לכולם, מכירים את התופעה? אם לא אז ככה
    יש לי את האופנוע (ראשון) כמה חודשים, תמיד רכבתי עם מעיל ממוגן, כפפות קיץ ונעל סגורה לרוב נעלי ספורט או נעלי עבודה.
    בחורף קניתי כפפות חורף אבל מהר מאוד גיליתי חוסר רגש בידיים בגלל שהכפפות עבות שמתי את הכפפות חורף בצד לרכיבה עם הקטנוע ורכבתי כל החורף עם כפפות קיץ.
    לא מזמן קניתי מגיני ברכיים והתחושה כאילו אני לא באמת "מחבק" את האופנוע אלה רגליים לא צמודות,
    שלשלום קניתי נעלי רכיבה, נעל יותר קשה מכל מה שרכבתי עד עכשיו וסוליה יותר עבה שוב תחושה של חוסר רגש בברקס ותנוחה לא נוחה,
    על הדרך קניתי כפפות קיץ קצת יותר עבות וגם כאן יש מין תחושה של חוסר רגש.
    ומה שקורה בעצם בשתי רכיבות אחרונות אני לא נהנה מהרכיבה אלה מתעסק כל הדרך בישינה לא נוחה ותחושה של אי נעימות, חוסר רגש ותנוחה של הרגלים.
    בלי כל המיגון הרכיבה הרבה יותר כייפית והרגשה של בטחון, ניראה לי שזה אמור להיות הפוך, כשאתה מוגן זה צריך לתת לך בטחון אז זהו שלא.
    שואל כאן אולי רוכבים עם יותר ניסיון ממני עברו את התופעה, מה עושים ואיך ממשיכים מכאן? מתרגלים? זה עובר? או סובלים מזה כל הזמן?
    השימוש של האופנוע רק נסיעות וטיולים בסופשים וזה אומר שיקח לי המון זמן להתרגל לציוד אם בכלל אתרגל,
    אולי לנסות לרכב עם הציוד ביום יום?
    תודה ורק רכיבות בטוחות

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    ציוד חדש לוקח מעט זמן להתרגל אליו. אצלך יש כמה פריטים במקביל, חלקם חדשים עבורך לגמרי ולא מחליפים פריטים דומים, ובהחלט יכול לקחת זמן להתרגל. אם ממש מפריע לך אולי תנסה כל כמה ימים להוסיף פריט אחד.

כל מה שכתבתי בכללי נכון אבל מעבר לזה יש ציוד יותר ופחות נוח. יש מגף יותר נוחה, יותר מתאימה - ויש מגף שפחות. באופן כללי מגפי רכיבה במיוחד חסרות רגש, בוודאי בהשוואה לנעל ספורט, אבל מתרגלים ולא צריכה להיות בעיה לתפעל אופנוע ים מגף כבדה..

בקיצור תן לכל הציוד עוד צ'אנס אבל שים לב אם אכן המידה מתאימה.

תתחדש.

Senior Member
    למיגון בהחלט לוקח זמן להתרגל אבל ברגע שמתרגלים זה נהיה טבע שני.
    לי לדוגמא אם יוצא לרכב בלי מעיל (הוא בכביסה לדוג') אני מרגיש הרבה יותר חשוף ולא בנוח. בלי כפפות רכבתי סה"כ 5 דקות מאז שהתחלתי לרכב ושנאתי את זה. גם בשיעורי הנהיגה לרשיון A הייתי עם כפפות, מגפיים ומכנס ממוגן (לא עם מעיל כי לעשות שמיניות במגרש באוגוסט עם מעיל משתווה לסאונה שוודית).

או בקצרה - הכל עניין של הרגל.

Senior Member
    כמו שאמרו קודמיי, זה עניין של הרגל שלוקח זמן, גם הגוף צריך להתרגל למיגון.
    כמובן שחשוב לקנות ציוד במידות מתאימות ובאיכות ראויה על מנת שיהיו נוחים ולא יפריעו ברכיבה, אחרת לא עשית שום דבר.
    ממליץ מאוד לרכב עם ציוד מיגון בעיר, שם הסיכוי להפגע לא פחות אם לא יותר גבוה מכביש בינעירוני.
    Tracer 900