אורי. תמתין עד שתקבל את הרשימון יבוא (הודעה בדבר שחרור ממכס). בכל מקרה טכניון יבקשו את זה.
הי,
שאלה לבעלי ניסיון.
קניתי קסדה מאמאזון והקסדה מופיעה בסטטוס ״ממתין לבדיקת מכס״.
אז מצד אחד אני יכול להתחיל להזיז עיניינים ולפנות לטכניון כמתואר פה, מצד שני אני קצת מהסס לשלם 322 ש״ח בלי שהתבקשתי רשמית - מה אם מחר הקסדה תשוחרר ואתבקש לשלם רק מע״מ? סתם שילמתי?
האם אני אופטימי מידי? האם קרה פה למישהו שקסדה נעצרה במכס ושוחררה ללא בקשת אישור טכניון? קרה לי שפשוט לא נעצרה אבל מה לעשות במצב הזה?
תודה לעוזרים.
אורי. תמתין עד שתקבל את הרשימון יבוא (הודעה בדבר שחרור ממכס). בכל מקרה טכניון יבקשו את זה.
נערך לאחרונה על ידי uriar; 27-02-2018 בשעה 00:01.
קרה לי.
ייבאתי קסדת HJC ללא אישור טכניון. היא הגיעה לארץ דרך חברת השילוח TNT. בחרתי בבלדרות עצמית, הייתי צריך להגיע למכס ב"ממן" בעצמי למדור ייבוא ש-TNT שלחו אותי. זה היה מן מדור מוזר של עסקים קטנים אני חושב אבל איכשהו התברגתי לשם ולא הייתי צריך שום אישור, רק לשלם מלא כסף.
שילמתי למכס איזה 300 ש"ח ול-TNT עוד איזה 300 ש"ח על עמלות שקר כלשהו למרות שעשיתי בעצמי את הבלדרות.
קניתי מאמזון כשהם המוכר ולא הייתי צריך להוסיף כלום
אם רשום בהזמנה Import Fees Deposit
הכל מכוסה ובכל מקרה האחריות עליהם
אם המוכר זה צד שלישי אז הכל פתוח
הקסדה שהזמנתי לא התחמקה -משלוח דואר רגיל מגרמניה.
אם הקסדה מאושרת בארץ היא לא חייבת בבדיקה (על פי) מישהו שעובד במת"י.
שכחתי להוסיף אבל שאם הטכניון רוצה תעשות כסף הוא ימרר לך את החיים כדי לבדוק אותה ולא יעזור כלום. רק תביעה משפטית.
זה מה שקורה דה פקטו.
הקסדה לא עוברת בדיקה פיזית. שולחים להם צילום עם התקן+מסמכים רלוונטיים.
אני מניח שהמושג "בדיקה" נתון לפרשנות.
תקשיב...
בטוח אני לא.
מישהו מדרגה א' שעובד במת"י....
אמר לי כזה דבר, "אם יש משהו שהוא כבר בתקן אנחנו מבקשים לראות את המסמכים וזהו.
אם לא, אנחנו פותחים תיק מוצר, בודקים את הדבר ואז הוא מקבל תו תקן" ותשלום יותר גבוה (בדיקות מעבדה)."
אז כמו שאמר פה אחד החברים אולי באמת בדיקה היא מילה הניתנת לפרשנות שונה ?
עריכה:
שכחתי להוסיף שהייתה תוכנית בטלויזיה (הכל כלול?) שעלו בה אנשים עסקיים והתלוננו על מכון התקנים/טכניון בכך שיש דברים בעלי תו תקן והם משלמים שוב לבדיקת המוצר ו/או שיש דברים שבחוק רשומים כ-לא חייב בדיקת מעבדה ועדיין נגבה כסף.
אולי הם התחילו להילחם בתופעה ובכך יש שינוי מדיניות ?
יכול להיות שהוא דיבר על המון דברים אבל לא על יבוא אישי של קסדות. ואם הוא כן דיבר על זה הוא לא מחובר למציאות.