תוצאות 1 עד 11 מ 11

אשכול: אופנועים ואופניים - אחים לתחביב

עורך ראשי FullgaZ הסמל האישי של אביעד אברהמי

אופנועים ואופניים - אחים לתחביב

לרוכבי אופנוע ולרוכבי אופניים יש הרבה מאוד קווים מקבילים, ובכל זאת ישנה איבה בלתי מוסברת בין שני ה'מחנות'; כיצד ניתן לגשר על הפערים ולקרב בין התחומים? ישבנו לדבר על זה עם העורך של מגזין האופניים BIKEPANEL.

http://fullgaz.co.il/?p=129817

Senior Member
    יש הבדל בין רוכב אופניים על כביש או בעיר ובין כמות ילדים המסתובבים בכול מקום ללא יחס לחוקי תנוע כולשהם.
    אני רוכב על אופניים גם
    נערך לאחרונה על ידי Busy; 27-02-2018 בשעה 08:11.

Junior Member
    כתבה חשובה. נראה לי שבמשפט הראשון יש חוסר דיוק... קווים מקבילים לעולם לא ייפגשו, לכן תיתכן איבה. בתקווה שנפגש בצמתים ובכלל

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    כמו בהרבה סכסוכין, יהיו קבוצות שיתחשבו באחר וגם יגלו סבלנות כלפי התנהגויות מסוימות שלו, ויהיו כאלו שיראו רק את עצמם.
    כמובן שהשפעת הסוג השני תהיה רבה יותר.
    גם בוידאו רואים שיש אי הבנה של חלק מהצדדים לגבי מה מעצבן את הסביבה.

Senior Member
    3> Honda NC700X 2012 - Chrissy
    106,200KM and counting

Not all who wander are lost

Senior Member הסמל האישי של Shasha127
    כל הראיון נראה כאילו הצד של רוכבי האופניים מחפש שישכנעו אותו למה הוא צריך להתחשב באחרים וזה בדיוק דרכי הפעולה שלהם בשטח. מבחינתם הסינגלים שלהם, הכביש שלהם, ואם עושים פקק אז לא נורא - אני רוצה לרכב עם חבר שלי אחד ליד השני בשבת בבוקר בכביש ציבורי מה יש תתחשבו (אני לא צריך להתחשב שגם לכם יש רק שבת אחת בשבוע כמו שיש לי ואתם רוצים לטייל)
    אהבתי את הסבלנות המחויכת שלך אביעד, הבחור ממול סה"כ דיי אטום וזחוח עם גישת השמש זורחת לנו מהת*%
    אני חושב שזה הלך הרוח הנהוג בקרב הציבור הזה וכל רוכב חדש סופג אותו כי זו האמת היחידה מבחינתם - אנחנו בסדר השאר לא כי לשאר יש מנוע ולנו לא, או בקיצור אנחנו בסדר זה העולם משוגע.
    מעטות מאוד הפעמים שנופפתי או בירכתי לשלום רוכב אופניים בשטח והוא החזיר מחווה ולא התעלם והמשיך בדרכו. כאמור הלך הרוח בציבור הזה הוא הכל שלנו ומי שיש לו מנוע שיעוף לנו מהשטח או שיסע לאט מאחורינו בכביש, ואנחנו בסדר כי אנחנו היחידים שאין להם מנוע ואנחנו פגיעים ולא מזהמים (אבל הורסים את הסינגלים באותה מידה) למרות שה"גורואים" שלהם מפמפמים להם שאופנועים הורסים את הסינגלים כאשר בפועל זה הפוך.
    לדעתי הנושא לא פתיר וישאר ככה תמיד בגלל הגישה הזאת ובגלל שאנחנו בישרערס והם אולי מדברים בשפה גבוהה ומטפחים פאסון של תרבותיים אבל הם מתנהגים כמו אחרון הערסים בכל מה שקשור לענייני הסינגלים ורכבי הלווי שלהם בכביש.

Senior Member
    אין שום איבה...
    downhill
    זה אחד הדברים המרתקים אם לא ה....וזה מאוד קשה (לדעתי) כמו נסיעה חופשית בשטח.

איפה שיש אתגר אנחנו שם, עם או בלי מנוע והרבה אהבה

Sent from my MI 5X using Tapatalk

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Shasha127 צפיה בהודעה
    כל הראיון נראה כאילו הצד של רוכבי האופניים מחפש שישכנעו אותו למה הוא צריך להתחשב באחרים וזה בדיוק דרכי הפעולה שלהם בשטח. מבחינתם הסינגלים שלהם, הכביש שלהם, ואם עושים פקק אז לא נורא - אני רוצה לרכב עם חבר שלי אחד ליד השני בשבת בבוקר בכביש ציבורי מה יש תתחשבו (אני לא צריך להתחשב שגם לכם יש רק שבת אחת בשבוע כמו שיש לי ואתם רוצים לטייל)
    אהבתי את הסבלנות המחויכת שלך אביעד, הבחור ממול סה"כ דיי אטום וזחוח עם גישת השמש זורחת לנו מהת*%
    אני חושב שזה הלך הרוח הנהוג בקרב הציבור הזה וכל רוכב חדש סופג אותו כי זו האמת היחידה מבחינתם - אנחנו בסדר השאר לא כי לשאר יש מנוע ולנו לא, או בקיצור אנחנו בסדר זה העולם משוגע.
    מעטות מאוד הפעמים שנופפתי או בירכתי לשלום רוכב אופניים בשטח והוא החזיר מחווה ולא התעלם והמשיך בדרכו. כאמור הלך הרוח בציבור הזה הוא הכל שלנו ומי שיש לו מנוע שיעוף לנו מהשטח או שיסע לאט מאחורינו בכביש, ואנחנו בסדר כי אנחנו היחידים שאין להם מנוע ואנחנו פגיעים ולא מזהמים (אבל הורסים את הסינגלים באותה מידה) למרות שה"גורואים" שלהם מפמפמים להם שאופנועים הורסים את הסינגלים כאשר בפועל זה הפוך.
    לדעתי הנושא לא פתיר וישאר ככה תמיד בגלל הגישה הזאת ובגלל שאנחנו בישרערס והם אולי מדברים בשפה גבוהה ומטפחים פאסון של תרבותיים אבל הם מתנהגים כמו אחרון הערסים בכל מה שקשור לענייני הסינגלים ורכבי הלווי שלהם בכביש.
    אני מקבל את היחס הזה גם מרוכבים ונהגים.
    לא כולם גרועים אבל קל מאוד לקבל את הרושם השלילי מרוכב אופניים או רוכב אופנוע אחד ולהשליך על אוכלוסיה שלמה.

לי אישית מפריע שהוא טוען שהכביש שייך לכולם כשרק חלק מהאוכלוסיה משלם את עלויות הביטוח ואגרת כביש.

Member
    כי חוקית אופניים הם כלי שאמור להיות על הכביש אלא אם יש מסלול יעודי בגובה המדרכה (מסלול אופניים).

הוא טוען שחוקית הם מחוייבים להיות על הכביש ולא בשול, ממה שידוע לי הוא טועה. ידוע לי שכלי תחבורה איטי מחוייב לרדת לשול הימני כדי לפנות את הדרך ולא ליצור פקק.
    זאת אומרת, שאם אני צודק, חוקית הם מחוייבים להיות על השול כולל ובמיוחד הרכב ליווי שלהם. מה גם, שרכב ליווי שנוסע לאט עושה את זה בכוונה ולא כי יש לו מגבלה שבגללה הוא נוסע לאט (כמו טרקטור למשל).

Senior Member הסמל האישי של ees
    לא אחים ולא נעליים. זה ששתי הקבוצות על 2 גלגלים לא מחבר אותי ב DNA לאף אחד.
    זה לא אותו תחביב ולא אותה חוויה.
    הכל מתחיל ונגמר בכבוד הדדי בין משתמשי הכביש.
    שיתחילו לשים מראות על האופניים בתור דבר מינימלי ובטיחותי.

Banned
    הבנאדם מסתובב עם משקפי רכיבה גם במרפסת. קצת הזוי לדעתי.
    בכל אופן לא אחים ולא נעליים.

בפעם האחרונה שבדקתי רוב הסינגלים נפתחו על ידי אופנוענים. רק אומר.
    אני גם רק אגיד שלא אחים ולא נעליים #2

זה שאנחנו חולקים סכנה לא אומר שזה עושה אותנו שווים.
    אופניים זה תחביב. אפשר לעשות גם ספינינג.
    אגב אם זה לא היה כזה פופולרי וזה לא היה מושך לה אנשים בקוקיות - האטה מכוונת של נתיב נסיעה זו בריונות כביש וזו עבירה על החוק.
    FTA מבחינתי.