היי חברים.
אני יודע שכבר פתחתי אשכול לגבי זה בעבר, בו שאלתי לגבי הכדאיות הכלכלית של SV650 לסטודנט. הגעתי למסקנה בזמן האחרון שבחופשת הקיץ אוכל ככל הנראה לחסוך סכום שבנוסף למכירת האופנוע הנוכחי יתן לי תקציב של כ-20K, אולי אפילו 22K (למרות ש-20 הרבה יותר ריאליסטי).
יש לי כמה שאלות וחששות לפני שאני מגבש דעה סופית, למרות שהלב מאוד רוצה כבר להשתדרג.

כרגע רוכב על GS500 כשנתיים וכ-30 אלף ק"מ (28 ליתר הדיוק). האופנוע כיפי, אבל (וזה האבל הגדול) אני מרגיש שמיציתי. אני לא מחפש סופרספורט, לא מתחבר ל-4 בשורה ולא רוצה לטוס על 180. מאוד אוהב ווי-טווין באופי (בין אם הארלי, קרוזר יפני או קוריאני חצי-ספורטיבי, מכל כלי קיבלתי רושם טוב). את שיא המומנט של ה-GS אני מקבל בסל"ד גבוהה (מה שמאלץ אותי לסחוט את המנוע לעיתים בשביל לקבל את הקיק), בעוד שבאופנוע דוגמאת ה-SV אקבל בסל"ד נמוך יותר, מה שיעשה רכיבה במהירויות שפויות ליותר נוח וכיפי.
הווי-טווין הספורטיבי היחיד שעליו רכבתי היה היוסאנג קומט GT650 בשיעורי הנהיגה לרשיון A, והקוריאני השאיר אותי עם פה פתוח וטעם לעוד. השוותי לכלים בתצורת 4 בשורה בנפח דומה (CBR650) והכיף שקיבלתי מאותו הקוריאני ב-70 קמ"ש עולה פי כמה וכמה מהכיף שקיבלתי על היפני ב-130 וצפונה. דיברתי עם חבר מכונאי בנושא והוא המליץ להתרחק מה-SV הישנים היות שרובם ככולם שחוטים והסיכוי למצוא אחד במצב טוב הוא אפסי...אבל זה גם מה שאמרו לי לגבי ה-GS500 שלי ושנתיים אחרי אני עדיין נהנה ממנה.

אמ;לק - מה הסיכוי למצוא SV650 במצב שמור בתקציב שלי? אני לא מחפש הרפתקאה כלכלית. יישור קו של 2000-3000 ש"ח זה משהו שאוכל לחיות איתו (שמנים, צמיגים, שרשרת/גלג"ש, טיפולים וכו'). מה המחלות הנפוצות של הכלי ועל מה להסתכל? מעבר לבדיקת קומפרסיה, לחץ שמן ומעבר על המכלולים, מה עוד לבחון? אני יודע שהמנועים שלהם מאוד אמינים בהתחשב בעובדה שזה אותו המנוע שמותקן בוי-סטרום 650, ואלו יכולים לנסוע גם 200 אלף ק"מ ללא בעיות, אבל על אילו מכלולים לשים עין?
מה יהיה ההבדל בעלויות האחזקה ביחס ל-GS500? מה מרווחי הטיפולים שלהם? (ל-500 כיוון השסתומים הוא כל 5-10 אלף ק"מ, איך זה ב-SV?). ואיך ה-SV הישן בהשוואה לחדש? במידה וארצה לקחת נסיעת מבחן על החדש, עד כמה זה יתן לי טעימה לגבי הדגם הישן? (היות והחדש בנוי על הגלדיוס וממה שמעתי ה-SV הישן קרבי יותר).

סליחה על החפירה ותודה מראש על התגובות!