ציטוט נכתב במקור על ידי TundraOG צפיה בהודעה
לזה בדיוק אני מכוון. את העז קניתי בדיוק עם המפרט שתיארת - מקורית לחלוטין, כל הקבלות מיום העליה על הכביש, יד שניה עם 67 אלף ק"מ וכו'.
מה מרווח כיווני השסתומים שלהם? בעז בעקרון זה כל 5000 ק"מ (או 6K בדגמים החדשים אבל היות שהמנוע לא השתנה אני מטפל כל 5K) ואפשר "למשוך" ל-10K. אני מניח שאם המרווחים רחוקים יותר זה יתקזז בעלויות האחזקה.
למה הכוונה "מערכת פליטה ייעודית"? אני מבין שלא מדובר בסליפ און סיני, אבל למיטב הבנתי לחברות כמו IXIL לדוגמא יש כמה מודלים אוניברסליים. איך אני מוודא את זה?

ומעבר לזה - מה לבדוק? יש מחלות מסויימות של הכלי שאני צריך להכיר? (מקומות שנותים להחליד, לנזול, חלקים שנשחקים מהר וכו'). מה העמידות של ה-SV לק"מ גבוהה ביחס לעז? (בה במשך שנתיים החלפתי בערך את כל מה שיש להחליף מבחינה מכאנית חוץ מאוברול למנוע והגיר). מה "תוחלת החיים" הממוצעת לאחד שמור, לפני שמתחילות התקלות? בעז הדעה הרווחת היא 80-100K ק"מ, ויסטרומים לעומת זאת מסתובבים עם 160-180 אלף ק"מ על הכביש וחולקים מנוע עם ה-SV...אבל מעבר למנוע?
אם החלפת כל מה שאפשר חוץ ממנוע וגיר - כנראה שהקניה לא הייתה כזאת מוצלחת...
כדי למצוא מידע על בעיות ספציפיות לדגם - בדוק כתבות יד-שניה במגזינים בחו"ל ופורומים.
לגבי כיוון שסתומים - מניסוני, בעז נדרש כיוונון כל 12-18 אלף, וזה ממש קצת. סביר להניח שב-SV שלא נאנס בשגרה, תצטרך לכוון כל 40 ואולי אף יותר - אבל תתכונן, זה הרבה עבודה. פירוק של הטיימינג והקאמשאפטים בשני הצילינדרים.
הספר תמיד מחמיר עם מרווחי הבדיקה, ברגע שאתה מכיר את האופנוע - אתה יודע מתי יש סיכוי שנדרש כיוונון, ולא פותח סתם.
לגבי בלאי שנובע מגיל: מניפולדים, גומיות אירבוקס, מיסבי היגוי/גלגלים... כשאתה קונה אופנוע ישן, תדע שכל אלה ידרשו החלפה בהדרגה.