שלום ותודה מראש למי שעוזר או מנסה
היום בבוקר פירקתי את המגן בולם הקידמי וראיתי שמן על הבולם . ניקיתי אותו ולאחר נסיעה קצרה שוב ממשיך לנזול שמן.
1.האם אני יכול לסדר את זה לבד?
2.האם חייב לסדר את זה באופן דחוף ?
3.מה סדר גודל של המחיר של תיקון כזה?
שלום ותודה מראש למי שעוזר או מנסה
היום בבוקר פירקתי את המגן בולם הקידמי וראיתי שמן על הבולם . ניקיתי אותו ולאחר נסיעה קצרה שוב ממשיך לנזול שמן.
1.האם אני יכול לסדר את זה לבד?
2.האם חייב לסדר את זה באופן דחוף ?
3.מה סדר גודל של המחיר של תיקון כזה?
דבר נוסף לדעתי האופנוע עדיין באחריות יצרן השאלה עם עדיף לפנות ליצרן או שאין קשר?
נתחיל מהסוף - אחריות יצרן לא תעזור. בולמים זה חלק מתבלה כמו צמיגים, גם אם הם מתחילים לנזול אחרי חודש האחריות לא תופסת.
עקרונית אם הבולם נוזל מעט, ברוב המקרים בסך הכל נתקע לכלוך קטן בין הבולם למחזיר שמן ואפשר לסדר את זה בקלות עם כלי ייעודי או לייצר כלי כזה מחוצץ של קלסרים (תעשה חיפוש seal mate או seal saver ותראה הרבה סרטונים).
אצלך, מאחר ואתה לא יודע כמה זמן זה נוזל וכמה שמן יצא החוצה, ומכיוון שהאופנוע כבר בן שנתיים ואני מניח שמעולם לא הוחלף שמן בבולמים, אולי כדאי כבר ללכת למוסך שיחליף שמן ויסדר שם הכל. לדעתי העלות תהיה סביב 900-1000 ש"ח לשני הבולמים.
קודם כל תודה רבה
יש דרך לבדוק כמה שמן יש בבולם?
האם חייב לסדר את זה באופן מיידי או אפשר למשוך קצת?
לא, אי אפשר לבדוק כמה נשאר.
עקרונית זה לא כמו לרכב בלי שמן במנוע, לא חייבים לעצור בצד ולגרור לטיפול, אבל -
- כרגע נוזל לך שמן באזור של הגלגל והדיסק ואתה יכול למצוא את עצמך בלי בלמים או מחליק על הכביש במקרה שפתאום תנזל כמות משמעותית
- רכיבה בלי שמן בבולם בכלל יכולה לגרום לשחיקה של הרכיבים הפנימיים בבולם ולנזק גדול יותר מסתם מחזיר שמן
לכן מומלץ לטפל בהקדם האפשרי. אתה יכול לנסות בינתיים לנקות את המחזיר שמן, לפחות להפסיק את הנזילה, ואז למשוך טיפה יותר את התיקון.
הנה סרטון שמסביר איך לעשות את זה, אתה לא צריך את ה"כלי" הייעודי, תכין לעצמך כזה מחוצץ של קלסר או כל פלסטיק דק אחר, זה תיקון פשוט ומהיר:
https://www.youtube.com/watch?v=8wlzfoVroSY
האידיאלי זה פילם של צילום רנטגן.
וורקס לייק א צ'ארם (אם לכלוך הוא הבעיה).
והיתרון הגדול:
לרוב הרוכבים יש לפחות צילום רנטגן אחד
משהו כזה (עם רנטגן יותר טוב):
https://youtu.be/k4nHzDd4KRk
נערך לאחרונה על ידי ayalzo; 04-03-2018 בשעה 18:09.