עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 20

אשכול: סיכום 100,000 ק"מ על ZERO SR חשמלי

צפייה משולבת

Member הסמל האישי של רונן

סיכום 100,000 ק"מ על ZERO SR חשמלי

טוב, אז עברו להם 3 שנים והגיע הזמן לסיכום 100 אלף ק"מ על ה SR.
    אבקש מראש שתסלחו לי אם זה קצת לא מסודר, זה נרשם בקטעים לאורך זמן.

בגדול, אני מרוצה מהאופנוע והוא עונה על כל הצפיות ממנו.
    קניתי אותו אחרי שלא הצלחתי לעמוד בעלויות התחזוקה של הואראדרו וה FJR שהיו לי.
    הזירו עומד מצוין בתקציב למרות שגם הוא עושה הפתעות מדי פעם.
    האופנוע הוא הרגליים שלי ואני חייב אמינות מוחלטת, בלעדיו אין לי דרך להגיע לעבודה.
    רוכב עליו בכל מזג אויר, כמו הברוש, בחמסין, בקרה, אל מול פני הסערה.

בשנתיים הראשונות היו רוב התקלות והם טופלו במסגרת האחריות.
    החליפו מטען 3 פעמים, ABS, מנוע, סוללות, ומספר כרטיסים, הכל ללא חיוב.
    החליפו לי גם שלדה (לא באחריות) אבל זה בעקבות תאונה קטנה שגרמה להשברות השלדה (שלדת אלומיניום).
    רוב ההחלפות היו ללא השבתה, ובוצעו תוך זמן קצר.
    המנוע הוחלף בגלל טעות של המוסך, קורה.
    הסוללות המקוריות החזיקו שנה וחצי ואז ירדה התפוקה ב 40% בשל תא תקול, ZERO העדיפו לשמחתי להחליף את כל הסט ולכן קיבלתי סט סוללות של 2017.

ועכשיו בפירוט לפי סדר הזמנים:

קיבלתי את האופנוע באמצע ינואר 2015.
    ביוני 2015 היו בעיות טעינה, מארק הגיב מהר והחליף לי מטען.
    בנובמבר 2015 היתה לי תאונה פצפונת, 2 חיילים עצרו במפתיע ברלינגו שהיתה לפני, נכנסתי ב 30 קמ"ש בפגוש שלו.
    מההלם, נפלתי על הצד עם האופנוע, חוץ מידית ברקס שתעקמה ורגלית שנשברה לא היה נזק.
    החל מאז, ה ABS הפסיק לעבוד והנורה דלקה קבוע.
    מארק חשד בסנסור הקדמי אבל החלפה לא עזרה והוא לא הצליח לעשות דיאגנוסטיקה ל ABS.
    אחרי שנה, היחידה הראשית של ה ABS התחילה לעשות רעש של טרקטור אז מארק החליף לי אותה באחריות וה ABS חזר לעבוד

בינואר 2016 השתחרר פולי מהמנוע ותקע את הרצועה, למזלי זה קרה בחניה.
    נסעתי לספין והוא סידר את הפולי בחזרה למקומו.
    בטיפול 40 אלף מארק לקח לוגים וראה שהמנוע מוציא שגיאות כל הזמן, הוא האשים את המוסך שלא פירק טוב את המנוע ולכן גרם לעיקומו, בכל מקרה, הוחלף לי מנוע באחריות

בספטמבר 2016, התחילו רעידות חזקות מהכידון, תכננתי ללכת למוסך לבדוק.
    בדרך, על פס האטה, שמעתי קנאק גדול והכידון התחיל לרעוד יותר, נסעתי ישר למוסך בכפר סבא.
    המוסכניק הסתכל ואמר לי להגיד הגומל, נסעתי עם שלדה שבורה (ממש שבר ב 2 נקודות, מזעזע!)
    גררתי את האופנוע למארק והוא אמר שכנראה בתאונה הקטנה ב 2015 נעשה סדק שגדל ועכשיו נשבר לגמרי.
    האופנוע נשאר אצלו חודש וחצי בהם סבלתי קשות, בחלק מהעיכוב אשמים החגים אבל גם חוסר יעילות מסויים.
    לקחתי את השלדה לבדיקה אצל מולי מאופנועי השרון שנחשב מומחה לשלדות והוא אכן אישר ששלדת אלומיניום יכולה להשבר גם ב 30 קמ"ש תאונה פרונטלית, הוא הציעה שזירו
    יעשו נקודות חיזוק לשלדה ואכן מארק הראה לי שבשלדה החדשה שקיבלתי יש חיזוקים יותר מאשר בישנה.
    זה עלה לי 18.5 אלף שקל, 15 לשלדה + 3.5 אלף לעבודה, מילא, עדיף מאשר להוציא את זה אצל רופא שיניים.

באמצע נובמבר 2016 הסוללה התחילה לזייף, בנסיעה לעבודה, גם כשנשארו לי 50% סוללה האופנוע היה מגביל אותי ל 110 קמ"ש, כאילו נשארו רק 10%.
    בבדיקה נמצא שיש תא אחד בסוללה שאינו תקין ולכן היא מגינה על עצמה ויורדת ל 60% תפוקה.
    ניתנה לי אפשרות להחליף לסוללה מהמלאי, 12.4KW או לחכות חודש וקצת לסוללה מודל 2017 של 13KW.
    העדפתי לחכות וחודש וחצי נסעתי כמו זקנה, היו אפילו ימים שנאלצתי בק"מ האחרונים לזחול על 60 בשוליים ,בושה.
    בינואר 2017 החליפו לי סוללה והעסק חזר לעבוד כמו שצריך.
    לקראת סוף השנה האורות התחילו לזייף, בדר"כ בתחילת נסיעה היו כובים ואחרי דקה נדלקים שוב.
    החליפו ממיר DC/DC וזה הסתדר.
    בינואר 2018 הוחלף מטען ראשי בפעם השלישית (הפעם לא באחריות).

טפולים ועלויות

כעקרון האופנוע צריך "טיפול" אחת ל 6,000 אבל מאחר ואין מה לטפל, מהר מאוד עברתי לאחת ל 10,000 ק"מ.
    15/1/15 - קבלת האופנוע
    19/1/15 - החלפת צמיג אחורי, פנצ'ר שלא ניתן לתיקון, הושם ברידג'סטון BT99 בעלות של 950 שקלים
    15/4/15 - טיפול 7000 כולל חלפת צמיג אחורי למישלין, הטיפול עלה 200, הצמיג 1000
    10/6/15 - טיפול 12,000 - 160 שקלים
    17/6/15 - בעיות טעינה, החלפת מטען באחריות
    17/8/15 - טיפול 18,000 + החלפת צמיג קדמי, ורפידות בלם אחורי, הטיפול 155, הצמיג (פירלי) 1000, הרפידות 230
    4/1/16 - טיפול 30,000 + סידור פולי שזז מהמקום- 300 שקלים (חצי על חשבון היבואן)
    14/1/16 - החלפת צמיג אחורי, פירלי רוסו 2, 960 שקלים
    7/3/16 - החלפת צמיג קדמי, מישלין סטריט פיילוט רדיאלי, 800 שקלים
    13/4/16 - טיפול 40,000 , החלפת רצועה 950, רפידות בלם קדמי 300, עדכון תוכנה (??!!) 380, החלפת מנוע באחריות.
    2/6/16 - שוב החלפת צמיג אחורי, הפעם לפירלי דיאבלו רוסו המקורי מהיבואן, 1000 שקלים כולל התקנה אצל זיתוני
    13/9/16 עד 27/10/16 - החלפת שלדה לאופנוע, 15,000 לשלדה + 3500 עבודה, אאוץ'...
    10/11/16 - בעיות טעינה, החלפת מטען באחריות
    7/1/17 - החלפת סוללה + ABS באחריות, טיפול 60K החלפת רפידות בלם אחורי
    16/1/17 - החלפת צמיג קדמי, מישלין, 800 שקלים
    7/3/17 - החלפת צמיג אחורי, מישלין, 1000 שקלים
    22/5/17 - טיפול 73K - הכל תקין, 100 שקלים
    30/11/17 - טיפול 90K + החלפת צמיג קמי + אחורי , שניהם מישלין, 1750 שקלים
    7/12/17 - החלפת ממיר DC/DC, כבר לא באחריות, 3670 שקלים
    15/1/18 - החלפת מטען ראשי, 6700 שקלים, אאוץ...

כבר היו לי כמה אופנועים בחיי ואת רובם רכשתי חדשים ובשנים הראשונות לא היו לי איתם שום בעיות חוץ מטיפולים שוטפים.
    הזירו הוא שונה, בממוצע יש לו תקלה אחת לחצי שנה.
    למרבה המזל אלו לא תקלות משביתות וזה בסה"כ החלפת כרטיסים אבל זה עדיין לא נעים.
    מנסיוני, יש צורך בהחלפת מטען אחת לשנה ומן הסתם גם הולך איזשהו כרטיס פעם בשנה, כלומר צריך להכין 10,000 שקלים בשנה לתיקונים.
    מהצד השני, עלות הטיפולים היא אפסית כך שזה די מתקזז (באופנועים שהיו אצלי יותר משנתיים עלות הטיפולים לשנה עברה את ה 10K)
    רפידות בלם מחזיקות 50K
    צמיגי מישלין מחזיקים 25K (טבלת מעקב צמיגים בתמונות למטה)
    רצועה מחזיקה 60K (ואולי אפילו יותר)

יתרונות:
    אין צורך בהרצה או חימום של המנוע.
    לא עוצרים יותר בתחנות דלק, שנאתי את זה, תמיד הייתי נעצר במשאבה שלא עובדת.
    לא צריך לשמן שרשרת (יש רצועה)
    יוצא ראשון בכל רמזור, מרגיש נוח על 140 וסוגר 165
    אפשר להיות חזיר גז, זה לא יתבטא בהגעה מהירה יותר לתחנת הדלק.
    אופנוע קל וקטן, יורד ועולה מדרכות, צידוד מעולה, קל להרמה

חסרונות:
    אמינות לא מספקת, חבל.
    אי אפשר לרכב לעבר השקיעה - חייב לתכנן בדיוק כל נסיעה ואם זה מעל 100 ק"מ לשלוט היטב ביד ימין.
    תלות מוחלטת ביבואן, הבעיות הן אלקטרוניות ואת רובן רק מארק יודע לתקן.
    סוללות, יש אחריות ל 5 שנים אבל מי יודע מה יהיה אח"כ?
    לדעת אישתי זה יתרון, אי אפשר לשמור על 150 קמ"ש יותר מכמה דקות, המנוע מתחמם ומגביל אותך ל 140.

עשיתי פעם חשבון, אם הייתי קונה אופנוע אחר לנסיעה כזו, למשל CB500X שהיה בתכנון למרות שהוא ממש לא כיפי כמו הזירו (חישוב ל3 שנים)
    טיפולים שוטפים (לפי מחירון במבחן פולגז 2016) = 12,000
    החלפת שרשת וגל"ש * 3 = 3500
    דלק (1:25) = 25,000
    ביטוח = 13,250

בזירו כל הטיפולים השגרתיים עלו לי 4500 שקלים (כולל החלפת 2 רצועות)
    הטיפול בתקלות עלה 10,370.
    כלומר, גם אם נכניס את התקלות לחישוב השוטף, עדיין יוצא שזירו זול יותר.
    ביטוח = 6300
    אנרגיה (חשמל) = בערך 3600 (5 שקלים ליום, 100 לחודש)

כלומר, בגדול יש כאן חסכון נטו של 29,000 שקלים ל 3 שנים
    וזה עוד בחישוב אופטימי ללא תקלות להונדה וללא חזירות גז שתעלה את צריכת הדלק.
    ובהשוואה לואראדרו ול FJR שהתחזוקה שלהם היתה ממש יקרה - החסכון הוא כמעט פי 2.
    בנוסף, אני מאמין שקצב החלפת הרפידות והצמיגים בהונדה גבוה יותר.

הגיגים ומחשבות

אני מאוד נהנה מהשקט שלו, עם האופנועים הקודמים לא הייתי יכול לצאת ב 6 בבוקר לתפילה.
    רק להניע ולתת לאופנוע זמן להתחמם היה גוזל כמה דקות חשובות.
    בנוסף אני חונה ליד חלון חדר השינה וגירושין זה עסק יקר...
    גם הילדים גילו שעם האופנוע החדש אבא שלהם פחות קמצן והתחילו לבקש הקפצות (נו, אבוש, מה אכפת לך, זה לא עולה דלק)
    בקיצור, יש גם רווחים שהם לא נספרים בנטו.

ככל שנצברים הקילומטרים אתה מתחבר לסוללה, אתה מתחיל לחשוב כמו סוללה.
    בכל נסיעה שחורגת מהשגרה, בודקים בגוגל כמה ק"מ ליעד ובהתאם שומרים על מהירות.
    בנסיעה רגילה בלי חישובים ועליות חריגות, אתה 1:1, כל ק"מ יורד אחוז, סבבה.
    אם לא תעבור את ה 80 ותתחיל נסיעה במתינות אתה 1:2 .
    הכי הרבה שעברתי בטעינה אחת היתה נסיעה של 165 ק"מ לים המלח, בחזור כבר הייתי צריך לעצור לטעינה כי זו עליה.
    כשיש רוח חזקה צריכת הסוללה עולה בכמעט 20 אחוז, צריך לקחת בחשבון.
    כשאני יורד מהשומרון למרכז, נסיעה של 30 ק"מ לוקחת לי 10% ואם בהמשך יש פקקים (65 בשוליים) אז אני מגיע לת"א ונשארת לי 75% סוללה.
    רק פעם אחת הייתי צריך לדחוף את האופנוע 2 ק"מ, הייתי ספונטני ולא חישבתי מספיק טוב, קורה.

בהתחלה לא ניצלתי מספיק את בלימת המנוע נסעתי על מצב ספורט כמו כל חזיר גז מצוי.
    אחרי שהחלפתי רפידות בפעם הראשונה הבנתי שאני עושה טעות ועברתי למצב CUSTOM כאשר התאוצה מכוונת ל 100% ובלימת המנוע ל 90%.
    במצב הזה אני משתמש בבלמים רק לבלימה, לצורך האטה אני פשוט עוזב את הגז, זה ממש מאריך את חיי הרפידות

לסיכום, שאלת מליון הדולר, האם בעוד שנה אקנה שוב חשמלי? זו באמת בעיה.
    לדעתי זירו מכרה עד היום לא יותר מ 120 כלים חשמליים (לפי הסיכומים של אביעד, 25 ב 2017, 31 ב 2016 ואני לא סבור שהרבה יותר ב 2014-15).
    מגיע למארק כל הכבוד על הצלחתו להביא לארץ כלים חשמליים, למרות הבירוקרטיה הנוראית שהוא עובר.
    הוא כל הזמן מוסיף עוד פירמות לייצוג ואני מאמין שבעוד 5-10 שנים הוא יתחיל לקצור את הפירות וכשמטרו ושות' יתחילו להביא כלים חשמליים הוא כבר יהיה מבוסס בשוק.
    מאז שגיל וליאור הגיעו השירות השתפר ויש עם מי לדבר ואפילו מקבלים קטנוע חילופי (אם אפשר לקרוא לבליץ המזעזע הזה קטנוע...)
    מארק הוא טיפוס מיוחד, לטוב ולרע ולא כל אחד יכול להתמודד איתו אבל בגדול הוא טיפוס חיובי ומאוד משתדל לתת פתרון לכל בעיה.
    אז נראה לי שכן, אמשיך לחשמלי נוסף, אלא אם המחיר שאקבל על שלי יהיה נמוך מדי ואז אמשוך איתו עד שהסוללות ימותו.
    נסיעות טובות ובטוחות לכולנו!
    תמונות מצורפות תמונות מצורפות

Member הסמל האישי של danielk
    אחלה סיכום, בהחלט מוכיח שהתחום החשמלי לא בשל ב100 אחוז (בעיקרי בשל זמני הסוללה אבל גם בגלל מיעוט מביני עניין)

מה שלא נלקח בחשבון, בהשוואה הכלכלית שלך, (וזה די ברור מכיוון שלא מכרת את הכלי עדיין) הוא נושא ירידת הערך. סעיף זה לבד יכול בקלות לגרום לכל החיסכון הנלווה להתפוגג.
    מנהל מכירות ב-ד.ל.ב מוטוספורט (KTM & peugeot)
    שוקן 16 תל אביב

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    איזה סיכום מפורט סחטיין עליך!
    תודה על השיתוף, בהחלט מעלה נקודה למחשבה.

Senior Member
    סיכום יפה...
    חשמל, עדיין אמין יותר בשקע.

ואני שואל....מי זה מארק ?

Sent from my MI 5X using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    כל הכבוד על הסיכום המפורט.
    האמת לא מעודד מי יודע מה השרשור הזה.. כמות ואופי התקלות לא סבירות בכלל לדעתי לכלי חדש.
    הוחלף מנוע ושלדה ועוד רכיבים מהותיים בכלי, כמעט הוחלף כל הכלי בעצם וכל זה ב3 שנים.
    ולא מבין בכלל איך מתאונה של 30 קמ"ש נשברת שלדה, עשיתי עשרות תאונות כאלה על קטנועים של שקל 90 ולא נשברה שום שלדה בחיים.
    בלי אחריות לא נראה שמשתלם להחזיק את הכלי הזה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של strelok89
    אכן בידיוק הבעיה שבגינה לא רכשתי כזה וזה הטווח. רוב הנסיעות שלי זה 200 קמ ומעלה

Sent from my PRO 6 using Tapatalk
    Si fractum non sit, noli id reficere

adversus solem ne loquitor

Senior Member
    חישבת לחץ נפשי של אם תגיע ליעד או לא?
    מרגיש כמו נסיעה על פס אחרון בדלק כל הזמן.

Member
    נשמע כמו אופנוע עם בעיית אמינות קשה במיוחד.
    זה שרשור סופר חשוב, וטוב שהוא קיים.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    ציטוט נכתב במקור על ידי mudale222 צפיה בהודעה
    כל הכבוד על הסיכום המפורט.
    האמת לא מעודד מי יודע מה השרשור הזה.. כמות ואופי התקלות לא סבירות בכלל לדעתי לכלי חדש.
    הוחלף מנוע ושלדה ועוד רכיבים מהותיים בכלי, כמעט הוחלף כל הכלי בעצם וכל זה ב3 שנים.
    ולא מבין בכלל איך מתאונה של 30 קמ"ש נשברת שלדה, עשיתי עשרות תאונות כאלה על קטנועים של שקל 90 ולא נשברה שום שלדה בחיים.
    בלי אחריות לא נראה שמשתלם להחזיק את הכלי הזה.
    לגבי השבר בשלדה,
    אתה לא יכול להשוות שלדת צינורות ברזל של קטנוע, שגם ככה גמישה כמו ספגטי, לשלדת אלומיניום קשיחה. מעבר לזה, יש מצב טוב שהשלדות שעשית איתן תאונה התעוותו בלי שמישהו בכלל ידע מזה.
    (למרות שכאמור, כנראה היתה נקודת חולשה בדגמים הראשונים שחוזקה בהמשך).
    אני מתכנן לקנות אופנוע חדש (יחסית) בשנה, שנתיים הקרובות, וחשמלי הוא בהחלט אופציה שעלתה על השולחן. הסקירה לא מעודדת אבל מאוד אינפורמטיבית וחשובה. מקווה שאמצא סקירה כזאת גם על הדגמים היותר חדשים בעתיד לקראת קבלת החלטה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    אחלה סיקור.
    הרושם שקיבלתי ממך הוא חוסר כדאיות אלא אם הכלי משמש לרכיבה עירונית (ספק פרוורים) ואז אולי שווה לשקול כלי כזה.
    לגבי אחזקה כפי שציינו מעלי בצירוף מה שרשמת אם אצליח למכור אותו - שוב עולה כדאיות כלכלית מול מנוע בנזין.

ככלי משומש אני בטוח שלא הייתי רוכש זירו ככלי חדש אולי.
    לטעמי הארכת תקופת האחריות על הכלי ואולי אחריות גם על המטען והסוללה עשויים לתת כדאיות לרכישת משומש מה שיחזק את הביקוש אחרת להבנתי הכלים עתידים פשוט להזרק בחצר הבית מחוסר כדאיות לתקן ובעצם לאבד את האטרקטיביות שלהם מכל המשתמע מכך.

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של אRני
    קודם כל שאפו ענק על הכתיבה והשיתוף!
    מאוד אינפורמטיבי וכן, כל הכבוד.

אני מסכין עם רוב הדברים ובכל זאת מספר נקודות שכדאי להדגיש:
    1) האופנוע שלך שנת 2014, אני פחות מכיר את סדרת ה S\DS אבל ב-FX ההבדל בין דגם 14 ל-15 הוא גדול, ולאחר מכן שוב שיפורים ב-16 ו-17.

2) תאונה ב-30 קמ"ש היא תאונה לכל דבר. כל נזק שנגרם כתוצאה מכך הוא בגלל טעות אנוש ואין לדעת איך זה היה נגמר עם כלי אחר. ניכר כי אתה נמנע מלקיחת אחריות ולכן מדגיש כמה התאונה הייתה מינורית ואת חוו"ד שקיבלת, אבל העובדה היא שהתאונה קרתה. לגבי השלדה...כך מפתחים מוצרים. משפרים משנה לשנה, זירו לא המציאו את זה.

3) חישוב התחזוקה שלך כולל תאונה, פאנצ'ר והחלפות צמיגים וברקסים. למרות שזה מייצג את הסיפור האישי שלך, לא נהוג להציג כך עלויות טיפול ותחזוקה.
    לא זכור לי שמציגים החלפות צמיגים וברקסים בטבלאות עלויות טיפולים של כלי בנזין. אם מסתכלים על טיפולים בלבד נשאר:

15.4.15 - 200 ש"ח
    10.6.15 - 160 ש"ח
    4.1.16 - 150 ש"ח
    13.4.16 - 1330 ש"ח
    22.5.17 - 100 ש"ח
    7.12.17 - 3670 ש"ח
    15.1.18 - 6700 ש"ח
    סה"כ 12,310 ש"ח על-פני 3 שנים.
    עכשיו אפשר להשוות לטבלאות טיפולים של אופנוע בנזין. זה קצת משנה את התמונה. בנוסף עניין האגרה השנתית והביטוח.
    כמובן שעלות הזמן בהמתנה לפתרון תקלות הוא משמעותית, אבל זה משתנה מאדם לאדם וכך גם זמן הטיפול.

4)
    ציטוט נכתב במקור על ידי רונן צפיה בהודעה
    ניתנה לי אפשרות להחליף לסוללה מהמלאי, 12.4KW או לחכות חודש וקצת לסוללה מודל 2017 של 13KW.
    העדפתי לחכות וחודש וחצי נסעתי כמו זקנה, היו אפילו ימים שנאלצתי בק"מ האחרונים לזחול על 60 בשוליים ,בושה.
    אני חושב שכדאי להדגיש ההחלפה לסוללות חדשות עם קיבולת גדולה יותר = טווח גדול יותר ואפשרות לנסוע מהר יותר זמן רב יותר.
    זה לא מובן מאליו למי שאין בבעלותו כלי חשמלי. ולהבנתי זה ניתן לך כשירות ללא תשלום, ההיפך מבושה.

5) ירידת ערך - נושא שלא מדובר מספיק.
    בגלל העניין הרב שיש לרוכבים בזירו, אנשים מחכים לקנות משומש אבל אז חוששים מעניין מאמינות, כלומר מעלות התחזוקה שלי כלי ישן ועייף. יש פה טעות שציבור הרוכבים טרם הפנים - נראה כי לאחר שמחלות הילדות עוברות, אמינות הכלים משתפרת. מרגע שזה קורה התחזוקה מסתכמת שוב בצמיגים וברקסים (ועדכוני תוכנה מפעם לפעם).
    לעומת זאת כלי בנזין ככל שמתיישן בהכרח פחות אמין ובהכרח עולה יותר לתחזק. דווקא עכשיו, כשעברו 3 שנים ההשוואה מול אותו הונדה CB חלשלוש תהפוך לעוד יותר מעניינת, שכן אני צופה שהפערים במחירי התחזוקה ילכו ויגדלו. ולכן לדעתי במוקדם או במאוחר השוק יבין שמתחת לרף מחיר מסויים אין טען למכור את הזירו שלך כל עוד הוא נוסע, כי לא הגיוני למכור אופנוע בסכום אותו הוא יחסוך לך תוך שנה או שנתיים.
    וכך המחירים ירדו עד אזור ה-30 אלף ולא הרבה מעבר. נחיה ונראה.

שוב סחטיין על הסיכום ורכיבות טובות!
    נערך לאחרונה על ידי אRני; 06-03-2018 בשעה 16:41.

Member הסמל האישי של רונן
    תודה על ההערות.
    האופנוע הוא מודל 2015.
    המילה "בושה" כוונה לצורך לרכב כמו זקנה, לא חלילה להחלפת הסוללה לחדשה.
    חשבתי שבפורום כולם כבר מכירים את מארק, הוא היבואן והבעלים של זירו ישראל, מומחה בדיאגנוסטיקה של אופנועי זירו.

למרות בעיות האמינות, אני לא חושב שאוכל לחזור לאופנוע רגיל, היתרונות של החשמלי שוות את בעיות האמינות.
    מה גם שמעולם לא נזקקתי לגרר, בכל הבעיות יכולתי לסחוב, להגיע בנסיעה ותמיד לקבל פתרון מהיר.
    שמירת הערך של האופנוע פחות מטרידה אותי כי בכל אופנוע שאקנה, יהיה קשה מאוד למכור אחרי 130 אלף ק"מ.
    מארק מנסה לשכנע אותי לרכוש דגם של energica שגם אותם הוא מייבא אבל נראה לי שאמשיך עם זירו, שם לפחות יש כבר נסיון בפתרון תקלות.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של אRני
    אכן אחרי כל ההשוואות היבשות, ולמרות שיש לי במקביל עוד 3 כלי בנזין, אני ממש אתבאס אם ביום-יום אאלץ לחזור לרכב על בנזין. טוב ויקר ככל שיהיה, הזירו הוא חולץ הפקקים+ האולטימטיבי.

Member
    קח בחשבון שזירו יצרן צעיר מאוד, קשה ליצרן חדש בשוק ליצר אופנוע ללא מחלות ילדות וטעויות תכנוניות או של ייצור, ללא מספר שנים לגיהוץ באגים.
    ועדיין התוצאה מרשימה.

Member
    תקנו אותי אם טועה - המנטרה השיווקית שנמצאת תמיד בשימוש היא שעלות הקניה מוציאה את עצמה תוך 3-4 שנים כך שהחשש מירידת ערך אמור להיות לא רלוונטי - על סמך מה שאני קורא פה ובהתחשב שעלות האופנוע הזה לא זולה, אני מבין שמדובר במשהו שאין לו אחיזה במציאות האם כך הדבר?

שאלה נוספת - הביטוח הוא אכן של 50 סמ"ק? ומה לגבי הרשיון מספיק - A2?