עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 31

אשכול: קניות בברלין-היום שאחרי

Senior Member הסמל האישי של ees
    ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    הנ"ל ביצע קניות לאופנועים על פי הזמנה מראש ורשימה מסודרת
    סיכון מיותר, זה לא נחשב ״שימוש עצמי״

ציטוט נכתב במקור על ידי shushu צפיה בהודעה
    אני מוותר על החזרי המס בברלין,
    לא יכול לעמוד עם כל הישראלים ב 5 בבוקר כדי לקבל חתימה מפקיד גרמני זועם.
    5 דקות, על השעון. פקיד נחמד וסבלני.
    Sanyang Pure 50 -> Aprilia Rally RS 50 -> Kawasaki KLE 500 -> Suzuki Vstrom 1000 -> Yamaha XT1200ZE

Member הסמל האישי של רונן
    זה לא רק בציוד לאופנועים.
    לפני 15 שנה המפעל היה צריך כמה סוויצ'ים, דיסקים ועוד ציוד מחשוב שבארה"ב עלה חצי מהארץ.
    ההפרש במחיר הגיע לאלפי דולרים אבל המשלוחים היו יקרים.
    הזמנתי הכל לדודה בברוקלין וטסתי אליה לסוף שבוע וחזרתי עם מזוודה מלאה.
    עלה 500 דולר לטיסה (זוועתית ב TOWER ז"ל) ועוד 50 דולר למונית חזור (הלוך, עם מזוודה ריקה לקחתי רכבת).

אני צריך להחליף רצועה לזירו, בארה"ב היא עולה 85 דולר, בארץ 1000 שקלים, אז בחופשה הקיץ אני מתכנן לחזור עם 2... ושהגנבים יירקבו עם המלאי!

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי zx12r צפיה בהודעה
    ועוד קצת לחיזוק החנויות בארץ - קניתי את הנולאן n87 לבנה בארץ ב 1100 ש"ח. נראה לי כמו הפרש שמצדיק רכישה מקומית.
    הn87 לבנה עולה בגרמניה 160 יורו, כמו שתמיד אני כותב כאן, לא קונים בלואיס ופולו בלי מבצע, המחירים מנופחים כדי שיהיה בשר להוריד, מבצעים יש כמעט כל חודש ולראות הנחות של 20-30 אחוז זה בשיגרה.

FC MOTO בדרך כלל זולים יותר גם לא במבצע

Senior Member הסמל האישי של shushu
    חודש הבא אני הולך לשפוך שם כסף על ג'ינסים ממוגנים.
    Honda Forza 750

בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'

Member הסמל האישי של Smi1ey
    כמו בכל מקום, יש חנויות טובות יותר ויש פחות... גם האנשים.
    למדוד קסדה מהמדף זה לא נורא, ככה זה הולך עם נעליים.

וכאחד שגר בגרמניה והתנסה בכמה חנויות (ולא רק חנויות אופנועים) - אין מה להשוות, המבחר בגרמניה משמעותית יותר גדול: מעל ל-80 מיליון תושבים, ועם לובי של תעשיית רכב חזקה מאוד (פורשה, אוודי, מרצדס, ב.מ.וו...).

ואפשר גם לפרנס את החנויות בישראל, בלי פרנסה בישראל השוק הישראלי לא יתפתח וידשדש במקום.
    כמובן, כל אחד וההחלטה שלו והחישובים שלו.

Senior Member
    ואפשר גם לפרנס את החנויות בישראל, בלי פרנסה בישראל השוק הישראלי לא יתפתח וידשדש במקום.
    ..צודק.
    אבל ,תמיד יש "אבל" .מצד אחד אפשר להשתמש בשרות מקומי,לתת לעסקים להרויח ... עד שלב ש אתה מתחיל להרגיש שזה כבר לא רווח.
    פשות "דופקים" אותך "עושים קופה" אליך,מנצלים.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    ציטוט נכתב במקור על ידי Smi1ey צפיה בהודעה
    כמו בכל מקום, יש חנויות טובות יותר ויש פחות... גם האנשים.
    למדוד קסדה מהמדף זה לא נורא, ככה זה הולך עם נעליים.

וכאחד שגר בגרמניה והתנסה בכמה חנויות (ולא רק חנויות אופנועים) - אין מה להשוות, המבחר בגרמניה משמעותית יותר גדול: מעל ל-80 מיליון תושבים, ועם לובי של תעשיית רכב חזקה מאוד (פורשה, אוודי, מרצדס, ב.מ.וו...).

מסכים שעדיף לחזק עסקים מקומיים, הבעיה עם זה היא שבפועל יוצא שאתה מחזק את שורת הרווח ברשות המסים, ויוצא בסוף עם טעם חמוץ בפה על זה ששילמת כפול בקנייה בארץ.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

אני לא מסוגל לקנות יותר כלום בארץ.
    לא מסוגל. מה אני אעשה?
    אני שונא את העסקים בארץ. נכנסה לי שנאה.

לא יכול לסבול את המחירים, ולא את המוכרים, ולא את השירות ולא את האחריות. ולא כלום.
    וגם לא יכול לסבול את התחושה המחורבנת הזו שאתה תמיד חש אחרי שאתה קונה משהו בארץ.

כל מה שאפשר לקנות בחו"ל (באינטרנט בדואר או במהלך טיול/שהות בחו"ל) - אני מחכה ודוחה עד שיתאפשר לי לקנות בחו"ל.

לא רק ציוד רכיבה או חלקים לאופנוע... אני מדבר על הכל.

Senior Member הסמל האישי של ees
    ציטוט נכתב במקור על ידי guyt צפיה בהודעה
    בנוסף, השוברט C3 פרו עולה בארץ 2891 ש"ח, אז הפער הוא קטן יותר.
    אוקי, אז זה "רק" פער של 67% לפני החזר חלקי של המע"מ.

ציטוט נכתב במקור על ידי Smi1ey צפיה בהודעה
    אומר רק בקריצה, שאני מניח שאתה לא קונה ציוד בגרמניה, אלא דוחה את הקנייה לאחד הביקורים בארץ וקונה אותו כאן.
    בכל זאת, דוגמא אישית, לא?
    מפה לשם קצת גדלנו, אנחנו אוכלוסיה של 8 מיליון, כמו שווייץ, כמו אוסטריה, יותר מדנמרק, נורבגיה, פינלנד, אירלנד. נכון שהן בתחרות יותר קלה לצרכן ובאמצע היבשת עם גבולות פתוחים.
    (אין לי ידע ונתונים כמה שיעור המס למוצרים בטיחותיים כמו קסדה או מעיל בייבוא לארץ, לעומת אחת ממדינות אירופה)
    Sanyang Pure 50 -> Aprilia Rally RS 50 -> Kawasaki KLE 500 -> Suzuki Vstrom 1000 -> Yamaha XT1200ZE

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ees צפיה בהודעה
    אוקי, אז זה "רק" פער של 67% לפני החזר חלקי של המע"מ.

אומר רק בקריצה, שאני מניח שאתה לא קונה ציוד בגרמניה, אלא דוחה את הקנייה לאחד הביקורים בארץ וקונה אותו כאן.
    בכל זאת, דוגמא אישית, לא?
    מפה לשם קצת גדלנו, אנחנו אוכלוסיה של 8 מיליון, כמו שווייץ, כמו אוסטריה, יותר מדנמרק, נורבגיה, פינלנד, אירלנד. נכון שהן בתחרות יותר קלה לצרכן ובאמצע היבשת עם גבולות פתוחים.
    (אין לי ידע ונתונים כמה שיעור המס למוצרים בטיחותיים כמו קסדה או מעיל בייבוא לארץ, לעומת אחת ממדינות אירופה)
    אין מס נוסף חוץ ממע״מ.
    אם תמשיך לקנות מיבואן במחיר מופקע, זה רק יעודד אותו להמשיך למכור באותו מחיר.
    בסופו של דבר אני מאמין שעל כל חכמולוג שקונה בחו״ל יש כמה מאות של רוכבים שמאמינים שקסדה איכותית אמורה לעלות כמו משכורת מינימום.
    אם כולם באמת היו מזמינים כ״כ הרבה מהאינטרנט, לא היו נשארות חנויות ציוד בארץ.

Senior Member
    לאט לאט אנשים מבינים.
    תאמין לי שאני בכיף הייתי מעדיף לשלם אפילו עד 50% על מוצר מסויים, אבל לקבל אותו מיידית ועם "אחריות".
    זה לא המצב.

Senior Member הסמל האישי של shushu
    לדעתי יש דברים שקונים בארץ ויש דברים שקונים בחו"ל.

כפפות קיץ וקסדות הייתי מעדיף לקנות בארץ.

מעילים ונעליים מעדיף בחו"ל בחנות עם מבחר ענק.
    Honda Forza 750

בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ees צפיה בהודעה
    (מנהלים: רציתי לכתוב את ההודעה בפורום ציוד, אני חושב שהיא יותר תתאים לכללי)

נסעתי לחופש לברלין ורציתי קצת לטעום מהחוויה של חנויות הציוד.
    יצאנו ביום קר (גשם מעורב עם שלג וטמפרטורות קרוב ל-0 עם רוחות) לגיגה שופ של לואיס בצפון העיר.
    נכון, המון קסדות, המון מעילים וציוד נוסף אך היחס בחנות היה יותר חוסר יחס והרגשה לא נעימה שעושים לי טובה שמוכרים לי בכלל.
    אגב, החנות היתה כמעט ריקה מלקוחות. לא אהבתי שרוכשים את אותה הקסדה שמודדים. כנראה שאין להם, משיקולים כספיים, מחסן שאחרי המדידה אתה מקבל קסדה חדשה מהאריזה. מה שיש על המדף זה מה שיש בחנות. צריך מידה אחרת לקסדה שאתה רוצה ואין על המדף? אז אין. WYSIWYG.
    לעצמי מדדתי גם את ה Nolan 100-5 וגם את השוברט C3 Pro, אבל החלטתי לדחות הקניה עבורי ליום אחר.
    לבן הזוג קניתי קסדת Nolan N87 (לבנה) במחיר של 218€ שבעסקת אשראי בחו"ל יוצא 971 ₪, אחרי החזר מע"מ בשדה התעופה: 876₪.
    הערכה שבארץ היא עולה בסביבות ה-1300₪.
    הבדל של 34%.

משם המשכנו לחנות של דיינזה בברלין. המחירים די זהים בחנויות דיינזה בכל באירופה, לא מצאתי מבצעים כמו שחבר מצא בחנות ברומא.
    קנינו 2 מעילי SP-R במחיר למעיל של 300€ שבעסקת אשראי בחול יוצא 1337 ₪, אחרי החזר מע"מ בשדה התעופה: 1160 ₪.
    הערכה שבארץ הוא עולה בסביבות ה-1800 ₪.
    הבדל של 35%.

ביום אחר קפצתי לחנות של לואיס במרכז העיר כדי לבדוק שוב קסדות. מדדתי שוב את נולאן 100-5 ואת שוברט C3 Pro.
    בין קסדה נוחה ונעימה לבין קסדה שפשוט לא עושה לך את זה-קל מאד להחליט.
    בין 2 הקסדות הנ"ל היה קשה להחליט. ענין של אינטואיציה מהירה מבלי להגדיר את ההבדלים. בחנויות מוכרים רק את הצביעות החלקות של לבן/שחור/כסוף.
    כנראה שצביעות אחרות צריך להזמין מראש (?). בחרתי בשוברט לבנה. שתיהן נמכרות במחיר זהה במבצע.
    הקסדה עלתה 399€ שבעסקת אשראי בחול יוצא 1727 ₪, אחרי החזר מע"מ בשדה התעופה: 1546 ₪.
    הערכה שבארץ הוא עולה בסביבות ה-3500 ₪.
    הבדל של 103%.

כמה דברים שחשבתי עליהם:
    כשהייתי קורא הודעות בנוסח "אל תקנו בארץ: תקנו כרטיס לגרמניה+מלון, תקנו שם ציוד במחיר נמוך וזה יהיה שווה לכם את הנסיעה", משהו היה ניצבט בי עד הרגשה שהכותב ממש מתנשא על מי שלא עושה כמותו ו"מחרבן" על השוק הישראלי.
    אני מאד רוצה לקנות ציוד בארץ (כפי שעשיתי עד עכשיו) מכל הסיבות: תמיכה בעסקים קטנים, הבנה שהשוק המקומי חייב להתקיים, אחריות ושירות.

אבל מספרים הם מספרים. את חישובי האחוזים חישבתי כלפי המחיר בחנות. בהמרה לש"ח הוספתי את העמלה של כרטיס האשראי בסך 3%.
    בנוסף צריך לזכור שהמע"מ בגרמניה הוא 19% לעומת 17% בארץ.
    כאשר מחשבים את הפרשי האחוזים לאחר החזרת המע"מ הגרמני, המספרים עוד גדלים.

אני במילא הייתי בברלין, קפצתי כי חייבים (לא?) והבנתי שאני יכול להרשות לעצמי יותר. הקסדה של שוברט היתה הרחק מהישג ידי. פתאום אני יכול. איזה כיף!
    וכשמדובר במשפחה ששלושה רוכבים צריכים ציוד, ההבנה נופלת כמו פטיש על הראש.
    אין לי מושג (והאמת זה מתחיל פחות לענין אותי) כמה מכסים יש (אם בכלל) על ציוד בטיחות כמו קסדה או מעיל רכיבה, בכמה כסף יבואן בארץ קונה מוצר X מהיצרן לעומת עמיתו מחו"ל.
    אני יודע שקניתי מוצרים שבארץ היו עולים לי 3658 ש"ח יותר ואני יודע שגם בעתיד אצטרך עוד קניית ציוד למשפחה.
    אני יכול להבין רוכבים שרוצים ציוד קצה באלפי או עשרות אלפי שקלים וממש נוסעים לחו"ל לשם כך. אני הייתי "רק" צרכן קטן מזדמן.
    משהו, ואני לא יודע מה בדיוק, לא עובד כאן נכון. אני מניח (כמו כולנו?) שאנחנו כן רוצים לקנות ציוד בארץ, כן לפרנס עסקים, כן לשמור על השוק חי.
    חבל.
    לא יותר קל להזמין ב FC-MOTO ? גם ככה מקזזים מע"מ במעמד הקניה , וזה סיכון כי יכולים להתלבש עליך בשדה תעופה ...
    2012------------ Ninja 250R
    2013------------ CBR 600 F4i
    2014-2017-----Crappy Car
    2017------------ Z800
    2018------------ S1000R
    2018------------Aprilia Tuono

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של nimi9
    ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    זה לא משנה, מזומן או אשראי. אם אתה משתמש ב-Global Blue (עד כמה שאני יודע, יש 2 חברות של החזרי מס, לא זוכר איך קוראים לשניה ומה החלוקה) - אז הנה מחשבון חישוב ההחזר שלהם:
    http://www.globalblue.com/tax-free-s...nd-calculator/
    תכניס 100 יורו, תקבל חישוב של 10 יורו החזר מס. מניסיון רב שנים בגרמניה - זה ההחזר. אם תגיע ל-1000 יורו, החישוב יראה לך 114 יורו החזר, מוסיף כמה אחוזים בודדים. זה לא 19% וההפרש לא זניח כלל.

סתם בשביל הקטע בדקתי - מ-10K יורו ההחזר הוא 14.5% ונשאר כזה. יש את המידע הזה גם במקומות אחרים.

איכשהו פיספסתי את השורה שבה אתה מסביר על האחוזים, סורי.
    ככלל אתה צודק, פרט לכמה מקומות שבהם החנות שולחת אותך להחתים את פקידי המס בשדה התעופה ולהחזיר אליה את הקבלה ואת המסמכים החתומים - כדי לקבל החזר מלא. אחד המקרים האלו הם חנות דיינזה בברלין, שהיתה בעבר באזור מואביט ועברה לאזור ווילמרסדורף, ליד פולו ולואיס.
    כשאתה קונה ציוד בכמה מאות או אפילו אלפי יורו (במצטבר) - זה משמעותי מאוד.

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!