ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
היית צריך לציין שההפרש שנלקח באחוזים הוא בין מחיר כולל מע"מ בארץ למחיר כולל מע"מ בחו"ל, לפני החזר המס בשדה התעופה (שמחזיר לך רק 10% מתוך ה-19%, דרך אגב).
אני בהחלט ציינתי את זה:
״את חישובי האחוזים חישבתי כלפי המחיר בחנות״, כלומר כולל מע״מ של 19%. הקפדתי לחשב כך כדי שההשוואה תהיה הוגנת.גם ציינתי שאם אחשב את הפרש המחירים לאחר החזר מע״מ גרמני, ההפרשים באחוזים גדולים אף יותר.
החזר המע״מ שקיבלתי בשדה הוא מלא, 19%. אם אתה מקבל את ההחזר במזומן יורדת לך עמלה גבוהה.
החזר דרך כרטיס אשראי: תרד לי עמלה של
5 ועוד עמלה שלאומי קארד ייקחו לי, אני מניח 3%, כך שזה ייצא לי כ-10€-15 על החזר של 146€.
(זה מה שיש לי שחור על גבי לבן על נייר, אם טעיתי, אשמח לתיקון).

ציטוט נכתב במקור על ידי guyt צפיה בהודעה
נתחיל בזה שהחישוב עצמו לא מדויק, כי לא חישבת עלויות טיסה, לינה ואוכל למי שלא "על הדרך" נמצא בברלין.
עם טיסות לאו קוסט זולות ולינה זולה, אתה מתקזז בלי בעיות. בעיקר אם למשל תרצה לקנות ציוד מאד יקר.

ציטוט נכתב במקור על ידי guyt צפיה בהודעה
אני ציפיתי לסיכום פוסט של "וואלה חבר'ה, חזקו את העסקים בארץ - לא שווה לקנות בחו"ל",
אבל איכשהו המסקנה הייתה ש... שווה? לא מבין.
המסקנה? שכל אחד יגיע למסקנה שלו. אני בעד תמיכה בעסקים קטנים. לא רק באופנועים, גם בענפים אחרים אני מעדיף לתת את הכסף שלי לעסק קטן מאשר לתאגיד גדול, השאלה היא מה השורה התחתונה. ולגבי הכיס שלי: הקנייה בנסיעה הזו היתה שווה. ״כן״ גדול והחלטי.
כמובן שעבור קסדה אני לא אבזבז ימי עבודה, טיסה, מלון רק כדי לקנות את אותה קסדה בגרמניה במחיר יותר זול. אבל על הדרך-בהחלט כן ולרכישה גדולה של ציוד, בהחלט כן.
אני רק יכול לחזק את מה שכתבת לגבי החנויות עצמן: אולי ציפיתי למשהו הרבה יותר גדול, עם יותר מבחר, אבל לא.
מבחינת מבחר ושירות, החנויות בארץ עומדות יפה מאד מול החנויות הקטנות של לואיס, רק שיותר כואב בכיס.