בימים שבהם תיעוד הנסיעה הופך להיות כמעט הכרח, מצלמת דרך כמו ה-INNOVV C5 מספקת פתרון איכותי ונוח.
http://fullgaz.co.il/?p=130697
בימים שבהם תיעוד הנסיעה הופך להיות כמעט הכרח, מצלמת דרך כמו ה-INNOVV C5 מספקת פתרון איכותי ונוח.
http://fullgaz.co.il/?p=130697
אליפות ,בומבה של סרטון
אם כבר מצלמה פנימית, יש להם גרסה של מצלמה קדמית ואחורית. סקירה עליה זה בהחלט משהו שארצה לקרוא.
אביעד,
הרשה לי לחלוק על התובנות בכתבה.
קודם כל, הויברציות הן קשות, ומפריעות מאוד לייעטד המצלמה. ברגע שהתמונה רועדת, הרבה יותר קשה לחלץ מספר רכב (מעבר לכך שזה מעצבן, ובלתי ראוי לסרטוני רכיבה שאינם למטרות ביטוח/התמודדות עם רשעויות).
שנית, מצלמה על האופנוע גם כך מוגבלת בכמות הפרטים שניתן לקלוט (מכיוון שאיננה מסתכלת להיכן שהרוכב מביט) ולכן זווית צילום של 120° פשוט לא מספיקה. מעבר לכך, ההתקנה חייבת להיות במקום שיאפשר את כל טווח הצילום (בהנחה שזה יותר מ120°). מה שאומר בד"כ מיקום קדמי יותר ואולי בולט. ומכאן גם החשש שנחזור לאופנוע אחרי חניה ולא נמצא את המצלמה.
שורה תחתונה, אין כאן בשורה, ובמחיר שצויין אני לא רואה סיבה להעדיף אותה על מצלמת קסדה סינית (למרות הסרבול בהפעלה ובאחסון הקסדה).
ayalzo, תרשה לי לחלוק עליך בחזרה.
ראיתי עכשיו את הסרטון בפעם הראשונה - האמת? מההתחלה ציפיתי למשהו הרבה פחות מוצלח, ואחרי התגובה שלך כבר הייתי מוכן לזוועה - שלא הגיעה.
הויברציות - סבירות לחלוטין לדעתי, על אחת כמה וכמה לאור העובדה שהעדשה ממוקמת על המאותת, שהוא חלק הרבה פחות יציב מגוף האופנוע הממוצע. לא פגעו לי ב"הנאה".
הזוית - ובכן, זוית הראיה הרוחבית של אדם ממוצע היא 124 מעלות, מתוכן 60 המעלות שבמרכז הן בעלות יכולת הבחנה בפרטים, ואילו עוד 32 מעלות לכל צד משממשות לזיהוי גוונים ועצמים (ראיה מרחבית), כך שמבחינת מספרים יבשים אין פה פגיעה משמעותית בשדה הראיה. אם להתייחס עובדתית - למעט מסיכת החזית שחוסמת חלק משדה הראיה גלל מיקום ההתקנה - באף שלב לא הרגשתי שהזוית צרה מדי, אפילו כשממש ניסיתי לשכנע את עצמי שהיא כן. היא פשוט לא.
אם אתה מפחד שלא למצוא את המצלמה כשתחזור לאופנוע - אין קשר למחיר, גם אם היא היתה עולה כמחצית, נשמע שהיא לא הפתרון המתאים עבורך. וזה בסדר, זה רק לא אומר שהמוצר לא טוב/מתומחר לא נכון.
בשביל הרבה אנשים, גם אם הם קפדנים ופדנטים, ההתעסקות עם המצלמה על הקסדה שוב ושוב היא טרחה. מה גם שהיא מסרבלת את האחסנה של הקסדה (לא תמיד נכנסת לכל מקום בגלל המצלמה, וגם נקרעו לי כבר כמה כיסויי קסדה בגלל זה), מכבידה על משקל הקסדה ועוד ועוד...
אני כבר מזה תקופה שוקל לקנות עבור הזקן שלי, שגם הוא רוכב, את הדגם הספציפי הזה - רק עם 2 העדשות ולא עם אחת. התלבטתי ארוכות בעיקר בגלל שלא היה למצלמה יבואן מקומי ויכולת קבלת שירות ואחריות במידת הצורך, ובעלות של 1000+ ש"ח לא מיהרתי להזמין מחו"ל. מאחר והמחיר לערכה המלאה (2 מצלמות) בחו"ל הוא $250 שהם 875 ש"ח, הייתי מצפה שבמחיר שמוכרים בארץ הערכה תכלול 2 עדשות גם כן. זו דעתי בכל אופן.
אני משתמש בזוג מצלמות דרך קבועות (,Vsys C6 Motorcycle 2.0"TFT Touch Key Dual HD 720P Waterproof Sync Recording Lens GPS Tracker Dash Car Camera Motorbike Sport DVR
http://s.aliexpress.com/uYVBneye?fromSns=Copy to Clipboard)
על ה cb500x כבר כמה חודשים ומרוצה מאוד. הנוחות הזאת של לא לדאוג להפעיל את המצלמה בתחיל כל רכיבה הוא תענוג, ביחד עם ה'חיסכון' במצלמה על הקסדה, שאצלי לפחות אהבה מאוד להיתקל בכל דבר אפשרי כשהקסדה לא היתה על הראש. בנוסף, אופציה לתיעוד אחורי בנוסף לקדמי הוא אחלה בונוס.
מה שכן, האיכות של המצלמה בפוסט טובה יותר מאלו שמותקנות אצלי.