שלום לכולם, מתעניין ב cb500x יש לו הרבה ק"מ 100 אלף, המוכר אומר שהוא שמור מאוד מטופל ספר טיפולים במוסך מורשה. איזה טיפולים יש בקילומטר כל כך גבוה וכמה האופנוע יכול לחיות עוד אם הוא באמת שמור?
שלום לכולם, מתעניין ב cb500x יש לו הרבה ק"מ 100 אלף, המוכר אומר שהוא שמור מאוד מטופל ספר טיפולים במוסך מורשה. איזה טיפולים יש בקילומטר כל כך גבוה וכמה האופנוע יכול לחיות עוד אם הוא באמת שמור?
למה לא לקנות אחד מעשרות הכלים שיש מדגם זה למכירה עם פחות מ-40 אלף ק"מ?
מה כבר יש באופנוע הספציפי עם 100 אלף ק"מ, שמושך אותך כל-כך?
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
הוא יד ראשונה
ספר טיפולים מלא 2016 וזה מתאים לתקציב שלי
וד"א אין עשרות כלים מדגם זה, הוא מאוד מבוקש
אם זה היה אופנוע בן 15-20 במצב שמור ואתה דל תקציב, אז עוד איכשהו אני רואה הגיון, אבל למה לעזאזל לחפש הרפתקאות עם כלי חדש כשיש כל כך הרבה כאלו בשוק עם פחות מחצי מהקילומטראז'?
מה גם, שלכל מנוע תוחלת החיים שונה. עצם העובדה שהוא הגיע ל-100 אלף זה מובן ומצופה מאופנוע יפני בנפח ותצורת המנוע הזו (תסתכל על כל ה-500 סמ"ק הישנים שמסתובבים עם הרבה יותר מזה), אבל עם הקילומטראז' מגיע גם הבלאי להרבה חלקים, בין אם במנוע או מכלולים כמו בולמים, מיסבים וכו'.
לדעתי - לא הייתי מחפש הרפתקאות.
לקנות רק במידה והמחיר נמוך משמעותית ממחיר השוק, קח בחשבון שזה אופנוע שחרש הרבה
ויהיה לו בלאי רב ויקר.
להקפיד בבדיקת:
מסבי היגוי
כיוון שסתומים
בולמים קידמים
צמיגים
קלאצ'
מערכת הזנת הדלק.
מייסבים
שרשרת/גלגל"ש.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
תודה חברים כנראה שכנעתם אותי מהר, אני ארד מזה
אולי אקנה 2017 אפס קילומטר מסוכנות עם מימון כלשהו,
מה דעתכם,
אני עדיין מתעקש על הדגם הזה כי מאוד מאוד המליצו לי עליו.
אם המחיר נמוך ממחיר השוק שווה לבדוק. בכל אופן אופנוע טוב אבל חלש לטעמי. אם זה אופנוע ראשון שלך אז סבבה אם לא ממליץ לקחת משהו יותר חזק שלא תשתעמם
אל תפסול את האופנוע הזה עד שלא תבדוק. אם הוא מטופל כמו שצריך, יד ראשונה ושמור ומגיע עם תוספות - מספר הקילומטרים הוא לא קנה המידה היחיד. רק לאחרונה קראנו פה פוסט של אחד החברים על טראנסאלפ עם 166000 ק"מ בלי בעיות מיוחדות.
אם הוא עולה חצי מהמחירון - ההימור יכול להיות מוצדק.
אם לא - אז בלי קשר למצב המנוע, יש כבר המון בלאי מצטבר מסביב. בשביל מה לך לקנות אופנוע עם מתלים עייפים, מיסבי היגוי וגלגלים שידרשו כנראה החלפה בקרוב, מכסה שסתומים שעבר כבר מספר פתיחות וסגירות (במקרה הטוב, במקרה הרע לא פתחו אותו כלל).
כל אלה לא בגדר "סוף העולם", בטח ובטח אם אתה מבצע את העבודה לבד. אבל פוטנציאל הצרות וההוצאות צריך להיות מגולם במחיר - הרי זה לא אופנוע נדיר, מיוחד או נחשק במיוחד. זה בסך הכל סוס עבודה תאילנדי, עם מבחר כלים גדול בשוק - וחלק ניכר מהם עברו פחות מ-40 אלף ק"מ.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual