יש לי בעיה בהבנת הכתבה
ככל הידוע לי מערכות אקטיביות אינן ABS וכו אלא סטייה מנתיב, בלימה אוטונומית, שמירת מרחק וכו.אין כיום אף אופנוע כזה ואין גם צפי.
משרד התחבורה מקדם רפורמה שבמסגרתי יינתנו הנחות במס הקנייה על אופנועים עם מערכות בטיחות אקטיביות - בדומה לקיים בתחום הרכב הפרטי.
http://fullgaz.co.il/?p=130791
יש לי בעיה בהבנת הכתבה
ככל הידוע לי מערכות אקטיביות אינן ABS וכו אלא סטייה מנתיב, בלימה אוטונומית, שמירת מרחק וכו.אין כיום אף אופנוע כזה ואין גם צפי.
בהגדרה, מערכת בטיחות אקטיבית היא מערכת שתמנע תאונה. ABS, בקרת החלקה וכו' - הן מערכות בטיחות אקטיביות כי הן מונעות תאונה.
מערכת בטיחות פסיבית, אגב, היא מערכת שתצמצם נזקים במקרה שתאונה כן מתרחשת. למשל ציוד מיגון, מעיל מתנפח וכו'.
טוב מאוד
ידוע על אילו סכומים מדובר?
כל מהלך מבורך. מקווה שזה לא 3% כמו בביטוח.
גם הנחה בסכום נמוך חשובה כי היא גורמת ליבואנים לייבא כלים עם יותר מערכות בטיחות. לדוגמא אם מערכת בקרת אחיזה עולה ליבואן 2000 ש''ח והוא מקבל הנחה במס בסכום דומה, עדיף לו לייבא את האופנוע עם המערכת ולהציג מפרט עשיר יותר.
סחטין... אבל לאורך הגב יש לי דגדוג שיש כאן עז... הייינו שבעקבות זאת לא נראה איזו ירידת מחיר נאה ל R1 על שלל האלקטרוניקה שלה או משהו בסגנון ושזה יוגבל לכמה מערכות אלמנטריות וכיו״ב שיש כמעט לכל כלי ושלא באמת נרגיש בכיס.