(מנהלים: רציתי לכתוב את ההודעה בפורום ציוד, אני חושב שהיא יותר תתאים לכללי)

נסעתי לחופש לברלין ורציתי קצת לטעום מהחוויה של חנויות הציוד.
יצאנו ביום קר (גשם מעורב עם שלג וטמפרטורות קרוב ל-0 עם רוחות) לגיגה שופ של לואיס בצפון העיר.
נכון, המון קסדות, המון מעילים וציוד נוסף אך היחס בחנות היה יותר חוסר יחס והרגשה לא נעימה שעושים לי טובה שמוכרים לי בכלל.
אגב, החנות היתה כמעט ריקה מלקוחות. לא אהבתי שרוכשים את אותה הקסדה שמודדים. כנראה שאין להם, משיקולים כספיים, מחסן שאחרי המדידה אתה מקבל קסדה חדשה מהאריזה. מה שיש על המדף זה מה שיש בחנות. צריך מידה אחרת לקסדה שאתה רוצה ואין על המדף? אז אין. WYSIWYG.
לעצמי מדדתי גם את ה Nolan 100-5 וגם את השוברט C3 Pro, אבל החלטתי לדחות הקניה עבורי ליום אחר.
לבן הזוג קניתי קסדת Nolan N87 (לבנה) במחיר של 218€ שבעסקת אשראי בחו"ל יוצא 971 ₪, אחרי החזר מע"מ בשדה התעופה: 876₪.
הערכה שבארץ היא עולה בסביבות ה-1300₪.
הבדל של 34%.

משם המשכנו לחנות של דיינזה בברלין. המחירים די זהים בחנויות דיינזה בכל באירופה, לא מצאתי מבצעים כמו שחבר מצא בחנות ברומא.
קנינו 2 מעילי SP-R במחיר למעיל של 300€ שבעסקת אשראי בחול יוצא 1337 ₪, אחרי החזר מע"מ בשדה התעופה: 1160 ₪.
הערכה שבארץ הוא עולה בסביבות ה-1800 ₪.
הבדל של 35%.

ביום אחר קפצתי לחנות של לואיס במרכז העיר כדי לבדוק שוב קסדות. מדדתי שוב את נולאן 100-5 ואת שוברט C3 Pro.
בין קסדה נוחה ונעימה לבין קסדה שפשוט לא עושה לך את זה-קל מאד להחליט.
בין 2 הקסדות הנ"ל היה קשה להחליט. ענין של אינטואיציה מהירה מבלי להגדיר את ההבדלים. בחנויות מוכרים רק את הצביעות החלקות של לבן/שחור/כסוף.
כנראה שצביעות אחרות צריך להזמין מראש (?). בחרתי בשוברט לבנה. שתיהן נמכרות במחיר זהה במבצע.
הקסדה עלתה 399€ שבעסקת אשראי בחול יוצא 1727 ₪, אחרי החזר מע"מ בשדה התעופה: 1546 ₪.
הערכה שבארץ הוא עולה בסביבות ה-3500 ₪.
הבדל של 103%.

כמה דברים שחשבתי עליהם:
כשהייתי קורא הודעות בנוסח "אל תקנו בארץ: תקנו כרטיס לגרמניה+מלון, תקנו שם ציוד במחיר נמוך וזה יהיה שווה לכם את הנסיעה", משהו היה ניצבט בי עד הרגשה שהכותב ממש מתנשא על מי שלא עושה כמותו ו"מחרבן" על השוק הישראלי.
אני מאד רוצה לקנות ציוד בארץ (כפי שעשיתי עד עכשיו) מכל הסיבות: תמיכה בעסקים קטנים, הבנה שהשוק המקומי חייב להתקיים, אחריות ושירות.

אבל מספרים הם מספרים. את חישובי האחוזים חישבתי כלפי המחיר בחנות. בהמרה לש"ח הוספתי את העמלה של כרטיס האשראי בסך 3%.
בנוסף צריך לזכור שהמע"מ בגרמניה הוא 19% לעומת 17% בארץ.
כאשר מחשבים את הפרשי האחוזים לאחר החזרת המע"מ הגרמני, המספרים עוד גדלים.

אני במילא הייתי בברלין, קפצתי כי חייבים (לא?) והבנתי שאני יכול להרשות לעצמי יותר. הקסדה של שוברט היתה הרחק מהישג ידי. פתאום אני יכול. איזה כיף!
וכשמדובר במשפחה ששלושה רוכבים צריכים ציוד, ההבנה נופלת כמו פטיש על הראש.
אין לי מושג (והאמת זה מתחיל פחות לענין אותי) כמה מכסים יש (אם בכלל) על ציוד בטיחות כמו קסדה או מעיל רכיבה, בכמה כסף יבואן בארץ קונה מוצר X מהיצרן לעומת עמיתו מחו"ל.
אני יודע שקניתי מוצרים שבארץ היו עולים לי 3658 ש"ח יותר ואני יודע שגם בעתיד אצטרך עוד קניית ציוד למשפחה.
אני יכול להבין רוכבים שרוצים ציוד קצה באלפי או עשרות אלפי שקלים וממש נוסעים לחו"ל לשם כך. אני הייתי "רק" צרכן קטן מזדמן.
משהו, ואני לא יודע מה בדיוק, לא עובד כאן נכון. אני מניח (כמו כולנו?) שאנחנו כן רוצים לקנות ציוד בארץ, כן לפרנס עסקים, כן לשמור על השוק חי.
חבל.