תוצאות 1 עד 6 מ 6

אשכול: מתלבט בין שני אופנועים למתחיל

Junior Member

מתלבט בין שני אופנועים למתחיל

אני עוד רגע משתחרר מהצבא וחשבתי על לקנות אופנוע וההתלבטות שלי הין בין הDuke 250 וה390
    חשוב לי לציין שיש לי אפס ניסיון עם אופנועים, החברים אומרים שה250 ישעמם אותי כבר אחרי כמה חודשים וה390 יכול להשאר איתי לכמה שנים טובות של הנאה.
    השאלה שלי אם ה390 מתאים לרוכב חדש עם 0 ניסיון על אופנועים?

האופנוע ישמש לנסיעה בעיר ומידי פעם בין עירוני (בלי שטח)

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Paragon צפיה בהודעה
    אני עוד רגע משתחרר מהצבא וחשבתי על לקנות אופנוע וההתלבטות שלי הין בין הDuke 250 וה390
    חשוב לי לציין שיש לי אפס ניסיון עם אופנועים, החברים אומרים שה250 ישעמם אותי כבר אחרי כמה חודשים וה390 יכול להשאר איתי לכמה שנים טובות של הנאה.
    השאלה שלי אם ה390 מתאים לרוכב חדש עם 0 ניסיון על אופנועים?

האופנוע ישמש לנסיעה בעיר ומידי פעם בין עירוני (בלי שטח)
    יש לך נסיון עם רכיבה כלשהי על דו"ג בכביש? קטנוע?
    יש כמה בעיות, קודם כל אופנוע דורש יותר התעסקות ותפעול, בעיקר עם ההילוכים ואז כשאתה חסר נסיון בכביש אתה לא מרוכז במה שקורה סביבך אלא בתפעול הכלי, מבחינת הכוח לא מדובר בכלים חזקים אבל בסוף זה תלוי ברוכב, מישהו שקול ששולט ביד ימין מול מישהו שמשתולל ויכול להיכנס לצרות גם עם קטנוע 125 סמ"ק.
    Tracer 900

Senior Member הסמל האישי של AsafA
    החבר צודק.

Junior Member
    אציין שלא יצא לי לנהוג על ה250, אבל בכל מקרה
    250 לדעתי כן יוכל לעמוד בדרישות שלך, בהנחה שאין יותר מידי בין עירוני.
    לא תרגיש איתו חוסר כח בתוך העיר - לדעתי.
    390 - יש לזה משמעות כספית רצינית (להבדיל מה250) הראשונה שהביטוח יעלה משמעותית (כמעט כפול, בהנחה שתעשה גם זעקה אחרונה/ביטוח מקיף מצומצם)
    וכמובן מחיר הרכישה גבוה יותר, אבל בבין עירוני תרגיש יותר בטוח, עם יותר כח במהירות של כביש מהיר.
    נוסף על כך, שני האופנועים הם ללא מיגון רוח (כסטוק) לכן הרבה בין עירוני איתם, לא יודע עד כמה זה יהיה נעים.

אני אישית התחלתי לנהוג על אופנוע ולא על קטנוע, מסכים שיש חוסר בטחון בהתחלה, אבל מצד שני שהתחלתי לנהוג הייתי נוהג הרבה יותר בזהירות
    לא מרשה לעצמי דברים שהיום אני מרשה לעצמי וזה שמר עליי מכל מיני סכנות אפשריות שיכלתי להכניס את עצמי.
    העניין של התפעול יעבור לאחר כמה שבועות, תאלץ לרסן את עצמך, לנהוג מאוד זהיר ולצבור ניסיון לאט ובזהירות.

דבר אחרון - אם רכישת ה390 תבוא על חשבון מיגון, מבחינת תקציב, הייתי הולך על 250 בלי לחשוב.
    תראה אנשים שנופלים עם/בלי - ההבדל עצום.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Ori.b צפיה בהודעה
    אציין שלא יצא לי לנהוג על ה250, אבל בכל מקרה
    250 לדעתי כן יוכל לעמוד בדרישות שלך, בהנחה שאין יותר מידי בין עירוני.
    לא תרגיש איתו חוסר כח בתוך העיר - לדעתי.
    390 - יש לזה משמעות כספית רצינית (להבדיל מה250) הראשונה שהביטוח יעלה משמעותית (כמעט כפול, בהנחה שתעשה גם זעקה אחרונה/ביטוח מקיף מצומצם)
    וכמובן מחיר הרכישה גבוה יותר, אבל בבין עירוני תרגיש יותר בטוח, עם יותר כח במהירות של כביש מהיר.
    נוסף על כך, שני האופנועים הם ללא מיגון רוח (כסטוק) לכן הרבה בין עירוני איתם, לא יודע עד כמה זה יהיה נעים.

אני אישית התחלתי לנהוג על אופנוע ולא על קטנוע, מסכים שיש חוסר בטחון בהתחלה, אבל מצד שני שהתחלתי לנהוג הייתי נוהג הרבה יותר בזהירות
    לא מרשה לעצמי דברים שהיום אני מרשה לעצמי וזה שמר עליי מכל מיני סכנות אפשריות שיכלתי להכניס את עצמי.
    העניין של התפעול יעבור לאחר כמה שבועות, תאלץ לרסן את עצמך, לנהוג מאוד זהיר ולצבור ניסיון לאט ובזהירות.

דבר אחרון - אם רכישת ה390 תבוא על חשבון מיגון, מבחינת תקציב, הייתי הולך על 250 בלי לחשוב.
    תראה אנשים שנופלים עם/בלי - ההבדל עצום.
    היי תודה על התגובה.
    לא הבנתי למה התכוונתה שתהיה בעיה עם ה250 בבין עירוני? הכלי מגיע 120 לא מאמין שאצטרך יותר מזה. אולי התכוונתה לנוחות?
    מבחינת הציוד כמו שהמלצתה אני גם לא מתכוון להתפשר התקציב שלי לכלי הוא אותו הדבר או 250 חדש או 390 יד שניה ככה שיוצא בערך אותו המחיר

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Paragon צפיה בהודעה
    היי תודה על התגובה.
    לא הבנתי למה התכוונתה שתהיה בעיה עם ה250 בבין עירוני? הכלי מגיע 120 לא מאמין שאצטרך יותר מזה. אולי התכוונתה לנוחות?
    מבחינת הציוד כמו שהמלצתה אני גם לא מתכוון להתפשר התקציב שלי לכלי הוא אותו הדבר או 250 חדש או 390 יד שניה ככה שיוצא בערך אותו המחיר
    עקרונית מבחינת מהירות מקסימלית תחשוב על זה בתור - זה המהירות שאתה בהילוך 6 והאופנוע במקסימום סל״ד שהוא מסוגל להגיע להילוך - אין יותר כח לאופנוע לעלות משם.
    כעת אם נניח אתה על 110, ואתה רוצה כח על מנת להתחמק ממכשול, עם 250 לא ישאר לך הרבה מומנט (כי אתה תהייה קצת לפני סוף היכולת) ויהיה לך קשה להתחמק, כשאתה תקלע (חס וחלילה) למצבים כאלה אתה תרגיש פחות בטוח על הכלי, כי תרגיש שאין לך את הכח הנדרש להתחמק במידה ואתה רוצה או לצאת לעקיפה למשל, זאת כוונתי.
    ולכן הבעיה בכלים קטנים על כביש בין עירוני - חוסר היכולת שלהם לתת מומנט זמין במהירות של כביש מהיר.
    במקביל אתה תבין מהר מאוד שאופנוע(או כל דו גלגלי) שנוסע פחות ממהירות התנועה בייחוד בכביש מהיר - יוכל להוות סכנה רצינית, לכן לנוע לאט לאט בימני (פחות ממהירות הרכבים לידך) לדעתי - לא הפתרון ואף מסוכן מאוד.
    עכשיו בלי שום קשר, חוזר על משהו שאמרתי, קח בחשבון שנסיעה ארוכה בכביש בין עירוני ללא מיגון רוח (שני הכלים שציינת) - לא חוויה הכי נעימה וגם לא הכי בריא לשמיעה שלך, אבל לא הנושא בפוסט הספציפי הזה...
    לכן הייתי ממליץ לך לחשוב על להוסיף מיגון רוח, אבל לא לפני שתחווה איך זה בלי, שתדע להעריך