אני סתם עובר פה....
לא עדיף כבר מקיף ב2,500?
רציתי לשאול אתכם במה הייתם ממליצים להשתמש על מנת למנוע גניבות? (Z250 ובכללי לגביי כל אופנוע)
כרגע יש לי אזעקה ומנעול דיסק בלבד, אני חייב להוסיף דברים כי מבחינתי שני הדברים האלה לא מועילים בשיט..
לגביי חברות איתוראן-
עשיתי סקר שוק קצר ואיתוראן הכי יקר ובטוח(זעקה האחרונה) יעלה לי באזור ה 2500 שקלים לשנה. (האמת שיקר לי מאוד)
איתוראן קצת פחות בטוח יעלה לי באזור ה 1400 שקלים לשנה.
(שני החברות כמובן עם אפליקציה ושולחות SMS/מתקשרות לנייד במידת הצורך)
השאלה שלי היא האם יש צורך בכל החברות איתוראן האלה(סקוטר/זעקה אחרונה/INET/GBH וכו'..) בנוסף למנעולים?
הרי גנב בקלות יכול לבטל את האיתוראן הזה לא?
אשמח לשמוע ייעוץ ממכם ובמה כל אחד משתמש, תודה מראש![]()
אני סתם עובר פה....
לא עדיף כבר מקיף ב2,500?
^^^
איפה יש מקיף ב 2500???
חוצמיזה שמקיף מחייבים אזעקה (עם מוקד, בלי רעש), שרשרת 12 מ''מ ומנעול דיסק (זה לפחות מה שביטוח ישיר ביקשו).
הכי בטוח וראש שקט מקיף.
אם לא, אז כיסוי, מנעול דיסק איכותי, תמיד לקשור עם מנעול רציני(לפחות 12 מ"מ) את הגלגל האחורי לעצם מקובע, מומלץ מאוד גם מערכת איתור.
Tracer 900
מכמה סוכני ביטוח שביררתי אצלהם בפברואר האחרון, כאשר עושים מקיף (או מקיף מצומצם = גניבה/שריפה) אז הדרישות הן:
1. קשירה במשך כל שעות היום עם אזעקה שקטה (לא חייב מוקד אלא sms).
2. קשירה בלילה בלבד עם מערכת איתור (אין חובת קשירה ביום).
3. ללא חובת קשירה כלל (עם איתור) - יקר מאוד, לא ראלי.
*קשירה = 12mm לעצם דומם.
אם הולכים על האפשרות השניה או השלישית - יש כמה חברות שמספקות את השירותים: הזעקה האחרונה, איתורן, פוינטר ועוד כמה...(חיפוש בגוגל יניב תשובות מהירות)
כאשר ההתקנה תעלה בין 1,000 ל-1,500 אבל במקרה של התקנה גבוה עם קצת מיקוח תצא גם עם דמי מנוי חינם לשנה הראשונה.
כעקרון אני התקנתי באופנוע הנוכחי איתורן ב1,000 בכולבוטקס בדרום ת״א, משלם דמי מנוי חודשיים של 21 ש״ח, ככה שרק על זה בשנה הראשונה אני משלם כ-1,250 ש״ח, בשנים שלאחר מכן כ-250 ש״ח לשנה.
כאשר כמובן שמקיף תלוי בשווי הכלי, לדעתי לכלי שלך (השערה - לא בדקתי) מקיף מצומצם יעלה כ-2,000 ש״ח.
ככה שתצא בנזק בשנה הראשונה של 3,250, ו-2,250 בשנים שיבואו אחר כך (בלי חובה כמובן).
אני אשמח לתת לך את הקובץ שעשיתי לפני שרכשתי את הביטוח שתראה מי הציע לי מה - אם זה יעזור לך במשהו.
מנגד יש את אפשרות הזעקה האחרונה, במקרה שלך ערך האופנוע לא גבוה (באופן יחסי) לכן אני מעריך שההתקנה לא תעלה כל כך הרבה, דמי השירות אם זכור לי הם בסביבות ה80 לחודש (לחבילה שכוללת ביטוח אי השבה של הכלי).
משמע, בשנה הראשונה תצא בנזק של איזה 3-3.5, בשנים הבאות סביב ה900-1000 לשנה.
אל מול מקיף מצומצם זה יקר יותר בשנה הראשונה אבל זול משמעותית בשנים שיבאו אחר כך, שים לב שבאפשרות הזאת סביר לעשות צד ג׳ בנוסף לחובה ולזעקה, מדובר על נזק של 500-600 ש״ח.
דעתי האישית בלבד - נא לא לתקוף אותי על זה
אני עשיתי מקיף מלא ואיתורן, תוך מחשבה שאני מוכן לשלם יותר העיקר לא להישאר בלי כלי או בלי כסף לקנות כלי חדש בכל סיטואציה שתבוא.
ברור לי וידוע לי שעל השקט הזה אני משלם הרבה מאוד.
למזלי לא השתמשתי בביטוח עדיין, ובנוגע לאיתורן - השירות טוב (מהקצת שהייתי צריך אותם) אבל האפליקציה לא בשיא, ויש באגים דיי מעצבנים לפעמיים (משתמש באייפון)
מכמה חברים שיש להם פוינטר - גם שם האפליקציה לא בשיא, אבל בכל מקרה לא היה לי, אשמח לראות דעות של אנשים מכאן על נותני השירות האחרים בסיגמנט.
אם אתה מחפש מערכת איתור לאופנוע כאמצאי הגנה אקטיבי ולא סתם כדי לכסות סעיף בביטוח מקיף, הייתי מתקין את הזעקה האחרונה, איתוראן משמש יותר כמערכת GPS לרכבי הסעות בעיקר כדי שהבעל בית יוכל לעקוב אחרי הרכבים שלו, מערכת פסיבית שאני אישית התקנתי רק בשביל הביטוח. הם לא מתחייבים להחזיר או אפילו לחפש את הכלי אם נגנב. אתה רק מקבל sms באיחור של חצי דקה אם מישהו נוגע בכלי ובמידה ונגנב על אחריותך לדווח להם.
Sent from my T5 using Tapatalk
כיסוי לטעמי זה אחד האמצעים האפקטיביים ביותר. אף אחד לא רואה מה נמצא מתחת, איזה שיפורים עומדים על הכלי, מה מצבו. מה גם - זה מגן על הצבע מהשמש הישראלית בקיץ ומהגשם החומצי בחורף.
הבעיה העיקרית היא שאני לא מתכנן להישאר עם האופנוע הזה יותר משנה, לכן כל ההצעות של "בשנה הראשונה זה עולה x ולאחר מכן זה יורד משמעותית" פחות רלוונטיות כי אני מסתכל על ההוצאה לשנה ולא מעבר(אבל תודה בכל אופן).
מחפש כמה שיותר למגן את האופנוע בכמה שפחות כסף(כמו כל אחד בעקרון) אבל זה בעיקר כי עוד פחות משנה אני מתכנן למכור אותו..
מי שירצה לגנוב יגנוב ושם המשחק זה הרתעה ולהקטין את הכדאיות שישתלם לגנב להסתכן לגנוב את הכלי שלך על פני כלי אחר (עד כמה שזה נשמע רע). אולם עניין הזמן תלוי בהרבה גורמים כגון בסגסוגת ומבנה השרשרת, כיסוי השרשרת אם ובכלל (מעבר לעניין שריטות הג׳אנט, זה מעכב במידה וצריך לחתוך דרך זה), מיקום השרשרת והגישה אליה, הכלי(ים) שמשמש(ים) לחתוך אותה, כישורי הגנב, תנאי המיקום, תאורה, גישה לכביש מהיר... בקיצור יש המון משתנים שמשפיעים על הזמן בתנאים לא סטריליים.
סגסוגת שמגסוגת. 2 חברים עם תוכי חותכים אותה בלי בעיה.
שאר התגובה שלך הוא בדיוק הפואנטה, שאם רוצים לגנוב - יגנבו, ואם הכלי מסומן אז בכלל חבל"ז.... האופציה הטובה ביותר היא להכניס אם יש לאן (אני ריתכתי "סרגל" כדי להעלות 4 מדרגות לתוך הגינה למשל, כמו זה שמשתמשים בו להעמיס טרקטורונים)
הצעד הבא הוא מערכת כמו הזעקה האחרונה...
Sent from my SM-A520F using Tapatalk