כמה זמן עבר מאז החלפת הרפידות והדיסקים?
אם זה טרי - אז זה צפוי. המשטחים לא מיושרים מאוד, ואז לחיצה קטנה מייצרת מגע חלקי. כשאתה מגביר את עוצמת לחיצה, אתה מייצר מגע מלא בכל השטח והעוצמה בהתאם.
להערכתי, יסתדר עם הזמן - כמה מאות ק"מ של בלימות טובות.
לאחר החלפת רפידות ודיסקים (ברמבו) הברקס הקדמי מתנהג מוזר. במקום להתחיל לפעול בצורה הדרגתית ברגע שלוחצים על המנוף החצי מהלך הראשון לא מייצר בלימה כאשר ממשיכים ללחוץ מגיעה עוצמת בלימה חזקה שיכולה להעיף אותך מעבר לכידון.
למה בדיוק זה קורה? מה ניתן לעשות?
תודה לעונים.
כמה זמן עבר מאז החלפת הרפידות והדיסקים?
אם זה טרי - אז זה צפוי. המשטחים לא מיושרים מאוד, ואז לחיצה קטנה מייצרת מגע חלקי. כשאתה מגביר את עוצמת לחיצה, אתה מייצר מגע מלא בכל השטח והעוצמה בהתאם.
להערכתי, יסתדר עם הזמן - כמה מאות ק"מ של בלימות טובות.
טרי מאוד, הוחלף אתמול. נראה אם זה מסתדר תוך שבוע שבועיים. תודה.
האם בעת החלפת הרפידות נגעו(החליפו/הוסיפו/החסירו) בנוזל הבלם?
אני לא יודע אבל אני אבדוק, אם אתה שואל בגלל שאתה חושד באוויר במערכת אז כרגע אני חושב כמוך. מה שנעשה עד עכשיו מלבד נסיעה זה קשירת אזיקון על המנוף במהלך הלילה וניסיון ניקוז אוויר מהשסתום ליד המנוף בלם. המצב השתפר משמעותית אבל עדיין לא מושלם, אם אני בולם עם שתי אצבעות המנוף מגיע ליד שאין עדיין עוצמת בלימה מלאה. בשביל עוצמת בלימה מלאה צריך ללחוץ עם ארבע אצבעות. אני מקווה שאני ברור, השלב הבא זה לנסות ניקוז אוויר מכל המערכת למקרה שיש אוויר במערכת abs פשוט אני לא מוצא לזה זמן. אם למישהו יש רעיון אני אשמח לשמוע.
המנוף מתנהג יותר טוב שלוחצים עליו כמה פעמים ברצף וחוזר למצבו הרגיל אחרי כמה זמן שלא נוגעים בו. זה לא קשור לאוויר?
אם הרוכב לא התקין בעצמו את החלקים, יכול להיות שנגעו בנוזל ויכול להיות שלא... יש כל מיני תסריטים בהם המכונאי יגע בנוזל בלם גם אם רק מחליף רפידות ודיסקים.
למרות מה שנאמר גם אני בדיעה שאם המערכת היתה תקינה לפני ההחלפה אין שום סיבה שפתאום תהיה תקלה, אבל אם הרוכב מרגיש הבדל בתפקוד כדאי לבדוק את זה בשביל השקט הנפשי.
התאור הספציפי הזה מתאר סימפטום של אויר במערכת. אם אתה בטוח שהבעיה החלה לאחר הביקור במוסך למה שלא תפנה אליו?
למשל כשהרפידות נשחקות מפלס נוזל הבלם בכוסית יורד, נתקלתי כבר במצבים של רוכבים שמממלאים את ה״חוסר״ בעצמם או מבקשים מהמכונאי למלא למרות שאין צורך בכך, ואז כאשר מחליפים את הרפידות יש צורך לרוקן מנוזל הבלם על מנת שהבוכנות בקליפר יחזרו למקום.
או כאשר מחליפים רפידות/דיסקים שאינם בעובי כמו המקוריים, לעיתים גם אז יידרש המכונאי להוסיף/להחסיר נוזל בלם בכוסית.
אני מסכים שזה פחות סביר וגם במקרים האלו לא אמור להיכנס אויר למערכת, אבל הפתח לטעות גדל.
בכל מקרה הכוונה היא לעזור לבנאדם, בהחלט מסכים איתך שתמיד עדיף להתחיל בפשוט ומשם להתקדם.
כשאתה מפמפם כמה פעמים ואח"כ משאיר את היד לחוצה, אתה מרגיש שהידית לאט לאט נלחצת?