עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 21

אשכול: צלמי הזברות - התמחות חדשה במשטרת התנועה?

צפייה משולבת

Member

צלמי הזברות - התמחות חדשה במשטרת התנועה?

ידוע שמשטרת התנועה מאפשרת רכיבה זהירה בשול בזמן עומס בכביש.
    ידוע עוד יותר שמשטרת התנועה חסרת סובלנות כלפי חותכי איי תנועה במעבר משול להמשכו אחרי השתלבות לכביש.
    עד היום ראיתי את השוטרים והתנדבים עומדים אחרי השתלבות המסלולים ומזנקים לעצור את הפושעים.
    היום, לראשונה, ראיתי אותם עומדים לפני ההשתלבות, באמצע המזלג, ביאריס לבנה, מתחזה לתקולה בצד הדרך (מכסה מנוע פתוח, אבל אורות דלוקים וכנראה מזגן עובד כי הנהג ישב בפנים עם חלונות סגורים).
    בצד ימין של הרכב עמד המתמחה, מאחורי דלת פתוחה, מצויד במצלמה שעל פניה נראית מרשימה ומצוידת בעדשה רצינית (אבל לא יותר מדי), וצילם קדימה, לכיוון אי התנועה.
    ניחוש שלי שהוא צילם את חותכי הזברה.
    רכבו בזהירות, שמרו על עצמכם, וחפשו את הצלם באיזורי הפקקים...

*צולם הבוקר על כביש 4 במחלף הדרים לכיוון דרום (השתלבות מכביש 551)

https://youtu.be/q0KHRLRsNTI

1.jpg2.jpg
    נערך לאחרונה על ידי 1cohen; 15-05-2018 בשעה 11:28. סיבה: הוספת לינק לסרטון

Member
    תודה רבה על העדכון

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2

תודה

Member
    מאז ומתמיד החוק עדיין תקף..אסור לעלות על אי תנועה.

תמיד אכפו זאת ואכן מדובר בעוד שטיק משטרתי מעצבן, אבל הכי קל פשוט לא לחשוב או להיות ערני ולהשתלב לנתיב חזרה באותו מקטע ולהמשיך הלאה.
    או במילים אחרות, לרכוב כחוק (עד כמה שניתן).

Member
    ומה בנוגע לנסיעה על השול הימני? יש אסמכתא כתובה בחוק שמותר לדו"ג ליסוע בו?

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי tomy669 צפיה בהודעה
    כן, יש את זה בכתב, ראיתי אפשהו אבל לא זוכר איפה
    לדו גלגלי מותר לנסוע על השול הימני בתנאי שהוא לא נוסע בצורה פזיזה ובמהירות העולה על 20 קמ"ש (או 30 לא זוכר) מהמהירות של הרכבים בכביש

פעם גם קרה שנסעתי על השול הימני ושני שוטרים על אופנועים נסעו מאחוראי, נצמדתי לימין ונתתי להם לעקוף אותי

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי tomy669 צפיה בהודעה
    חוקית אסור

Senior Member הסמל האישי של erani99
    גם אני רוכב שם לפעמים עם האופנוע דרומה לעבודה.. משתדל לפני אי התנועה לחזור לכביש מהשול ולרכוב לאט בין שני טורי הפחיות עד שנגמר ה"זברה"/אי-התנועה וחוזר ימינה לנתיב ההשתלבות מהמחלף ומשם לשול הימני.
    למה?, כי לפני כמה שנים עמד שם שוטר ועצר אותי על רכיבה בשול. 250 ש"ח ללא נקודות אמנם, אבל סתם לא בא לי לקבל שוב (אותו כנ"ל אח"כ באיי התנועה בכניסה לבני ציון).
    לגבי הרכיבה בשול, טחנו את הנושא דק דק.. לא לטוס שם ולהישמר מרכבים שיכולים לחתוך לשול וממפגעים, לא לעקוף דו"ג אחרים אלא אם כן הם מזהים אתכם ונותנים לכם לעקוף !!!!. ויצא לי כבר כמה פעמים לעקוף על השול ניידות משטרה וגם כאלו של מתנ"א, כל עוד עושים את זה שקול ובמהירות סבירה.
    ........................................ KKK-BITCH
    ......................... We Ride Together, We DIE Together
    ... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast

Member
    אני יודע שזה לא חוקי, ואני יודע שגם אוכפים את זה לפעמים, אבל פשוט לא אכפת לי... אם זה כן היה חוקי, ברור לכולם שזה היה הדבר הכי נכון ובטוח לעשות על הכביש.
    כרגע זה רק מסוכן לרשיון... אני משתדל לרכב בלי לסכן את החיים שלי, את הרשיון אני גם לא רוצה לסכן, אבל זה פחות חשוב לי מהחיים.
    לא סתם 99% מהרוכבים שנוסעים על השול הימני, חותכים מהאי תנועה.
    חוקי התנועה אמורים להגן על משתמשי הדרך ולאפשר "צדק" בכביש וזרימה של התנועה, האכיפה הזאת מיותרת... אם אתם רואים שוטרים בסביבה, תתנהגו בהתאם.

Member הסמל האישי של tree
    ציטוט נכתב במקור על ידי Mortar צפיה בהודעה
    אני יודע שזה לא חוקי, ואני יודע שגם אוכפים את זה לפעמים, אבל פשוט לא אכפת לי... אם זה כן היה חוקי, ברור לכולם שזה היה הדבר הכי נכון ובטוח לעשות על הכביש.
    כרגע זה רק מסוכן לרשיון... אני משתדל לרכב בלי לסכן את החיים שלי, את הרשיון אני גם לא רוצה לסכן, אבל זה פחות חשוב לי מהחיים.
    חוקי התנועה אמורים להגן על משתמשי הדרך ולאפשר "צדק" בכביש וזרימה של התנועה, האכיפה הזאת מיותרת... אם אתם רואים שוטרים בסביבה, תתנהגו בהתאם.
    זה אולי בטוח יותר כי אתה מניח שכולם יתנהגו כמו שאתה מניח שיתנהגו. רק אופנועים נוסעים על השול רק הם עולים על הזברה וזה תמיד כדאי להגיע לשול אבל מה גורם לרובם (בכוונה רובם ולא כולם) לנסוע כך… אם כל כלי רכב יעבור על הכללים מתי שבה לו או אפילו רק במה שתלוי בזברות אז תאמין לי\לא שבטוח יותר זה לא יהיה, זה יהיה כמו כל מעבר נתיב רק עם שדה ראיה לקויי יותר.

אתה מזכיר לי את כל אלה שמתנגדים לחיסונים, הכל טוב ונחמד כל עוד הרוב מתחסן, קצת פחות שלא הרוב. זו הסיבה שלא כל דבר צריך לפרסם. יש דברים שטוב לשמור לעצמך.
    דרך אגב הדברים האלה ועוד כמה הם הסיבה שאני מעדיף לשלם עוד בביטוח ושיהיו פחות אופנועים, השול לא יהיה מקום כזה נחמד לפי דעתי עם כמות האופנועים תוכפל וגם ככה אני רב על החניה עם אופניים.

אני יודע שאני אגואיסט.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    בטח, הכי בטוח בעולם. נוסע לו נהג בנתיב השתלבות, לא מצפה לכלום כי יש אי תנועה להפרדה, ופתאום לפניו קופץ לו איזה אופנוע\קטנוע לא מצופה שגם על הדרך דופק ברקס בזמן הלא נכון, והופ - עוד אהבל בבית לווינשטיין מתלונן על כמה פחיות הרסו לו את החיים. הכי בטוח, אין יותר בטוח. וכולם לא חותכים שם רק כי זה הכי קצר ולא מעניין אותם אף אחד בכביש חוץ מהם, בכלל לא.

Member
    לא פשוט להמשיך לרכב לתוך סוף הנתיב שלך (השול הימני) שעוד שנייה נגמר לשטח של אי תנועה שבו אסור לך לנהוג ולנסות לחזור בחזרה שמאלה ברגע האחרון לנתיב הימני כשהוא חסום בפקק עם משאיות ואוטובוסים שלא רואים אותך מצד ימין - זה הכי בטוח בעולם !!! וזה כמובן רק בשביל לחזור אחרי זה שוב לשול הימני שנפתח מחדש אחרי כמה שניות...

כל מצב בכביש והסיכונים שלו, לא אמרתי לחתוך לתוך נתיב השתלבות לכביש מהיר בהפתעה ולהתאבד, אתה גם לא חייב לעבור נתיב, אפשר להמשיך לרכב בין הנתיבים ישר, אפשר לשים גז ולהשתלב בחזרה לשול הימני... כל סיטואציה והתגובה המתאימה, אתה עובר נתיב, וכל מה שצריך לעשות מבחינת מעבר נתיב חל עליך גם כאן... כולל לאותת, להסיט מבט/להביט במראה וכו', זה שמצויר שם אי תנועה, לא אומר שאתה תגיע לבית לווינשטיין וחוקי הפיזיקה משתנים.

תאמין לי שאם היית שם לך משקפיים שדרכם רק אתה רואה את הכביש ללא סימונים וללא תמרורים, היית באיילון כל יום יורד לשול השמאלי ונוסע שם בכיף שלך, פשוט אכפת לך מהרישיון שלך זה הכל.

ציטוט נכתב במקור על ידי tree צפיה בהודעה
    זה אולי בטוח יותר כי אתה מניח שכולם יתנהגו כמו שאתה מניח שיתנהגו. רק אופנועים נוסעים על השול רק הם עולים על הזברה וזה תמיד כדאי להגיע לשול אבל מה גורם לרובם (בכוונה רובם ולא כולם) לנסוע כך… אם כל כלי רכב יעבור על הכללים מתי שבה לו או אפילו רק במה שתלוי בזברות אז תאמין לי\לא שבטוח יותר זה לא יהיה, זה יהיה כמו כל מעבר נתיב רק עם שדה ראיה לקויי יותר.

אתה מזכיר לי את כל אלה שמתנגדים לחיסונים, הכל טוב ונחמד כל עוד הרוב מתחסן, קצת פחות שלא הרוב. זו הסיבה שלא כל דבר צריך לפרסם. יש דברים שטוב לשמור לעצמך.
    דרך אגב הדברים האלה ועוד כמה הם הסיבה שאני מעדיף לשלם עוד בביטוח ושיהיו פחות אופנועים, השול לא יהיה מקום כזה נחמד לפי דעתי עם כמות האופנועים תוכפל וגם ככה אני רב על החניה עם אופניים.

המצב שבו חותכים מהשוליים הוא מצב שבו מהירות הנסיעה היא בערך 20 קמ"ש, באיזור ההשתלבות היא בטח עוד נמוכה מזה... רכבים לא חותכים סתם ככה דרך הזברה, וגם אם יש איזה בן זונה שעושה את זה, אתה בתור רוכב צריך להיות מוכן למצב הזה ולזהות לפני.
    ידוע שאופנועים נוסעים על השוליים, זה לא חדש לנהגים... כל כלי הרכב לא יעברו על החוקים כי זה לא קורה, גם לפני שהמשטרה אישרה פומבית נסיעה על השוליים, כולכם נסעתם על השוליים... גם אז אמרת שזה לא בסדר כי כולם עוברים על החוק ?

אם מחר המשטרה תגיד לכם שזה בסדר לרכב על שול שמאל, לא תרכבו שם ?
    אז מספיק עם הצביעות.

העובדה שאוכפים את הזברה היא בגלל שכולם חותכים משם ונכון להיום זו עבירת תנועה, ואפשר לעשות מזה כסף, העובדה שכולם חותכים משם היא בגלל שזה שטח ריק מרכבים, אפשר לשים שם טיפונת גז ולהשתלב מחדש בקלות או לשבור לשול הקרוב ולצאת ביציאה הקרובה... אם זה היה כל כך מסוכן ואקסטרים, לא הייתם רואים את זה קורה.
    כשאני נוסע באיילון אני רואה את כל מי שמסביבי שובר על האי תנועה כאילו אין שם סימון וזה בדרך כלל הדבר הכי הגיוני לעשות.

לרכב בכבישים "מהירים" בישראל בשעות העומס, זה מסוכן מאוד, לנסוע על השוליים כשבין היתר אופנוענים פסיכים מעיזים לעקוף אותך על מאה, זה מסוכן, גם לנסוע בין נתיבים זה מסוכן, גם לנסוע מאחורי רכבים בפקק זה מסוכן, וגם לנסוע על אי תנועה זה מסוכן, אז תרכבו בזהירות.

מאחל לכולם המשך רכיבה ערנית ובטוחה וללא קנסות.
    נערך לאחרונה על ידי Mortar; 16-05-2018 בשעה 01:45.

Junior Member
    לא פשוט להמשיך לרכב לתוך סוף הנתיב שלך (השול הימני) שעוד שנייה נגמר לשטח של אי תנועה שבו אסור לך לנהוג ולנסות לחזור בחזרה שמאלה ברגע האחרון לנתיב הימני כשהוא חסום בפקק עם משאיות ואוטובוסים שלא רואים אותך מצד ימין - זה הכי בטוח בעולם !!! וזה כמובן רק בשביל לחזור אחרי זה שוב לשול הימני שנפתח מחדש אחרי כמה שניות...

כל מצב בכביש והסיכונים שלו, לא אמרתי לחתוך לתוך נתיב השתלבות לכביש מהיר בהפתעה ולהתאבד, אתה גם לא חייב לעבור נתיב, אפשר להמשיך לרכב בין הנתיבים ישר, אפשר לשים גז ולהשתלב בחזרה לשול הימני... כל סיטואציה והתגובה המתאימה, אתה עובר נתיב, וכל מה שצריך לעשות מבחינת מעבר נתיב חל עליך גם כאן... כולל לאותת, להסיט מבט/להביט במראה וכו', זה שמצויר שם אי תנועה, לא אומר שאתה תגיע לבית לווינשטיין וחוקי הפיזיקה משתנים.

תאמין לי שאם היית שם לך משקפיים שדרכם רק אתה רואה את הכביש ללא סימונים וללא תמרורים, היית באיילון כל יום יורד לשול השמאלי ונוסע שם בכיף שלך, פשוט אכפת לך מהרישיון שלך זה הכל.

המצב שבו חותכים מהשוליים הוא מצב שבו מהירות הנסיעה היא בערך 20 קמ"ש, באיזור ההשתלבות היא בטח עוד נמוכה מזה... רכבים לא חותכים סתם ככה דרך הזברה, וגם אם יש איזה בן זונה שעושה את זה, אתה בתור רוכב צריך להיות מוכן למצב הזה ולזהות לפני.
    ידוע שאופנועים נוסעים על השוליים, זה לא חדש לנהגים... כל כלי הרכב לא יעברו על החוקים כי זה לא קורה, גם לפני שהמשטרה אישרה פומבית נסיעה על השוליים, כולכם נסעתם על השוליים... גם אז אמרת שזה לא בסדר כי כולם עוברים על החוק ?

אם מחר המשטרה תגיד לכם שזה בסדר לרכב על שול שמאל, לא תרכבו שם ?
    אז מספיק עם הצביעות.

העובדה שאוכפים את הזברה היא בגלל שכולם חותכים משם ונכון להיום זו עבירת תנועה, ואפשר לעשות מזה כסף, העובדה שכולם חותכים משם היא בגלל שזה שטח ריק מרכבים, אפשר לשים שם טיפונת גז ולהשתלב מחדש בקלות או לשבור לשול הקרוב ולצאת ביציאה הקרובה... אם זה היה כל כך מסוכן ואקסטרים, לא הייתם רואים את זה קורה.
    כשאני נוסע באיילון אני רואה את כל מי שמסביבי שובר על האי תנועה כאילו אין שם סימון וזה בדרך כלל הדבר הכי הגיוני לעשות.

לרכב בכבישים "מהירים" בישראל בשעות העומס, זה מסוכן מאוד, לנסוע על השוליים כשבין היתר אופנוענים פסיכים מעיזים לעקוף אותך על מאה, זה מסוכן, גם לנסוע בין נתיבים זה מסוכן, גם לנסוע מאחורי רכבים בפקק זה מסוכן, וגם לנסוע על אי תנועה זה מסוכן, אז תרכבו בזהירות.

מאחל לכולם המשך רכיבה ערנית ובטוחה וללא קנסות.
    קודם כל, תודה לבעל הסרטון - טריק חדש שהם נוקטים בו, מעניין.

בנוגע לציטוט, בסוף היום נראה שהרבה רוכבים שכותבים הם רוכבי סופ״ש שלא מתניידים על הכלי ביום יום ולא מבינים את הצורך שבפקק עומד, קשה להשתלב חזרה בתנועה, התוצאה היא הרבה פעמיים כניסה לפני רכב מסוים או לצד רכב מזגזג בתוך הנתיב כי אין מה לעשות - הרבה פעמים הרכבים לא שומרים רווח בין אחד לשני ואתה חייב לחזור לנתיב מהפחד מקנס.
    הרבה מהרכבים בפקקים שנמצאים בתנועה איטית נמצאים בטלפון (בערך כל 1 ל7 רכבים - יש לי מין תחביב לספור כאלה לפעמיים והשתלבות מולם - לא הדבר הכי חכם.
    אני מסכים איתך לחלוטין שהרבה מאוד פעמים הדבר השפוי יותר בפקקים של הבוקר (איילון בפרט) יהיה לחתוך על הזברה, אבל מה לעשות? זה קנס...

על מנת שלא יצלבו אותי -
    1. אני לא בעד כל נהגי המירוצים בשוליים ולא אלה ששכחו שיש מראות וכו...
    2. אני מודע להשלכות הן בסיכון בקבלת קנס והן בסיכון שבעשיית תאונה בעת ביצוע עבירת תנועה.
    3. אני לא טס על השול/הזברות, לא מעודד את זה וזו דעתי האישית בלבד.

Member
    תזכורת לכל הרוכבים בשול ששואלים חוקי או לא חוקי - קחו בחשבון שבמקרה של חס וחלילה תאונה (באשמתכם/לא באשמתכם) אין כיסוי ביטוחי...

Member
    עמיר- מדובר על נסיעה בשול הימני או על אי תנועה צבוע (זברה)