אתמול לקחתי את השואי אחרי תקופה ארוכה שלא השתמשתי בה.

וזה מאפשר לי להשוות בין הזול LS2 ליקר הניאוטק.

שתי הקסדות נוחות מאוד ויושבות יפה על הראש.
מבחינת רעש השואי מנצצחת בגדול והיא עשרות מונים יותר שקטה כאשר הדציבלים במהירות עירונית דומים סביב 10 קמ"ש הLS הופכת להיות פחות נעימה.

במהירות גבוהה (החל מ120 קמ"ש וצפונה) הLS מתחילה להיות מורגשת והצוואר עובד קצת יותר קשה בהשוואה לשואי זה לא משהו שלא ניתן לחיות איתו אבל השואי בהחלט עדיפה.

האוורור בשואי טוב וגם סגירת פתחי האיוורור - בLS האיוורור מצויין וכך גם הסגירה.

עזרים:
הדיבורית המקורית של השואי היא תוצרת SENA מדגם SRL.
ההנדסת אנוש גרועה ואני ממליץ בחום לחפש חלופות אחרות לSENA.

בLS מותקנת דיבורית של קארדו והיא מצויינת.
לLS ניתן לרכוש דיבורית יעודית מבית SENA אבל החלטתי לדבוק במותג ששירת אותי נאמנה (עד היום עובד מעל 4 שנים - סקאלה Q1) ורכשתי שוב את הסקלה שכאמור עובדת ללא דופי.
לצערי בגלל מבנה הLS נאלצתי להדביק את הדיבורית על הקסדה ולא לחבר באמצעות התופסן כך שהיא די בולטת מחוץ לקסדה.

ברכיבה עם הסנטר פתוח כמובן שהLS לוקחת בגדול בגלל המנגנון האקסצנטרי שמאפשר להעביר את הסנטר אל מאחורי הראש.
כמובן שבטיחותי זה לא מאידך במצב פתוח הLS תקנית ומותרת לשימוש כקסדת שלוש רבעים.

הראות בשני הקסדות מצויינת עם יתרון קל לשואי.
מאידך במזג אוויר קר בשואי אני סובל מאידויי יתר על המשקף ולא ברור לי מה הסיבה.
ייתכן בגלל איטום טוב יותר או מבנה של הקלבסה שלי.

תפעול משקף השמש נוח יותר בשואי מאידך תפעול המשקף החיצוני לטעמי פחות נוח בהשוואה לLS בה הפתיחה נעשית מחלקו העליון של המשקף.

בתפעול הסנטרון בשתי הקסדות העסק אינטואיטיבי ולא הרגשתי כל בעייה תפעולית.

תחושות:

המנגנונים השונים בשואי בהחלט מרגישים יותר איכותיים והעסק פחות "פלסטיקי" ורופף בהשוואה לLS.
הבדים והספוגים בשתי הקסדות נעימים ועל פניו הכל יושב יפה מאוד.

אז לשאלה מה עדיף:

לשימוש עירוני ופרוורים הLS נצחת בגדול כאשר הפער בבין עירוני זניח לטובת השואי.
לרכיבות מהירות בבין עירוני כאמור השואי שקטה יותר ובמצב של משקף סגור אני מעריך שתהיה עם רמת בטיחות גובהה יותר.
לרעתה יהיה אוורור פחות יעיל אבל זה מחיר השקט.

ולשאלה מה לרכוש??

האמת שאין לי תשובה.
השואי יקרה ביותר מ50 אחוז ( נכון למועד הרכישה של הLS) ונכון לרגע זה היא מתפקדת מצויין כאשר יש לה לא מעט יתרונות בהשוואה לשואי בתוכם מחיר נוחות איוורור האידוי וכו'.

אז שכל אחד יעשה את השיקול שלו.

LOKI