שלום לכולם,
אז הוצאתי רשיון על A1 לפני כחודש (הפורום פה עזר לי מאד!)
ומתחיל חשיבה רצינית לקניה של אופנוע ראשון (עד עכשיו השתעשעתי עם בוא נראה אם אני יכול להוציא רשיון בזמן קצר)
התוכנית שלי היא ללכת על נינג׳ה 250 כלשהו, שנתון 2016 בגלל הקפיצה במחיר, עם ABS.
המרחק שאצטרך לעשות הוא בערך 20 ק״מ לכל כיוון בית - עבודה.
המסלול יושב על נס ציונה - איילון - תל אביב רוטשילד.
המטרה שלי האישית היא פשוט לחתוך את זמן הנסיעה ביותר מחצי, ולראות את הילדים בערב.אני כבר לא ילד (קרוב ל-40) ואני רוצה להגיע מנקודה א׳ לנקודה ב׳ במהירות ובבטחה בלי משחקים. לא יודע מה זה השכבות, סליידרים, וכו. (מונחים שקלטתי שעברתי על מודעות יד 2) וגם לא מעניין, אולי כשהייתי צעיר יותר והתעסקתי בג׳יפים שטח ומוטוריקה וכו זה היה מעניין אותי, מוכרח לומר.
וכמובן לא למות על הכביש. הסיבה הראשית שבגללה אני לא פשוט הולך וקונה עדיין. אני מבין שברגע שאני עושה את המהלך הגדלתי את הסיכויים למות טכנית - סטטיסטית. (למרות שכרגע אני רוכב על קורקינט חשמלי אל-מ-הרכבת וזה מרגיש לי מספיק מסוכן, ושומע על תאונות בחדשות)
התוכנית להוריד את הסיכון היא לקנות את האופנוע ואז:
1. נסיעות קצרות בלבד לסידורים למשך כחודש, עדיין ממשיך להשתמש ברכבת להגיע לעבודה
2. נסיעות לעבודה בשבת כשאין תנועה כדי ללמוד את המסלול (או בלילה) כמה פעמים, ולהבין איך נסיעה מעל 60 מרגישה (בשיעורים הגעתי מקסימום ל-50)
3. עבודה במגרש לבד כדי לתרגל עצירת פתע, תמרונים וכו כמה פעמים (דברים שממש לא עשיתי בשיעורים)
כמה פידבקים שקיבלתי:
* מלא אנשים אומרים לי ״אל תעשה את זה!״. (הם לא אופנוענים באופן מקרי או לא)
* חבר בגילי שעשה את המהלך לפני שנתיים אמר שרק מי שעושה שטויות נכנס לתאונות. ועם זאת יצא לו להתפתות לעשות שטויות. המליץ על קורס אופנוען מאומן
* בחור נוסף שפגשתי לא מזמן עשה את המהלך לפני 3 חודשים, ואומר שגם הוא רק רוצה להגיע מנקודה לנקודה, ונוסע מאוד רגוע, לפעמים בתוך התנועה במהירות 90 וכדומה.
* המון עבודה עם אשתי שהתנגדה, וכרגע נייטרלית אבל בגדול יש לי סוג של גב ממנה (שזה חשוב לבטחון העצמי שלי)
בהתחשב בכל מה שפירטתי אשמח לקבל פידבק על בחירת האופנוע (כראשון), המסלול שאותו אני הולך לעשות (כמה מסוכן?), ואם בהנתן שאני נוסע ״רגוע״ אני מוריד את עצמי מאותה קבוצת סיכון שבגללה כולם אומרים לי ״אל תעשה את זה!״.
כמובן עוד טיפים לעליה בטוחה לכביש יתקבלו בברכה!