פות''ש
הייתי במקום שלך לפני בערך 3 שנים, מעבר לראשון ועבודה חדשה בת''א (אוניברסיטה) והרצליה, נסעתי בתח''צ כמה חודשים עד שהרצון לראות את הילדים (ובפרט את הקטן שנולד אז) הצליח לשכנע את הבוסית שאנסה דו''ג. מטעמי רישיון קניתי קטנוע 125 סמ''ק והתניידתי איתו בציר הנ''ל על בסיס יומי. המהלך הזה שינה לגמרי את הכל, נסיעה של שעה פלוס לכיוון הפכה . שנה וחצי אחרי שידרגתי את הרישיון וקניתי אופנוע ראשון. 3 חודשים בערך אחרי קניית האופנוע עשיתי קורס רכיבה מתקדמת ראשון (פרוריידינג 1), חצי שנה אחרי עשיתי קורס שני (פרוריידינג 2). בדיעבד ואם לא היו לי מגבלות רישיון, הייתי קונה אופנוע קטן (250 כלשהו) במקום הקטנוע. מצד שני, ה125 שירת אותי לא רע, בעיקר כי נסעתי רוב הזמן בפקקים.
לגבי השאלות שלך,
אני דוגל בגישה של ''לזרוק ישר למים'', ז''א תתחיל לנסוע לעבודה ישר. אז נכון, בהתחלה תיסע כמו זקנה, אבל זה ילמד אותך להתמודד עם תנועת כביש מזווית אחרת. מה גם שאם אתה רוכב בשעות העומס, רוב הזמן תבלה בשול. רכיבה בשבת כשאין תנועה תעזור לך להכיר את התחושה של רכיבה מהירה, בסופו של דבר תצטרך לרכוש את המיומנות של רכיבה מעל קצב התנועה, כאמצעי בטיחות אקטיבי. תרגול במגרש הוא אופציה, אבל עדיף שתעשה את זה בהתחלה עם מישהו שמבין ויוכל לתת לך טיפים לתיקון. קורס רכיבה מתקדמת הוא הדבר שאתה צריך. המלצה שלי היא שתיקח אחד חודש חודשיים אחרי שתתחיל לרכוב, כדי שתגיע לשם עם איזה סוג של חיבור לכלי שלך. קורס שני תעשה כמה חודשים אחרי הראשון, שייתן לך זמן לנסות ולתרגל (בעיקר את השריר) את מה שלמדת בקורס הראשון.
לגבי ה''המלצות'' שאתה מקבל מכל עבר, תתרגל לזה. בארץ יש לאנשים נטייה להרשות לעצמם לתרום את דעתם גם אם לא התבקשו לכך. זה אומר שכמעט כל מי שיבין שאתה על אופנוע (כאילו דא, אתה מסתובב עם קסדה ומעיל באמצע החמסין) יהיה לו מה לומר לך, והרוב ינסו לשכנע אותך לרדת מזה (בין אם לא נגעו באופנוע מחייהם, ולפעמים אפילו אופנוענים לשעבר). בסופו של עניין, אם תרכב זהיר שקול ורגוע תוכל להגדיל לך את מרווח ה'סיכון', אך כמו כל דבר בחיים, הסיכון ישאר ויהיה רלוונטי מתמיד.
לגבי בחירת הכלי, כמו המגיב מעלי, אני גם לא כ''כ מתחבר לבייבי נינג'ה. למדתי ל a1 על האח הערום והמעט שרירי שלו (z300) וממש לא התחברתי. המנוע חובב סל''ד וצרחות, תנוחת הישיבה לא אינטואיטיבית בשבילי והכיסא קשה. ממליץ בחום על נסיעת מבחן שתכיר לך במעט את הכלי.
בהצלחה ותתחדש!