תוצאות 1 עד 14 מ 14

אשכול: למה יש לנו שיניים כאלו מחורבנות?

צפייה משולבת

למה יש לנו שיניים כאלו מחורבנות?

יש פה איזה רופא שיניים או רופא בכלל בפורום שיכול לענות?
    בכנות.
    למה מערכת השיניים האנושית היא כל כך מפגרת וכושלת ולא הולמת?

זה כאילו היא בכלל לא מסונכרנת עם האבולוציה.

אין עוד אף איבר בגוף האנושי שהוא כל כך לא מותאם לחיים רגילים ו/או דורש כל כך הרבה תחזוקה שוטפת והתעסקות על מנת לתפקד בתנאים נורמלים.

אני עובר איבר איבר בגוף האדם: למשל העין האוזן הכבד הלב העור - כולם מתאימים לאורך החיים של בן אדם מצויי, ולאורח החיים של בן אדם מצויי. לא דורשים כרכור תמידי והתעסקות תמידית ותחזוקה תמידית. ואין להם בלאי כזה מואץ.

שיניים לעומת זאת, אם אתה לא חי עם מברשת שיניים וחוט דנטלי מסביב לשעון: וואלה אחרי 15 שנה השיניים כבר מתחילות לההרס.
    אחרי 30 שנה כבר בכלל לא יהיו לך שיניים.
    יצור לא יכול לאכול (ולא להתקיים) אם אין לו שיניים בפה.

אני לא מדבר על העידן המודרני ואנשים שאוכלים כל היום סוכר. גם אנשים עם אורח חיים רגיל ותזונה רגילה או אפילו מינימלית.

מבחינה אבולוציונית, ביולוגית - זה כאילו השיניים שלנו לא מתאימות לגוף האדם.
    הם מתאימות אולי ל יצור עם תוחלת חיים של 20 שנה, ושאוכל פעם בכמה ימים אוכל בעיקר לא מוצק/ללא שאריות בפה.

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    כל האיברים "תוכננו" להחזיק הרבה פחות מאורך החיים המודרני. כל האיברים לא תוכננו לאורח החיים המודרני.

עיניים? בתור מי שבחמש השנים האחרונות הוסיף לעצמו גם משקפי קריאה וגם משקפיים לרחוק אני יכול להגיד לך שהם לא תוכננו ליותר מארבעים שנה ובטח שלא כששלושים מהשנים האלו כוללות בהייה מתמשכת במסך מחשב. עם טיפול ותחזוקה נכונים (שלא עשיתי) אולי עוד הייתי רואה טוב לעוד כמה שנים.

גם שאר האיבים שציינת מתחילים לתת אותותיהם אחרי גיל 40, כנראה שאתה עוד לא שם. אגב גם לגבי שיניים זה קשור לגנים ויש אנשים שעם תחזוקה ממש בסיסית יהנו משיניים מצויינות עד יום מותם ויש אנשים (אני) שרק טיפה יחפפו ותוך שבוע ירוצו לרופא.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    ציטוט נכתב במקור על ידי uriar צפיה בהודעה
    כל האיברים "תוכננו" להחזיק הרבה פחות מאורך החיים המודרני. כל האיברים לא תוכננו לאורח החיים המודרני.

עיניים? בתור מי שבחמש השנים האחרונות הוסיף לעצמו גם משקפי קריאה וגם משקפיים לרחוק אני יכול להגיד לך שהם לא תוכננו ליותר מארבעים שנה ובטח שלא כששלושים מהשנים האלו כוללות בהייה מתמשכת במסך מחשב. עם טיפול ותחזוקה נכונים (שלא עשיתי) אולי עוד הייתי רואה טוב לעוד כמה שנים.

גם שאר האיבים שציינת מתחילים לתת אותותיהם אחרי גיל 40, כנראה שאתה עוד לא שם. אגב גם לגבי שיניים זה קשור לגנים ויש אנשים שעם תחזוקה ממש בסיסית יהנו משיניים מצויינות עד יום מותם ויש אנשים (אני) שרק טיפה יחפפו ותוך שבוע ירוצו לרופא.
    בשם אללה החרמן והממחון ולוקי הוא שליחו:
    נושא תפילה לאללה ומודה לו כל בוקר על הבליטה שמתחת לשמיכה.
    על קרי לילה ועל היכולת לרוץ לשירותים.
    מצדיע בהנפת הדגל ושמח גם כשהיא לא מתוכננת.
    מברך על האולטרסאונד לבייצים והפדיחה לפני האחות והרנטגנטולוגית.
    כשהשכל בתחת אני בנחת מביט בגאון על זה האון הכל פול נטורל ללא ויאגרה סיאליס או משאבה.

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Member
    בקיצור, מקריאה בין השורות אתה רוצה המלצה לרופא שיניים טוב ?

LEVIL,
    אבחנת נכון. התהיות הללו לא צצו בראשי עקב עודף זמן פנוי. חחח.
    אבל לא, אני לא צריך המלצה לרופאי שיניים טובים. מכיר 2 כאלו. הבעיה שלי היא שרופאי שיניים טובים במדינת ישראל הם גם רופאי שיניים יקרים. אני הולך להפרד מחצי ממה שאני מרוויח בחודש.
    מכונת זמן (לחזור בזמן ולעשות ביטוח שיניים שכולל סתימות שורש מבנה וכתר) זה מה שאני מחפש.

URIAR,
    ברור שאתה צודק - אבל מה שמוזר זה שמערכת השיניים והחניכיים הם הראשונים לקרוס.
    ולא סתם לקרוס - פשוט לההרס ולהעלם. עד כדי נשירה. וזו מערכת סופר חשובה ונחוצה: על מנת לקיים חיים צריך לאכול.
    יש גיל בלות. ברור. אבל עם השיניים זה ממש מוקדם וממש מוגזם. גם התחזוקה השוטפת שלהן היא מוגזמת. אין עוד אף איבר בגוף שגדורש תחזוקה צפופה שכזו.
    אדם בן 18-20 (גם אחד שגר בג'ונגל. לא בעולם המערבי) בגיל הזה כל האיברים בגוף שלו הם בשיא הכוח. גם ללא שום תחזוקה או אימון וללא שום טיפול.
    וזה לא מפתיע כי הוא רק הגיע לבשלות מינית לפני כמה שנים. כולה אדם בן 18.
    אבל אם הוא מעולם לא טיפל ולא תחזק את שיניו: סביר להניח שכבר עכשיו בגיל 18 חלק מהן חסרות ו/או הרוסות.
    זה פשוט לא נתפס. לי לפחות. זה כאילו הן לא מיועדות לבני אדם.

גם בהשוואה ליצורים אחרים. כלב, סוס, כריש, אנא עארף. האיברים בגוף הולמים את אורח החיים ואת אורך החיים.
    כלב חי 12 שנה. גיל הבלות וכל המערכות מתחילות לצבור בלאי אחרי 7-8 שנה. אבל לא תראה את השיניים של כלב נושרות והולכות לעזאזל כשהוא בן 3.

והטיעון הגנטי עוד יותר מוזר: האנשים עם השיניים וחניכיים הדפוקות "גנטית" - מבחינה אבולוציונית הם היו הראשונים שהיו אמורים להעלם מהמין האנושי.
    לא יכולים לאכול. לא יכולים להתקיים.

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    ציטוט נכתב במקור על ידי קוקוריקו נגד קופיקו צפיה בהודעה
    URIAR,
    ברור שאתה צודק - אבל מה שמוזר זה שמערכת השיניים והחניכיים הם הראשונים לקרוס.
    ולא סתם לקרוס - פשוט לההרס ולהעלם. עד כדי נשירה. וזו מערכת סופר חשובה ונחוצה: על מנת לקיים חיים צריך לאכול.
    יש גיל בלות. ברור. אבל עם השיניים זה ממש מוקדם וממש מוגזם. גם התחזוקה השוטפת שלהן היא מוגזמת. אין עוד אף איבר בגוף שגדורש תחזוקה צפופה שכזו.
    אדם בן 18-20 (גם אחד שגר בג'ונגל. לא בעולם המערבי) בגיל הזה כל האיברים בגוף שלו הם בשיא הכוח. גם ללא שום תחזוקה או אימון וללא שום טיפול.
    וזה לא מפתיע כי הוא רק הגיע לבשלות מינית לפני כמה שנים. כולה אדם בן 18.
    אבל אם הוא מעולם לא טיפל ולא תחזק את שיניו: סביר להניח שכבר עכשיו בגיל 18 חלק מהן חסרות ו/או הרוסות.
    זה פשוט לא נתפס. לי לפחות. זה כאילו הן לא מיועדות לבני אדם.

גם בהשוואה ליצורים אחרים. כלב, סוס, כריש, אנא עארף. האיברים בגוף הולמים את אורח החיים ואת אורך החיים.
    כלב חי 12 שנה. גיל הבלות וכל המערכות מתחילות לצבור בלאי אחרי 7-8 שנה. אבל לא תראה את השיניים של כלב נושרות והולכות לעזאזל כשהוא בן 3.

והטיעון הגנטי עוד יותר מוזר: האנשים עם השיניים וחניכיים הדפוקות "גנטית" - מבחינה אבולוציונית הם היו הראשונים שהיו אמורים להעלם מהמין האנושי.
    לא יכולים לאכול. לא יכולים להתקיים.
    אדם בן 20 שגר בג׳ומנגל לא עובר אימון? להיפך - הגוף שלו באימון תמידי. פעילות גופנית זה תחזוקה. שינה זה תחזוקה. לאכול זה תחזוקה. לגבי שיני כלב, לכלבים יש בעיות שיניים בשפע. וכלב בן 12 זה דבר רגיל בהחלט אבל זה שתוחלת החיים הממוצעת היא מעל 70 זה משהו שלפני מאה שנה היה דימיוני. התפתחות הרפואה מאריכה את חייננו מעבר לתכנון המקורי. למרות שיש אנשים שגם בגיל 80 יש להם סט שיניים מקורי וחזק (אבא שלי למשל). בקיצור - אני מבין שכואבל לך בשן אבל רוב הטענות שלך חסרות ביסוס.

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    לי לא הייתה שום בעייה בשיניים אי פעם ואני רק מצחצח בבוקר ובלילה.

אין עוד אף איבר בגוף האנושי שדורש ממך תחזוקה כזו שוטפת וצמודה, כל בוקר וערב.
    יצור חי לא בא לעולם עם מברשת שיניים ביד אחת וחוט דנטלי ביד השניה.

Senior Member
    הביולוג התורן כאן.
    בגדול, מה שגורם להרס של השיניים הוא התזונה של האדם המודרני. תחשוב על זה ככה - שיניים שורדות לאחר המוות בגולגלות לאורך אלפי שנים, מה הסיבה לזה שהן נהרסות בצורה כזו דרסטית במהלך החיים בניגוד לאחריה?
    התשובה היא התזונה שלנו. לאורך החיים הן נחשפות לחומציות שונה בריכוזים שונים, מה שמגיב עם השן ופוגע בה. יש מאכלים רבים שפוגעים בשן (משקאות מוגזים, תזונה עתירת סוכר וכו'). בגדול - יש הרבה דברים שניתן למנוע עם תחזוקה נכונה של הגוף.
    קח לדוגמא את קהילת העבריים מדימונה. הם מתאמנים לאורך כל חייהם ושומרים על אורח חיים טבעוני והם מאוד, אבל מאוד בריאים. זה לא צירוף מקרים.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    אני אוסיף כמה נקודות פסאודו-מדעיות (או לחליפין ביולוגיות/רפואיות=פסאודו-מדע):
    הגוף האנושי אמור להחזיק בסביבות ה 30-40 שנה (כמו הקרובים שלנו שמסתובבחם על העצים ומעיפים חרא כשהם מתרגשים). האנושות די 'ניצחה' את האבולוציה מהבחינה הזאת שאורך החיים הכפיל את עצמו ואף יותר ברמה המאקרוסקופית, אבל לא התגברה על הרמה המיקרוסקופית, לכן חיידקים עדיין יכולים לעשות את שלהם על אף ה'התקדמות' הרפואית.
    כמו שנכתב לעיל, התזונה שלנו וההתקדמות הטכנולוגית (שגורמת לקרינה וניוון) מחרבנת את כל הביולוגיה שהתפתחה במשך שנים ויקח לה עוד המון זמן להתיישר. בסופו של דבר הגנים שלך יקבעו מה יהרס קודם. במקרה שלך (ושלי...) השיניים הן חוליה חלשה, אצל אחרים (וגם אצלי...) העיניים ילכו ראשונות, או העצמות, או הלב. תתנחם בזה שהשיניים שלך דפוקות ולא הלב או איברים פנימיים אחרים. שיניים אפשר להחליף, לב טיפה יותר קשה, לבלב או מוח בלתי אפשרי...

Banned
    קבעת אקסיומות מצוצות מהאצבע בפתיח וכולם מתיישרים לפי זה.
    גוף האדם הוא מכונה מדהימה! צריך לתת לה את הזמן והשקט לרפא את עצמה והכל חוזר לאיזון.
    למה הדבר דומה? אנו בפורטל אופנועים אז אשתמש באנלוגיה למוסכניקים - כל מוסכניק שנוגע לך במכונה רק הורס!

לנוגע בתחזוקה - במקום משחת שיניים אפשר להשתמש במיי מלח (את הסודה לשתיה תשאירו לבית השחי)
    אבל אני לא מצפה מזומבים מופלרים בכל רמ"ח איבריהם (ותודה לליצמן שהפר את גרמן) להבין את השורה הזו.

וכן, למי ששאל - אני מחפש רופ"ש טוב.

Member
    ממליץ על המשחה הזו

וחשוב להשתמש פרט למברשת הרגילה במברשת אינטר-דנטלית, מה שהחוט מפספס המברשת הא"ד תוציא עוד הרבה.
    אני כנראה אנסה בקרוב סילונית .https://www.amazon.com/Waterpik-WP-1.../dp/B000GLRREU

רופא ד"ר אבי גוסיס.
    נערך לאחרונה על ידי levil; 19-05-2018 בשעה 10:40.

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    קוקוריקו: כל מכונה (גם גוף האדם) תלויה בחומרים ממנה היא בנויה (גנים) ,באופן שימוש בה ואיכות החומרים לה היא זקוקה לתפעול ותפקוד אופטימלי מיטבי.
    לא ניתן להגיד שלכל אחד יש נקודת פתיחה טובה כי הוא תלוי בגנים שלו אבל בהינתן האופציה לתזונה בריאה (שמזינה בחומרים הדרושים ולא פוגעת לאורך זמן במערכות הגוף), ביצוע פעולות בצורה נכונה ומתאימה, אורח חיים נכון ושמירה על רמת תפקוד ותחזוקה גבוהה תמוזער האופציה לכשל ותינתן אריכות תפקודית.
    מכיוון שאורח החיים המודרני לא מאפשר זאת לכל אחד (מכל מיני סיבות החל ממשמעת עצמית גבוהה וכלה במצב כלכלי), אתה נתקל במצבים שתיארת.
    אז כן - מגיעים למצב שניתן לחיות עד גיל 80 אבל לא כולם מצליחים לעשות זאת עם כל החלקים המקוריים... (;

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    התזונה המודרנית לא דופקת רק את השיניים.
    תסתכלו בארה"ב (ואנחנו לא מפגרים בהרבה אחריהם) כמה אנשים סובלים מהשמנת יתר.