וואלה אני יכול לומר לכם, שעם כל היוקר בכל המקומות בארץ, בחו"ל זה לא הרבה יותר טוב
אני לא יכול לומר עם ארה"ב או קנדה, או גרמניה
אבל אני כן יכול לומר על אוקראינה, ואני לא מדבר על שיכוני העוני, אלא הערים הגדולות, ספציפית המרכזים העשירים.
גרתי שם מספר שנים, עם עסק טוב שמכניס לי בחודש בארך את מה שאני מרוויח פה בארץ, בעשירית המאמץ.
אז נכון, הביטוח קצת יותר זול, החלקים קצת יותר זולים, העלות הראשונית של הכלי הרבה יותר אטרקטיבית ואני חוסך אלפי דולרים,
אבל בהתחשב בזה שלכל טיול שאני יוצא, אני צריך לצאת מהעיר, ונסיעה בין עיר לעיר לוקחת במינימום יום שלם של רכיבה, בהתחשב בזה שאין שם ממש אפשרות לצאת בבוקר מהבית ולחזור בערב לבית לישון, וצריך לישון במוטלים, והשחיקה של הכלי הרבה יותר מהירה (אם פה בישראל נסיעה של שעתיים נחשבת להרבה, שם זה קפיצה למכולת), והעובדה ששם כמאת ולא תראו אופנועים קטנים בנפח בכבישים הבין עירוניים כי כלים כאלו ימותו די מהר אם מדי יום הם יפעלו מהזריחה ועד השקיעה, אז צריך להשקיעה בכלי כבד יותר, חזק יותר, וצריך גם לקחת חלקי חילוף וכל דבר שצריך למקרה חירום כי גרר זה סיפור, ואי אפשר לפרוס כלום לתשלומים, הכל במזומן... בקיצור, החיים בארץ די דבש, שם פשוט לא יכולתי להחזיק אופנוע. (לכל טיול שיצאתי מהעיר הייתי צריך לקחת 300 דולר לדלק, 150 דולר למוטל לישון בו, 50 דולר לאוכל ושתיה, ועוד 500 דולר בצד למקרה של תאונה שאני ישלם לצד ג או לגרר... כי לרוב לא מארבים חברות ביטוח בתאונות קלות) אז כל "טיול" נורמאלי זה 1000 דולר, בישראל טיול טוב זה טאנק מלא, סנדוויץ ובקבוק מים בתיק ויאללה