אני רוכב כבר חמש שנים על הונדה SH300 והוא עונה על כל הדרישות שלך. גם לי היה אקסמקס 250 לםניו וזה שידרוג ממש גדול גם ברכיבה וגם בתחזוקה. אבל יש לציין שאני נוסע כ-30 ק"מ ביום בלבד (לכל כיוון). אולי תרצה להוסיף לו מגן רוח.
אני מחפש המלצה מניסיון על קטנוע אמין
וטווח טיפולים ארוך
אם חלקים ותחזוקה זולה
לנסיעות בין עירוניות בערך 70 ק"מ
שיהיה אם אחיזה טובה בכביש מהיר
היה לי xmax 250 כלי שהתחזוקה שלו יקרה וטווח טיפולים קצר וחלקים יקרים
תודה לעוזרים
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
אני רוכב כבר חמש שנים על הונדה SH300 והוא עונה על כל הדרישות שלך. גם לי היה אקסמקס 250 לםניו וזה שידרוג ממש גדול גם ברכיבה וגם בתחזוקה. אבל יש לציין שאני נוסע כ-30 ק"מ ביום בלבד (לכל כיוון). אולי תרצה להוסיף לו מגן רוח.
תודה עזרתה לי מאוד
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
יש לי XEVO שאני רוכב אליו קרוב ל 3 שנים, הוא מושלם
תחוזה זולה, אמינות, כוח, נוחות, תא מטען ענק, כלי מושלם
אגב עכשיו שעברתי לאופנוע אני מוכר אותו אם אתה רוצה
יד 2 שנת 2011
ל70 ק"מ ביום בינעירוני אתה צריך לפחות 300.
ואם כבר שילמת על ביטוח מעל 250, הייתי הולך על 400-500.
הבעיה אוריער, היא שאתה בכל מקום ממליץ על הsh. אני ממש לא רוצה להעליב אבל.
אני רוכב באופן יומיומי על המון סוגי קטנועים. כולל sh אחד. צר לי לבשר, אבל למרות הגלגלים הגדולים הוא פשוט לא עומד בסטנדרטים של הקטנועי 250 החדשים באף פרמטר, ובטח שלא באלו של קטנועי ה300-400.
בנוסף,
אני רוכב כל יום לעבודה 30-35 ק"מ לכיוון בבינעירוני. הsh פשוט לא מתאים לזה. בנסיעה מהירה הוא מתחיל להתנדנד בצורה מפחידה. ואין מקום לציוד כלל.
עכשיו,
מה שכתבתי לגבי ה-400/500 הוא מנסיון. הרבה יותר נעים ונוח לרכב על כאלו, ולאורך זמן הם עובדים פחות קשה למשל, ג'וימקס 300 נוסע די לאט וחלש.ההבדל בהוצאות בין 300 ל-400 הוא לא כזה גדול.
ה500, זה נכון, הוא כבר קפיצת מדרגה בעלויות אם מדובר בטימקס, אבל יש כלי 500 חסכוניים. הבעיה היא שהוא ישלם בפרקטיות.
אז ראשית - כנראה שהדעה שלנו שונה וזה בסדר. גם לי יוצא לרכב על המון קטנועים מ125 ועד 400 ולא תמיד אני ממליץ על ה-SH, רק כשהוא עונה לדרישות של השואל. אני רוכב 5 ק״מ פחות ממך זה כזה הבדל? לא סובל מרעידות ולא צריך מקום לציוד (כשאצטרך אקנה טנדר).
כן ל-400 יש יתרונות בכוח והוא יהיה מרווח יותר אבל בפקקים שבשני קצות הנסיעה הוא יהיה מסורבל וכבד הרבה יותר. הוא אולי יהיה נוח בקטע המהיר שבנסיעה - ביציאה אליו מהעיר ובחזרה לתוך העיר ביעד הוא יהיה פחות טוב. גם ממחיר הרכישה אתה מתעלם (לא שההונדה זול) אבל כלי 500 סמק יעלה הרבה יותר לקנייה ואחזקה. ותתפלא - גם אחרי נסיעות מבחן על כלים גדולים ומפנקים אני תמיד שמח לחזור ל-SH הקטן והקליל שלי שמשתחל לכל חור ויוצא מכל רמזור ראשון.
לפי מה שאתה כותב אין שום הגיון בכלים שמתחת ל500 סמ״ק וראה זה פלא - הם מיוצרים ונמכרים בכמויות גדולות, גם לרוכבים שרוכבים בבין עירוני.
לסיום: פות״ש מתלונן שהאקסמקס יקר לו לתחזוקה - המלצה על כלי 400 לא תעזור לו... תתאים את הכלי לדרישות שלו לא שלך.
בארץ אין היגיון לכלים מתחת ל 500.
ההיגיון שעומד מאחורי זה שאם אתה כבר קונה משהו מעל 250 וסופג את הביטוח היקר יותר, אז תקנה כבר כלי חזק יותר. ולא "סתם" 300 סמק.
אתה לא חייב להסכים לזה. אבל זה הרציונל.