ראיתי שמישהו המליץ על cbr600f - לא נעים לציין אבל מדובר באותו אופנוע שבתחילת שנות ה-2000 היה הסופר ספורט של הונדה עם לפחות תואר סופר ספורט אחד. האופנועים אומנם התפתחו אבל לא בני האנוש ולכן למרות שה- cbr f נחשב כלי סלחן לא הייתי ממליץ עליו למי שעלה מקטנוע.
Mהר המליץ על אופנוע סופר ספורט מוגבל - בהחלט (לטעמי) מדובר באופציה אפשרית אבל.... למה? כל היופי של הסופר ספורט וכל ההגיון בו מתחיל ב 150-140 קמש על הצד.
עד אז כל נייקד יעשה עבודה טובה יותר.
דוקאטי מונסטר - וואללה טווין זה אחלה דבר והמונסטר ממש סבבה (פרונט בטון בלמים מעולים סאונד), דגם ה 800 סמק נשמע קצת יותר מדי וגם צריך להיות מוכן למעבר למכונה איטלקית ולמי שהורגל בהוצאות על קטנוע לא בטוח שזה טריוויאלי.
היו שהמליצו על נייקד - ואני בהחלט יכול להזדהות עם העמדה הזאת, אתה צריך זמן כידון עם אופנוע נניח שנה ואז צא לחופשי.
אני הייתי הולך על מכונה יותר זולה כמו sv650 או עדיף הורנט 600 או אפילו (לא בדיוק נייקד אבל יש גם גרסת נייקד) דיוורז'ן 650.
כולם מכונות מעולות, גם ה ktmים לכביש הם אופציה.
השינוי מקטנוע לאופנוע הוא מהותי - ההיגוי כבד בהרבה ואיטי יותר, המנוע משמעותי יותר בבלימה (אין וריאטור שמנתק) הצורה שבה הוא מאיץ שונה (הקטנוע מזנק מעולה אבל מתמתן בהמשך האופנוע בד"כ הפוך), הצורך בקשב נוסף להילוכים.
אופנוע סופר ספורט לוקח את כל זה ומעצים את זה עם תנוחה לא טבעית, חוסר שימושיות, פרינג שגורם לך לחשוב שאתה במהירות לא חוקית בזמן שאתה במהירות לא חוקית בעליל.
חבל לפספס את כל זה בכך שתעבור לכלי שימנע ממך ללמוד, אני מבין מה אתה אומר על עיצוב אבל תנשום עמוק לעוד שנה - שום דבר לא בורח.