אוקיי, הגעתי וחזרתי(למחרת בבוקר) בשלום. האמת שעצרתי להרגע אחרי הרכיבה חזור וכתבתי בחלקים פוסט די מושקע שהלך לאבדון עקב ניתוק אינטרנט לפני לחיצה על פרסום.
המסלול הקלאסי בהלוך - כביש 40 דרך מצפה רמון ולערבה. היה חם מאוד. שתיתי המון מים לפני שתי הרכיבות, ושתיתי כליטר וחצי מים בכמה עצירות קצרצרות לתדלוק ושתייה בלבד.
הכבישים היו אחלה. האספלט בין סביר לטוב ואפילו טוב מאוד בחלק מהמקומות. בכל אופן בחלקים ניכרים מהדרך היו סימני אפר ואבק על הכביש שלא אפשרו להתפנק על האספלט השחור והטרי.
הייתי רוב הזמן לבד בכבישים, עם הויברציות והמדבר. החלקים הקשים ביותר בנסיעה בשבילי היו הישורות הארוכות והמשעממות מתחת לשמש. לעתים רחוקות בלבד העליתי קמ"שים למהירות שתקצר את הקטע באופן משמעותי. מכל הסיבות הברורות ובנוסף, הרגשתי שהאופנוע סובל לא פחות ממני מהחום. (עמד יציב 83 מעלות לכל אורך הדרך, אבל בכל זאת)
שתי הנסיעות ארכו מעט פחות מ3 שעות כולל כל העצירות. הקצב גולש, לא מאוד חוקי אבל מצד שני נורא רגוע.
בחזור בחרתי בכביש עובדה, סתם כי מעולם לא נסעתי בו. גם כאן האספלט סביר ואפילו מאפשר נסיעה מהירה וכלל כמה עיקולים נחמדים לאורך הגבול ובין המוצבים השונים.
לגבי החום: אהבתי את הסרטון ששותף. הרעיון להרטיב את החולצה נשמע גאוני. דיברו כאן על מיגון - אני רוכב בכיסוי עור מכף יד ועד המגף, רכבתי עם הציוד כמו שהוא עם חולצת טריקו רגילה מתחת למעיל. בשלב מסויים כשהזעתי הרבה, נכנסה לי מעט רוח למעיל וציננה אותי לגמרי. כך שבטוח אנסה את הטריק בעתיד.
מבחינת עוברי אורח לא סבלתי בכלל. כן רכבתי בקטע קצר אחרי ערס בסקודה שחושב שהוא מהיר בקו ישר ובסיבובים, אחרי שלא נתן לי לעקוף בקלות. כמובן שבהמשך כבר לא התראינו יותר. ראיתי מספר בודד של ניידות לכל אורך הדרך, כולן בנסיעה ואף לא מלכודת לייזר אחת.
בסך הכל היה כיף, את הנסיעה הבאה עם אופנוע אשתדל לעשות בתקופה נעימה יותר. בלילה זה פחות מושך, הרי מדובר בדרך מיוחדת ובלילה מלבד הסיכון הגבוה פשוט מדובר בנסיעה משעממת ומתישה. הייתי שוקל לעשות את הטיול ללא מיגון אבל לא בלילה.
לגבי הפניות של הירידה מהמכתש, אני לא חושב שיש ממה לחשוש. תמיד אפשר לנסוע לאט יותר.
רוב הדרך שלי מתועדת ממצלמה שיושבת על כנף הגלגל הקדמי. העליתי סרטונים (~2 דקות כל אחד) של הירידה ולמחרת העליה למכתש. אולי בהמשך אעשה שילוב קצר של כמה סיבובים מעניינים מהדרך ואעלה(בעיקר אם אחשוב שזה מעניין מישהו)
ירידה:
https://www.youtube.com/watch?v=YW8qnM2KtTI
עליה:
https://www.youtube.com/watch?v=7UsfLRKVbSM
תודה לכולם![]()