תוצאות 1 עד 10 מ 10

אשכול: אופנוע a1 לסטונדנט

צפייה משולבת

Junior Member הסמל האישי של liad34

אופנוע a1 לסטונדנט

היי, מה קורה?
    לאור כניסה ללימודים כסטונדנט בת״א אני מחפש אופנוע שיתאים לרישיון a1
    בעקרון מבחינת תקציב אני הייתי רוצה להקצות 35,000-30,000. יש אפשרות לעלות קצת מעבר לזה, אבל אני מעדיף שלא יחרוג מ35,000
    התקציב כמובן הוא אך ורק לאופנוע.
    הכלי יעשה בעיקר נסיעות מקריית אונו לת״א, ובסופי שבוע גם נסיעות רחוקות יותר.
    חשוב שהכלי יהיה אמין כי אני מעדיף להימנע כמה שפחות להיכנס להוצאות מעבר לטיפולים שוטפים.
    אשמח להצעות

Senior Member
    הונדה CB500F/R/X יד שניה יתאים לך בדיוק. מרווח טיפולים של 12 אלף ק"מ, חסכוני בדלק, מספיק חזק כדי להתמודד בצורה נאה ולא מאמצת בשיוט ארוך בכביש מהיר, כולל טיולי סופ"ש מזדמנים אם תרצה.

אני מחזיק כסטודנט 500 סמ"ק (אמנם ישן) ובאמת שזה נפח שעולה על כל הדרישות.

ובהצלחה בלימודים!

ציטוט נכתב במקור על ידי TundraOG צפיה בהודעה
    הונדה CB500F/R/X יד שניה יתאים לך בדיוק. מרווח טיפולים של 12 אלף ק"מ, חסכוני בדלק, מספיק חזק כדי להתמודד בצורה נאה ולא מאמצת בשיוט ארוך בכביש מהיר, כולל טיולי סופ"ש מזדמנים אם תרצה.

אני מחזיק כסטודנט 500 סמ"ק (אמנם ישן) ובאמת שזה נפח שעולה על כל הדרישות.

ובהצלחה בלימודים!
    האמת שגרסאת הנייקד מאוד קורצת לי, יש הבדל מהותי בין הx לf פרט לתנוחת ישיבה?
    איזה עוד אופציות יכולות להתאים לדרישות?

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי liad34 צפיה בהודעה
    האמת שגרסאת הנייקד מאוד קורצת לי, יש הבדל מהותי בין הx לf פרט לתנוחת ישיבה?
    איזה עוד אופציות יכולות להתאים לדרישות?
    אותו מנוע ומכלולים מאוד דומים. ל-x יש מהלך בולמים ארוך יותר ומיגון רוח, שעושה אותו נוח יותר לנסיעות ארוכות וכבישים משובשים. ה-F גם זול יותר מה-x משמעותית, אם אני לא טועה הוא עולה 40 אלף עכשיו (מהחברה) בניגוד ל-47 אלף ל-x.

בגדול, כל אופנוע טווין בנפח 300-500 סמ"ק יעשה את העבודה, רק שבגלל ההפרש הלא-גדול במחירים אני אישית חושב שחכם יותר לקחת את הכלי בעל המנוע הגדול יותר, שיהיה נינוח יותר בנסיעות ארוכות (לא אומר שאי אפשר לעשות נסיעות ארוכות על 300 סמ"ק, הם פשוט בד"כ פחות מרופדים במושב, קטנים במעט ועובדים בסל"ד גבוהה יותר).

הcb500f כרגע נראה לי הבחירה הכי הגיונית.
    מה לגבי הדיוק 390?(למרות שהוא מעט מצוצעצע)
    ומה לגבי הכלים המוגבלים? z650\mt07\sv650(למרות שתדרש פה מתיחה של התקציב,ובנוסף ההפרש בעלויות תחזוקה אני מניח גם גבוהה יותר)

Senior Member
    אני גם נטיתי לכיוון של הCB500F, הציעו לי פה להסתכל על הSV650 ואני מודה שבחינה קצת יותר מעמיקה הראתה שלפחות עבורי (כנוב מוחלט) הוא מתאים יותר, בודאי בהתחשב בזה שהמחירים שלהם (כחדשים) דומים עד זהים.

הMT07 יקר יותר אבל גם נפוץ יותר וזמין ביד2 כשצריך לשים לב שהרבה מהכלים המוגבלים שמופיעים ביד2 עברו צריבת תוכנה שהפכה אותם לכלים לא מוגבלים (יכול להיות שזה מעניין אותך אבל אותי זה מרתיע בהיבט החוקי/ביטוחי).
    ביקורות (מהארץ ומהעולם) שמשוות בין הMT07 לSV650 לא מגיעות למסקנות חד משמעיות ונראה שבסה"כ, שני הכלים שקולים יחסית.
    הZ650 והSV650 עולים דומה, הביקורות טוענות שהZ650 מעט פחות טוב אבל כמעט כל הכלים שמופיעים ביד2 הם מהגירסה המוגבלת. בהתייחס לSV650, יש ביד2 מעט מאוד כלים מהדגם של השנה האחרונה וכמעט כולם מהגירסה הלא מוגבלת. גם כאן צריך לשים לב אם נעשו צריבות תוכנה (לטוב או לרע).

לגבי הדיוק 390, אני מכיר אותו מלימודי הרכיבה. הוא כלי חמוד שמציע תמורה טובה לכסף אבל הוא בהחלט "מצועצע" ומכויל אגרסיבית. לי זה פחות מתאים. דווקא בהיבט של התחזוקה, הדיוק 390 צריך להיות יקר יותר (מנוע סינגל רגיש יותר, מרווחי טיפולים מצומצמים ואמינות עם סימני שאלה מסוימים)

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי liad34 צפיה בהודעה
    הcb500f כרגע נראה לי הבחירה הכי הגיונית.
    מה לגבי הדיוק 390?(למרות שהוא מעט מצוצעצע)
    ומה לגבי הכלים המוגבלים? z650\mt07\sv650(למרות שתדרש פה מתיחה של התקציב,ובנוסף ההפרש בעלויות תחזוקה אני מניח גם גבוהה יותר)
    הקפיצה בעלויות האחזקה זניחה כשמדובר בכלים חדשים. ה-Z650 נראה ומרגיש זול ביחס למתחרים, ולמרות הטענות החוזרות על פתרון הבעיה הנפוצה שלהם לפוצץ מנועים - לא הייתי סומך על זה. ה-SV650 כמכלול, למחיר, זה אופנוע מעולה, אישית ככלי ראשון לא הייתי לוקח אותו אלא מתרגל למשהו יותר "שפוי" קודם, כנ"ל עם ה-07. גם תחשוב על זה ככה - אתה באמת רוצה לשלם מחיר מלא על אופנוע מסורס? כן, המכלולים יהיו טובים יותר במעט, אבל לא תקבל את הביצועים ששילמת עבורם, ובמידה ותרצה ללכת ולפתוח את ההגבלה - אי אפשר באופן חוקי, ואתה מסתכן ברכיבה על אופנוע שלא מתאים לרשיון שלך, שהביטוח מאוד ישמח להתנער ממנו במקרה ותהיה תאונה. (מה גם שלרוכב מתחיל לא הייתי מייעץ לקפוץ על 70+ כ"ס, על אחת כמה וכמה רוכב צעיר ועוד בפקקי המרכז שמצריכים שליטה לא רעה במצערת).

רוצה לעלות בנפח? תרכב שנה-שנה וחצי על אופנוע שתואם את הרשיון שלך ולך לעשות רשיון A.

ציטוט נכתב במקור על ידי TundraOG צפיה בהודעה
    הקפיצה בעלויות האחזקה זניחה כשמדובר בכלים חדשים. ה-Z650 נראה ומרגיש זול ביחס למתחרים, ולמרות הטענות החוזרות על פתרון הבעיה הנפוצה שלהם לפוצץ מנועים - לא הייתי סומך על זה. ה-SV650 כמכלול, למחיר, זה אופנוע מעולה, אישית ככלי ראשון לא הייתי לוקח אותו אלא מתרגל למשהו יותר "שפוי" קודם, כנ"ל עם ה-07. גם תחשוב על זה ככה - אתה באמת רוצה לשלם מחיר מלא על אופנוע מסורס? כן, המכלולים יהיו טובים יותר במעט, אבל לא תקבל את הביצועים ששילמת עבורם, ובמידה ותרצה ללכת ולפתוח את ההגבלה - אי אפשר באופן חוקי, ואתה מסתכן ברכיבה על אופנוע שלא מתאים לרשיון שלך, שהביטוח מאוד ישמח להתנער ממנו במקרה ותהיה תאונה. (מה גם שלרוכב מתחיל לא הייתי מייעץ לקפוץ על 70+ כ"ס, על אחת כמה וכמה רוכב צעיר ועוד בפקקי המרכז שמצריכים שליטה לא רעה במצערת).

רוצה לעלות בנפח? תרכב שנה-שנה וחצי על אופנוע שתואם את הרשיון שלך ולך לעשות רשיון A.
    אומנם לא מדובר עבורי בכלי ראשון, רכבתי לא מעט על דושים בנפח 250 והייתי רוכב בעבר אינדורו כמה שנים.
    שוב, אני לא מחפש לקפוץ מעל הפופיק כמובן, האם sv650 או mt 07 מוגבלים באמת יהיו אובר קיל?
    ההפרש מחירים בינים לבין ההונדה לא גבוהה משמעותית בהנחה ואנחנו מדברים על כלי יד 2 כמובן.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    ההבדל העיקרי לדעתי בין ההונדה לשני המוגבלים, למעט כל עניין קניית כלי מוגבל והמכלולים המעט טובים יותר, הוא תפעול המנוע. מניסיון על ה x ההונדה דורש יותר בחישה בהילוכים. מקריאה נראה ששני המוגבלים מספקים מומנט זמין יותר בסל''ד נמוך שחוסך את הצורך לשנות הילוך בתנאים עירוניים.
    ממליץ לך לעשות רכיבות מבחן על שלושת הכלים, בעדיפות לרכיבה בתנאי הדרך הקבועים שלך. ככה תוכל להתקבע יותר על הכלי שמתאים לך.

Junior Member
    אם עדיין לא קנית, הייתי ממליץ בחום על ה-Z650 מוגבל A1.
    אני לקחתי אותו ואת ה-SV650 מוגבל לנסיעת מבחן, ונהניתי הרבה יותר על ה-Z.
    יש לי אותו חודשיים וחצי ועדיין נהנה מכל רכיבה (4000 ק"מ בחודשיים וחצי נכון לעכשיו)
    אופנוע נהדר, קל לרכיבה, זריז והרבה יותר יפה לטעמי מהתחרים בקטגורייה.

כמובן ממליץ שתעשה נסיעות מבחן על שניהם לפני שתחליט, הכי חשוב התאמה שלך לכלי.
    קובץ מצורף 6759