שמעו, לא באתי לפה כדי להיות טרול. אני רוצה לדון אתכם בצורה תרבותית בנושא הרעש, ההולך וגובר, שאתם מפיצים בערי ישראל.

בשנים האחרונות הולכת ומתגבשת מין אופנה של אופנועים, שבמקרה הטוב מרעישים, ובמקרה הגרוע פשוט מחרישים אזניים. אתם עושים את זה ביום ובלילה, בשבת ובימי חול. אני גר לא רחוק מצומת עירונית משמעותית, וכמה קילומטרים בודדים מכבישים בין עירוניים, ופשוט אין מנוחה. אפילו ב3 בלילה, זאת רק שאלה של דקות, עד שה"שריקה" הנוראית שלכם פשוט תחתוך את הלילה ותפר את השלווה.

ישראל אף פעם לא הייתה מדינה שקטה, אבל מה שקורה לאחרונה עם האופנועים זה פשוט מעל ומעבר, ועושה רושם שיותר ויותר אנשים קונים את המכונות האלו.

השאלה שלי אליכם היא, האם אתם חשבתם על זה אי פעם? האם עצרתם לשניה, והרהרתם: "רגע, עכשיו לילה, יש אלפי אנשים סביבי, כולל תינוקות, אולי אין לי זכות להפיץ כזה רעש?". "אולי הצורך שלי בריגוש לא גובר על זכותם של התושבים סביבי לשלווה, לפחות בלילה?".

האם זה נראה לכם בסדר, שהלחיצה שלכם על הדוושה מעירה אנשים? אתם יודעים, שיש כלבים שאפילו מתחילים לנבוח? כיצד ייתכן שתחביב של בנאדם ישפיע בצורה כל כך שלילית על הסביבה שלו?

תארו לעצמכם אם לי היה תחביב לשמוע מוזיקה בקולי קולות, והייתי עושה את זה באמצע הלילה?(כמובן שיש בארץ גם לא מעט אנשים כאלו). מה שאתם עושים זה לא שונה, וזה אפילו גרוע יותר, כי אי אפשר להתמודד עם זה. אין "כתובת" מסוימת עליה ניתן להתלונן במשטרה. חוקי הרעש פשוט לא חלים עליכם, לפחות לא ברמה הפראקטית. כמו כן, הרעש שאתם עושים הוא שונה חלוטין מבחינה פיזיקאלית, ואין טעם בסגירת חלונות.

ומילא, אם אתם כבר קונים מכונה כזאת רועשת, למה לא להגביל את השעות? למה לפחות לא לתת גז בצורה קצת פחות אגרסיבית? על אלו שעושים מודיפיקציה לאופנוע שלהם, כדי ש"ירעיש יותר"- אני אפילו לא מדבר. לטעמי, מדובר פשוט בתת רמה של התנהגות. לא יודע מה עובר לבנאדם בראש, שבאופן מודע נהנה מהפצת רעש שכזה.

לסיכום, אני חושב שמה שאתם עושים זה פשוט לא בסדר. אני יודע שיש המון אנשים שמתמרמרים עליכם בגלל הנהיגה שלכם, אבל הגיע הזמן שמישהו יעלה את הנושא של הרעש הבלתי נסבל.

מה אתם אומרים? יש מצב לחשבון נפש? יש מצב להתייחסות רצינית למה שאני אומר?