תוצאות 1 עד 8 מ 8

אשכול: מחפש אופנוע לשימוש יומי ולהנאה

Junior Member

מחפש אופנוע לשימוש יומי ולהנאה

אהלן לכולם.

אני רוכב מתחיל שמחפש לקנות אופנוע ראשון ולהיכנס לתחום.
    ביום יום צריך אופנוע לשימוש בין עירוני בנסיעות של 20 ק"מ פחות או יותר.
    מעבר לשימוש היומי רוצה אופנוע שיאפשר לי נוחות רכיבה בנסיעות בין עירוניות ארוכות, בנסיעה עירונית מידי פעם ויאפשר לי ירידה לשטח לכייף כשבא לי להנות קצת (לא בטוח שקיים דבר כזה).
    מהקצת חיפושיםשעשיתי גיליתי את קטגוריית הבייבי אדוונצ'ר החדשה שנראת מתאימה לרוכב חדש עם הדרישות שאני מחפש.
    הייתי שמח לקבל חוות דעת בנוגע לאופנועים האלה, בעיקר ה gs310 והוורסיס x300.
    בנוסף הסתכלתי על ה cb500x והייתי שמח לקבל תגובות גם עליו אך נראה לי שיותר נכון להתחיל בנפח קטן יותר,(תתקנו אותי אם אני טועה).
    מאמין שיש עוד אופנועים בשוק שאולי יתאימו למה שאני מחפש אך פשוט אין לי מספיק ידע בתחום ואשמח אם תפנו אותי גם לכיוונים אחרים.
    הנסיון שלי לא גדול וכולל השכרת טוסטוסים ואופנועים קטנים מספר פעמים בחופשות בחו"ל.
    אני בעל רשיון a1 בן 26 גובה 1.75 ולא מחפש לשתגע.

תודה לעוזרים שיהיה אחלה שבוע לכולם.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    אני רוכב על cb500x כבר שנה, זהו האופנוע הראשון שלי, אחרי כמה קטנועים. נוסע בממוצע בערך 30-40 ק"מ יומיים, ולעיתים (רחוקות) יוצא לטיול בסופשים. לא ניסיתי לרדת איתו לשטח, אבל בכביש הוא אחלה. לא חושב שהבייבי אדוונצ'רים שציינת (במוו וקוואסאקי) שונים ממנו בכביש (אולי מעט פחות חזקים, אבל למרחק שציינת זה די זניח) וההונדה מאוד סלחן לרוכב חדש. אני העדפתי ללכת עליו, כי אני מתכמן להישאר איתו עוד לפחות שנה ולא רציתי אופנוע קטן יותר שאולי ימאס/ישעמם/לא יספיק לי. אני ממליץ לך לעשות רכיבות מבחן על הכלים שחשבת (הייתי מוסיף גם את הבייבי וויסטרום, למרות שהוא חלש מכל השאר) ככה תוכל לגבש דעה ברורה יותר לגבי איזה כלי מתאים לך.

Junior Member
    CB500X הוא בליגה מעל הצעצועים עם המנוע הקטן שציינת ומומלץ בחום

אופנוע 300 סמק ישעמם אותך מהר מאוד ותרצה אחד יותר גדול ויותר חזק, אם אתה רוכש כזה תחפש יד שניה חבל על הכסף להוציא אחד מהסוכנות

Senior Member
    מסכים עם ההמלצה ל-CB500x. זה בגדול אופנוע שתוכל לרכב עליו בניחותא לאורך שנים לכל קצוות הארץ ובהרכבה בלי באמת צורך לעלות בנפח. 300 סמ"ק יתאמץ יותר בכביש מהיר והמושב האחורי ברובם מגוכח להרכבה.

Junior Member
    אחלה תודה רבה על ההמלצות, נראה שה cb500x אהוב פה.
    יש לי עוד כמה שאלות.
    משו בכל זאת יודע להגיד אייך הוא בשטח?
    לגבי יד שניה האם יש שנתונים שידוע שיותר מומלץ לקנות וכאלה שהשנתון פחות מומלץ בדגם הזה של ה cb500x?
    האם יש פה משו שכן רכש אחד מהבייב אדוונצ'רים ויכול לתת חוות דעת לאחר שימוש של מספר חודשים?
    תודה.

Senior Member
    לגבי השנתונים - האופנוע די חדש וחוץ משדרוגים קוסמטיים הוא נשאר בערך אותו דבר מאז שייצא, אז אין שנתונים יותר/פחות מוצלחים בדגם.
    לגבי השטח - יש כל מיני ערכות (לא הכי זולות) שהופכות אותו לאופנוע יותר מוכן בשטח. אני מאמין שעם מגני מנוע וידיות וצמיגים מתאימים הוא יחרוש שבילי עפר בלי שום בעיה (Hell, אני עושה את זה מדיי פעם לפעם על ה-GS500 שלי, זה לא הכי נוח אבל זה לא אומר שזה בלתי אפשרי). שטח קצת יותר רציני - גם אפשרי, תלוי ביכולות שלך.

לגבי הבייבי אדוונצ'רים - הדבר הכי קרוב לוורסיס 300 שאני יכול להגיד עליו זה ה-Z300, שחולק איתו מנוע והרבה מהמכולים. בגדול - מנוע כיפי, יכול בלי שום בעיה לטייל בכל רחבי הארץ (אומר כאחד שהיה מטייל עם חבר טוב שרכב על Z300 מאות על גבי מאות ק"מ בסופי שבוע), משייט בכיף על 120, מושב קשה (לא יודע אם שינו את זה בורסיס), הדבר שבאמת מפריד אותו מה-500ים למיניהם הוא המומנט, שנמוך משמעותית, וסל"ד העבודה הגבוהה יותר (בעוד של-500 יש מנוע יותר "עצל" בהשוואה).
    3> Honda NC700X 2012 - Chrissy
    106,200KM and counting

Not all who wander are lost

Member הסמל האישי של Khc
    תגדיר שטח?
    שבילי קק"ל או דילוג על סלעים וקפיצות באוויר?
    לCB500X (הנהדר) אין חישורים, אלא ג'אנט יצוק, משמע לא מתאים לרכיבת שטח טהורה.

שבילי קק"ל / רכיבות לא אגרסיביות בשטח הוא יעבור בכיף.

Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk

Junior Member
    יותר שבילים עפר. תודה רבה על העזרה אחלה של טיפים