יפה, נהניתי לקרוא.
לאור הטרנד החדש בפורום, גם אני החלטתי לחלוק מניסיוני כשהגעתי להחלפת הקידומת במד הקילומטראז'.
אז הנה - הכלה היא מולטיסטראדה 1100, בציר 2008, אחת מכ-15 בארץ.
נקנתה מהטרייד של ליגל במחיר מחירון בספטמבר 2015, עם 41600 ק"מ אמיתיים ומוכחים, שעברו תחת 4 ידיים.
בדקתי את האופנוע עצמאית, ולא טרחתי לקחת אותו ל"בדיקת מוסך".
אולי זה קצת קר ויבש. אולי אני הזדקנתי כאופנוען, והרומנטיקה האופנוענית התמוססה במאתיים אלף קילומטר, בעשרות אלפי התנעות, בתאונות, החלקות, גרירות, תקונים וכלים שנכנסו לסדנא על גרר ויצאו בנסיעה. באמת שניסיתי לגרד מעצמי את ההתלהבות הראויה, להשתפך במילים על כמה האופנוע הזה מגניב, מלהיב, בן-זונה במובן החיובי...
משום שלא מצליח לי בכל זאת, אעבור לפירוט יבש של ההיסטוריה בתקופתו אצלי. כל הקילומטראז'ים מוערכים, אני לא מנהל אקסל מסודר.
היסטוריה:
41608 - קניה.
בערך 42-43 - התפוצץ צינור הקלאץ', שנראה לי חשוד עוד במעמד הקניה. הוזמן צינור חליפי של HEL, כפיתרון זמני השתמשתי בצינור ברקס אחורי של ג'וירייד.
את החצי מטר העודף גלגלתי והחבאתי מאחורי הפלאסטיקה.
בערך 47 - החלקה. רצף של החלטות שגויות שלי (יציאה לעקיפה בירידה בגשם שוטף לפני עיקול ובאמפר, זיהוי מאוחר של צורך בבלימה עקב רכב שעצר על הבאמפר) הוביל לנעילת קדמי ברגע שנגעתי המנוף, דבר שמעולם לא קרה לי עד כה. הנזק - שבר בפלאסטיק צד ימין, שבר במשקף, שבר ברגלית הברקס האחורי. בבדיקת נזקים, גיליתי שהצמיג הקדמי (שהיה שחוק מאוד נכון לאותו רגע) היה מורכב הפוך, נגד כיוון הסיבוב. אני מניח שזאת הסיבה שהוא לא ניקז מים ביעילות, וזירז מאוד את נעילת הקדמי.
48- טיפול גדול ראשון, כולל כיוון שסתומי דזמו,החלפת רצועות תזמון, פילטר אויר, שמן, פילטר שמן, פלאגים אירידיום (דורש הגדלת מרווח אלקטרודה ל-0.9 מ"מ). הורדת הסעפת הקדמית לצורך ניקוי פילטר רשת. לקח שבוע
החל מנקודה זו, קיצרתי את מרווח הטיפולים להחלפת שמן ופילטר כל 8 אלף (היצרן דורש 12). באותה הזדמנות אני בודק מתיחה של רצועות התזמון ומחזק במידת הצורך. כיוונון שסתומים, החלפת פילטר אוויר, ניקוי פילטר שמן גס והחלפת רצועות אני מבצע אחת ל-24 אלף. כל החלקים מקוריים פרט לרצועות (אני משתמש ב-ExactFit של Ca Cycleworks).
50500 - החלפת צמיגים (פירלי אנג'ל GT עם מיגון רינוטייר לאחורי). החלפת אורינגים בצנרת של רדיאטור השמן עקב נזילה.
50 ומשהו - נורית Check Engine החלה להבהב. חשדתי בחיישן למדה, אך כשצליל הפליטה הפך לרעם, גיליתי שמדובר בסדק בסעפת - כנראה תוצאה של אותה החלקה. תוקן בריתוך אצל אייבי בעלות של 250 שקל.
60 - החלפת דיסקים (כל ה-3) ורפידות. החלפת מחז"שים ושמן בפרונט. טיפול קטן (שמן+פילטר). הוחלף נוזל בלם.
72 - טיפול ענק. בנוסף לנוהל של טיפול 48, הוחלפו גם המותחנים של הטיימינג (בלאי במיסב, מכאן זה יבוצע יזום כל 2-3 החלפות טיימינג), פילטר דלק (יזום).
הותקנו קוללטים (טבעות נעילה לשסתום) מחזוקים של EMSDUC (עלות כ- 100 דולר). לטיפול הזה קניתי סט שימסים, שישרת אותי גם בטיפולים הבאים (260 דולר לפני משלוח).
83 - הוחלפה השרשרת שאיתה קניתי את האופנוע. עברה 47 אלף ק"מ פנטסטיים. הותקנה שרשרת DID ZVMX עם גלגל"שים מפלדה של AFAM. ההחלפה לא הייתה קלה, ועל הדרך - ניסיתי לפתור בעיה עם ג'ק צד שנוטה להשתחרר. לא הצלחתי - הוא ממשיך להשתחרר לפעמים למרות הלוקטייט.
89- הוחלף סט צמיגים אחרי 39 אלף ק"מ. הותקן סט חדש של פירלי אנג'ל GT.
בערך 90 - הוחלפו כל הרפידות, ושופצו הקאליפרים הקדמיים (עקב בלאי לא אחיד ברפידות הישנות).
96 - טיפול גדול.
99 - החלפת נוזל בלם מלפנים. אחד הברגים של המכסה נשבר בהוצאה עקב חלודה, ודרש חילוץ.
100 אלף - ברוך שהחיינו והגיענו לזמן הזה.
קונצים קטנים בדרך:
*כמה נורות התראה (אור גבוה, איתותים) נשרפו לאחר שטיפה עם צינור גינה וחניה בגשם ללא כיסוי. משום שממש לא בא לי להשקיע בדשבורד, כרגע אני מכסה את האופנוע, וסוגר את הדשבורד עם שקית לשטיפה.
*נוזל הקלאץ' מזדהם קבוע, ולאחרונה דורש החלפה כל 6-8 אלף ע"מ לשמור על רגש טוב בידית. רבע שעה עבודה, אבל מעצבן. אני מניח שמקור הבעיה זה או-רינג שמבודד את הפושרוד של הקלאץ' מאיזור הגלגל"ש הקדמי, עוד לא בדקתי.
*אחרי רכיבה בגשם שוטף המנוע עלה לסל"ד סר"ק של 1800, והפסיקו לעבוד איתותים בצד שמאל. אחרי בידוד להקונקטור של המאותת (חיבור לא מקורי) הבעיה לא חזרה על עצמה.
* המראות רועדות בסל"ד נמוך, השמאלית יוצאת מכיוון בקלות יתרה.
*התגובה לגז בפתיחת מצערת קטנה קופצנית. סנכרון מצערות משפר מעט את הסיטואציה, אבל פתרון מלא יבוא כנראה רק מהתקנת מחשב מנוע חליפי (לא בתכנית).
גילויי אופי:
*אחת לחצי שנה, על השעון, נשרפת נורת פנס אחורי. ההחלפה אורכת כ-20 דקות.
*בכל טסט, לפחות מאותת אחד לא יעבוד בכניסה למכון - גם אם הם נבדקו לפני היציאה מהבית והיו תקינים.
סיכום:
האופנוע עושה 1/19 בממוצע, רכיבים מתבלים מראים אורך חיים פנטסטי, פה ושם יש בעיות - אבל כולן פתירות. האופנוע נוח לבד ובהרכבה, מנייד אותי לעבודה באיזור המרכז מאריאל, ועושה בכיף טיולים זוגיים בכל הארץ. הדבר היחיד שהוא לא אוהב זה לנסוע מהר (180 וצפונה) - אבל גם אני לא חובב גדול של מהירויות כאלה, אנחנו מסתדרים נפלא על הטווח שבין 100 ל-160.
אינשאללה נתראה בדיווח 200 אלף.
![]()
נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 10-06-2018 בשעה 18:57.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
יפה, נהניתי לקרוא.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
מזל טוב על ה - 100K
את התחזוקה/תיקונים אתה עושה לבד?
אחלה סיכום,
לפני שהיה לי דוקאטי חששתי כמו כולם מהאמינות, אבל אחרי שנתיים עם מונסטר 2004 (שזה קצת כמו לקחת את המולטי ולהוריד ממנו חשמל ואלקטרוניקה) אני יכול להעיד היום על אמינות מושלמת!
אבל הגיוני שעבור מולטיסטרדה משלמים קצת באמינות תמורת "אבזור", סה"כ נשמע סטנדרטי עבור 1100 מאחל לך רכיבות טובות![]()
יש לי תחושה שאם לא היית מטפל לבד באופנוע הוא לא היה מגיע ל 100K במצב טוב כל כך, אני נמצא לפני טיפול 30K שכולל כוון שסתומים וחושש מתחילת הדרדרות
*בכל טסט, לפחות מאותת אחד לא יעבוד בכניסה למכון - גם אם הם נבדקו לפני היציאה מהבית והיו תקינים.
נשמע לי בעייתי ונשמע שאתה חיי באשליות שזה קורה רק בטסטים. אני פטרתי בעיות איתות אצלי ע"י ניקוי בית המתגים אם זה עוזר
https://youtu.be/Ob4JWFQ6aTc?list=PL...cpC_ef_ggCk6nB
קישור לסרטון נחמד אומנם לדגם של חברה אחרת ולמרות שנשמע שאתה לא ממש בן אדם שצריך עזרה בדברים שכאלה.
טבעה של מכונה להידרדר כשהיא מתיישנת.יש לי תחושה שאם לא היית מטפל לבד באופנוע הוא לא היה מגיע ל 100K במצב טוב כל כך, אני נמצא לפני טיפול 30K שכולל כוון שסתומים וחושש מתחילת הדרדרות
זאת הסיבה שאופנוע משומש זול יותר מחדש.
אם אתה רוצה מכונה שתהיה תמיד פרפקט - תשלם. תעשה טרייד לחדש אחת לשנה.
אם אין לך את הכסף לזה, האופנוע שלך תמיד יטייל על הציק שבין "מצב חדש" ל"נבלה". תחזוקה איכותית תוכל רק לקרב אותו לראשון מבינהם, אבל לעולם לא תצליח להגיע לשם.
לי זה דווקא לא נשמע בעייתי בכלל. אני לא נוטה להשתמש באיתות ברכיבה, ולמקרה שהוא לא עובד - אני אסתדר בלעדיו.נשמע לי בעייתי ונשמע שאתה חיי באשליות שזה קורה רק בטסטים. אני פטרתי בעיות איתות אצלי ע"י ניקוי בית המתגים אם זה עוזר
https://youtu.be/Ob4JWFQ6aTc?list=PL...cpC_ef_ggCk6nB
קישור לסרטון נחמד אומנם לדגם של חברה אחרת ולמרות שנשמע שאתה לא ממש בן אדם שצריך עזרה בדברים שכאלה.
אני שמח שפתרת את הבעיה, חבל שזאת בעיית החשמל היחידה שעולה לך לראש (אולי היחידה שחווית?).
לא, אין שום בעיה בבית מתגים, הוא תקין כפי שהיה ביום שבו הוא יצא מהמפעל.
יש בעיה חוזרת במגע של נורת האיתות האחורית (עקב קורוזיה). ניקוי עובד לזמן מוגבל, ככל שהוא יסודי יותר - פרק הזמן ארוך יותר.
יש בעיה (ספציפית לאופנוע שלי) בחיווט של המאותתים הקדמיים (התעסקו שם יותר מדי לפני). כדי לפתור אותה אחת ולתמיד, צריך להלחים קונקטורים חדשים (ולעשות הלחמה איכותית יותר ממה שעשיתי בקיימים). אני לא טורח לעשות את זה, כי אני עצלן ומבחינתי זה לא משפיע על חווית השימוש באופנוע.
ולגבי ה"אשלייה" (ה"מסכנת חיים", אם נשתמש בטרמינולוגיה של יפי-נפש, שנהוגה פה בפורום בשנים האחרונות): אולי האיתותים עובדים לסירוגין (שזה לא המצב בפועל - תן לי קצת קרדיט). אבל יש עובדה בשטח: כבר 3 שנים, ביום הטסט האיתותים נבדקים בבוקר ונמצאים תקינים. לפחות אחד מהם מפסיק לעבוד בכניסה למכון.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
תמיד אהבתי את האופנוע הזה, אך לא חושב שארכוש אחד בגלגול הזה
ושאלה הכוללת לימוד מצידי, איך השרשרת החזיקה 47K? כל כמה זמן אתה מנקה ומשמן אותה? ואם אתה מנקה, איך?
תודה, מראש.
סקירה מפורטת ביותר. תודה.
אבל לאידע, נשמע קצת הרבה משחקים עם מע' הטיימינג ולא מעט החלפות של כל נוזלי ומערכות הבלימה הקלאץ' ומלא בעיות חשמל מקצת רטיבות בכלי שלא עבר את ה 100 אלף..
עם K1200S שהיה לי מ 2012 5 שנים, שנרכש עם 90 אלף ק"מ ונמכר עם 167 אלף ק"מ, לעולם לא היו בעיות כאלו כולל הצורך התכוף להחליף נוזלים הידראולים (לא הוחלפו נוזלי הבלמים לעולם, ועדיין הגרמני עצר בפנומנליות).. אולי בגלל שהכלי היה מטופל בקנאות ומלוקק שנרכש מהיד הראשונה, והמשיך להיות כזה אצלי עד למכירתו?.. זה גם כולל הכלי לפניו שהחזקתי 7 שנים (ZZR1100 שנת 94', שתקלת החשמל היחידה היתה חיבור/הלחמה רופפת בסוויטץ' בכל תקופה זו). טוב, אולי שימוש תכוף בספריי סיליקון כן עוזר
בכיף מחזיקה, וגם יכול להיות כפול מזה (מניסיון אישי עם אותו ZZR1100 שהוזכר לעיל שהחזיק כ 90 אלף ק"מ על סט שרשרת וגלג"שים !!!).. הכל תלוי בתחזוקה אבל העיקר - פרק יד ימין בגז, האטות ואאצות ליניאריות ורגועות, זה גם מתבטא באורך חיי הצמיגים.
........................................ KKK-BITCH
......................... We Ride Together, We DIE Together
... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast
adnan, הטריק די פשוט...
1. שימון תכוף (כל שבוע, ואחרי כל רכיבה בגשם שוטף) בשמן גיר. לא משתמש בספריים הדביקים (והיקרים להחריד).
זה מלכלך את האופנוע כי השמן ניתז על הזרוע והג'אנט, אבל מונע הדבקות של חול לשרשרת, מה שמקצר את החיים שלה.
2. כמו שערני אמר - האצות מתונות, מינימום בלימות. תאיץ כמו יונדאי ואל תבלום לחינם, שמור על גז קבוע רוב הזמן - ואתה תופתע כמה העומס על השרשרת יורד.
3. הקפדה על מתיחה תקינה. לא לפי מספרים בספר, אלא לפי תחושה - כשאתה יושב על האופנוע ומכווץ את הבולם, צריך להישאר קצת חופש (בערך סנטימטר).
erani99,
אכן - לא מעט התעסקות.
לרגע לא טענתי שמדובר באופנוע "שגר ושכח", כזה שאין במה לגעת חוץ מטיפולים שוטפים עד ל-100 אלף.
אם נוריד את הטיימינג מהרשימה - שהרי מדובר בתחזוקה שגרתית שנדרשת לפי הספר - נשאר עם כמה תקלות חשמל קטנות אך מעצבנות, צינור קלאץ' מפוצץ (באופנוע בן 9 זה סוג של לגיטימי) ורגלית צד שנוטה להשתחרר.
אני הייתי מוכן ליותר גרוע, והאופנוע הפתיע אותי לטובה. סה"כ - המנוע, הגיר והקלאץ' עדיין מקוריים ובמצב טוב, הבולמים עדיין עושים את העבודה, לא החלפתי אף מיסב (כולל מיסבי היגוי\גלגל). פרט לתקלת הצינור קלאץ' בתחילת הדרך - לא קרה מצב שלא הצלחתי להגיע לעבודה כי נתקעתי בדרך.
אני מאמין שהבימר אמין יותר, אבל אמינות מוחלטת לא הייתה אחת הדרישות ברכישת האופנוע.
רציתי אופנוע יפה, מיוחד, שונה מהמקובל שבו זמנית יהיה לכלי תחבורה יומיומי פרקטי שיפגין אמינות סבירה+. בדרישות האלה המולטיק עומד כמו גדול, ואני לא רואה שום כלי שיכול להוות לו תחליף ראוי.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual