תוצאות 1 עד 7 מ 7

אשכול: חיישני lambda תקולים - כמה שאלות

Member

חיישני lambda תקולים - כמה שאלות

שלום לכולם,

האופנוע שלי לא עובד 'עגול' כשהוא קר וכשהוא חם, אם פותחים מצערת בעדינות (בהילוך סרק) הוא נחנק ונכבה לפעמים. חוץ מזה, האופנוע נוסע ללא תקלות ומושך טוב.

במסגרת טיפול 30,000 ביקשתי שיבדקו את הבעיה, האנליזה במחשב וגם הצלבה של חיישנים עם אופנוע תקין מראה שהם הבעיה (יש שניים כאלה, אחד על כל זוג צינורות מפלט). כל אחד עולה 1,300 ש"ח....

יש לי כמה שאלות ברשותכם:
    - אני מנחש שזה ששני חיישנים הולכים ביחד אומר שיש בעיה שהמקור שלה הוא לא החיישנים - מה דעתכם?
    - האם אפשר לנקות חיישני למבדה ולהחזיר אותם לחיים? ראיתי סרטונים שמראים שהשריה בבנזין לכמה שעות עושה להם פלאים

אשמח לעצות. תודה!

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי Fistuk צפיה בהודעה
    שלום לכולם,

האופנוע שלי לא עובד 'עגול' כשהוא קר וכשהוא חם, אם פותחים מצערת בעדינות (בהילוך סרק) הוא נחנק ונכבה לפעמים. חוץ מזה, האופנוע נוסע ללא תקלות ומושך טוב.

במסגרת טיפול 30,000 ביקשתי שיבדקו את הבעיה, האנליזה במחשב וגם הצלבה של חיישנים עם אופנוע תקין מראה שהם הבעיה (יש שניים כאלה, אחד על כל זוג צינורות מפלט). כל אחד עולה 1,300 ש"ח....

יש לי כמה שאלות ברשותכם:
    - אני מנחש שזה ששני חיישנים הולכים ביחד אומר שיש בעיה שהמקור שלה הוא לא החיישנים - מה דעתכם?
    - האם אפשר לנקות חיישני למבדה ולהחזיר אותם לחיים? ראיתי סרטונים שמראים שהשריה בבנזין לכמה שעות עושה להם פלאים

אשמח לעצות. תודה!
    זה קצת מוזר כי שהאופנוע קר הוא עובד בחוג פתוח, כלומר לא מתייחס לחיישני הo2.

בכל מקרה ניקוי יעזור אם יש עליהם משקעים אבל אם הם נראים בסדר לא נראה לי שזה ישנה משהוא.
    גם לי נשמע מוזר ששני חיישנים לא יתפקדו באותו זמן.

לגבי חיישנים חדשים אם תקנה לפי הדגם ובכך תעקוף את היבואן זה יהיה הרבה יותר זול.

דוגמא לחיישנים, מחיר החל מ30 יורו לאחד
    https://m.motointegrator.de/artikel/...hoCQ_IQAvD_BwE

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    שלום לכולם,

יש לי כמה שאלות ברשותכם:

אשמח לעצות. תודה!
    אני מניח שמדובר בדוקאטי.
    נדיר מאוד שחיישן הלמבדה יהיה תקול. ועוד שניים ביחד? לא סביר.
    לפני שאתה רץ להחליף מחיישנים יקרים - קח בחשבון, שזה שהמחשב "רואה" בעיה בחיישן, לא אומר ששם הבעיה באמת נמצאת. בגלל זה אופנועים מרובי אלקטרוניקה לא "קלים" לתיקון, למרות שהם "מראים הכל במחשב".
    זה שיש התראה על החיישן, אומר רק שהחיישן מוציא ערך לא תקין כלשהו. הסיבה לזה לא בהכרח נעוצה בחיישן עצמו.
    אם החיישן מוציא ערך אפסי או אינסופי (לא מוציא קריאה בכלל) - סביר שיש נתק בצמת החשמל בדרך לחיישן או ממנו למחשב.
    אם החיישן מוציא ערך אמיתי, אך חורג מהנורמה - כדאי לבדוק את הרכיבים שיכולים להשפיע על הקריאה שלו.
    כך למשל - חור, סדק או חיבור רופף של מערכת הפליטה יגרום לכניסת אויר לתוכה, ויגרום ללמבדה להוציא קריאה לא תקינה.
    גם בעיה בממיר הקטליטי (אם קיים) יכולה לדפוק את הקריאה.
    הסרה של הממיר באופנוע שתוכנן לעבוד עם ממיר, ללא התאמות במחשב - כנ"ל.

בקיצור - אם בא לך, יש לי חיישן מקורי משומש (ספייר) של מולטי 1100.
    אם הוא זהה לאופנוע שלך, אתה מוזמן לנסות להצליב ולראות האם עדיין אתה רואה שני חיישנים תקולים.

נ.ב.
    טיפ מדוקאטיסט:
    בעיות של עבודה אי-סדירה בסל"ד נמוך נובעות הרבה פעמים מגופי מצערת שיוצאים מכיוונון.
    סנכרון גופי מצערת משפר משמעותית את המצב, לפחות באופנוע שלי (DezmoDuo מקורר אויר).
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Member
    תודה לשניכם. זה BMW S1000R

הזמנתי ממוכר בגרמניה חיישנים משומשים שפורקו מאופנוע כמעט חדש (500 ש"ח כולל משלוח לשניהם) - אחכה שיגיעו. במוסך (המרכזי של BMW) ישמחו להתקין אותם בשבילי אם ארצה את עזרתם (למרות שנראה לי שההחלפה ממש פשוטה)

בכל מקרה האופנוע היה בטיפול 30,000 ואחרי כוון שסתומים ועם מצתים חדשים הוא עובד חלק לחלוטין למרות ששומעים בסרק שיש עדיין חוסר יציבות (משמעותית קלה יותר מקודם)

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    תודה לשניכם. זה BMW S1000R

הזמנתי ממוכר בגרמניה חיישנים משומשים שפורקו מאופנוע כמעט חדש (500 ש"ח כולל משלוח לשניהם) - אחכה שיגיעו. במוסך (המרכזי של BMW) ישמחו להתקין אותם בשבילי אם ארצה את עזרתם (למרות שנראה לי שההחלפה ממש פשוטה)

בכל מקרה האופנוע היה בטיפול 30,000 ואחרי כוון שסתומים ועם מצתים חדשים הוא עובד חלק לחלוטין למרות ששומעים בסרק שיש עדיין חוסר יציבות (משמעותית קלה יותר מקודם)
    סנכרון מצערות עשו?
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    סנכרון מצערות עשו?
    לא בטוח שצריך באופנוע הזה, אם יש חיישן לחץ על כל לוע יניקה המחשב מפצה על ההבדל בין גופי המצערות ובכך מייתר את הסינכרון.