ציטוט נכתב במקור על ידי Fistuk צפיה בהודעה
שלום לכולם,

האופנוע שלי לא עובד 'עגול' כשהוא קר וכשהוא חם, אם פותחים מצערת בעדינות (בהילוך סרק) הוא נחנק ונכבה לפעמים. חוץ מזה, האופנוע נוסע ללא תקלות ומושך טוב.

במסגרת טיפול 30,000 ביקשתי שיבדקו את הבעיה, האנליזה במחשב וגם הצלבה של חיישנים עם אופנוע תקין מראה שהם הבעיה (יש שניים כאלה, אחד על כל זוג צינורות מפלט). כל אחד עולה 1,300 ש"ח....

יש לי כמה שאלות ברשותכם:
- אני מנחש שזה ששני חיישנים הולכים ביחד אומר שיש בעיה שהמקור שלה הוא לא החיישנים - מה דעתכם?
- האם אפשר לנקות חיישני למבדה ולהחזיר אותם לחיים? ראיתי סרטונים שמראים שהשריה בבנזין לכמה שעות עושה להם פלאים

אשמח לעצות. תודה!
אני מניח שמדובר בדוקאטי.
נדיר מאוד שחיישן הלמבדה יהיה תקול. ועוד שניים ביחד? לא סביר.
לפני שאתה רץ להחליף מחיישנים יקרים - קח בחשבון, שזה שהמחשב "רואה" בעיה בחיישן, לא אומר ששם הבעיה באמת נמצאת. בגלל זה אופנועים מרובי אלקטרוניקה לא "קלים" לתיקון, למרות שהם "מראים הכל במחשב".
זה שיש התראה על החיישן, אומר רק שהחיישן מוציא ערך לא תקין כלשהו. הסיבה לזה לא בהכרח נעוצה בחיישן עצמו.
אם החיישן מוציא ערך אפסי או אינסופי (לא מוציא קריאה בכלל) - סביר שיש נתק בצמת החשמל בדרך לחיישן או ממנו למחשב.
אם החיישן מוציא ערך אמיתי, אך חורג מהנורמה - כדאי לבדוק את הרכיבים שיכולים להשפיע על הקריאה שלו.
כך למשל - חור, סדק או חיבור רופף של מערכת הפליטה יגרום לכניסת אויר לתוכה, ויגרום ללמבדה להוציא קריאה לא תקינה.
גם בעיה בממיר הקטליטי (אם קיים) יכולה לדפוק את הקריאה.
הסרה של הממיר באופנוע שתוכנן לעבוד עם ממיר, ללא התאמות במחשב - כנ"ל.

בקיצור - אם בא לך, יש לי חיישן מקורי משומש (ספייר) של מולטי 1100.
אם הוא זהה לאופנוע שלך, אתה מוזמן לנסות להצליב ולראות האם עדיין אתה רואה שני חיישנים תקולים.

נ.ב.
טיפ מדוקאטיסט:
בעיות של עבודה אי-סדירה בסל"ד נמוך נובעות הרבה פעמים מגופי מצערת שיוצאים מכיוונון.
סנכרון גופי מצערת משפר משמעותית את המצב, לפחות באופנוע שלי (DezmoDuo מקורר אויר).