כמעט אף מוסך לא עובד עם מד מומנט אז אל תמהר להחליף.
תתחדש על הידית היא תקינה בסבירות של 99%.
אהלן,
לפני שבועיים הייתי במוסך לצורך כיוונון השרשרת. בזמן הידוק הציר, המוסכניק השתמש במשהו שנראה כמו מפתח אימפקט פניאומטי ולפחות מהסתכלות מהצד, נראה לי שהוא לא כיוון שום דבר והידק לפי העין. השרשרת עדיין מתוחה כמו שצריך אבל לצורך כיוונונים עתידיים, קניתי היום ידית מומנט חדשה.
בשביל לבדוק את הידית, כיוונתי אותה ל100NM שהיצרן דורש והתחלתי לסובב. סובבתי וסובבתי וסובבתי עד שהתחלתי להלחץ. כיוונתי את הידית לאיזור ה60NM והמשכתי לסובב עד שהידית הקליקה. העלתי ל90NM והמשכתי לסובב עד שידית הקליקה שוב.
איפה אני עומד? להחליף ידית מומנט, להחליף מוסך או שאולי זה לא עניין נורא משמעותי ורוב המוסכים עובדים באופן דומה?
תודה.
כמעט אף מוסך לא עובד עם מד מומנט אז אל תמהר להחליף.
תתחדש על הידית היא תקינה בסבירות של 99%.
לא פחות חשוב זה לוודא שהשרשרת רצה במקביל לגלגל שיניים.
תסובב את הגלגל האחורי ותבדוק את המקבילות של השיניים בין החוליות.
שרשרת שנקרעת בזמן נסיעה לא מומלץ (מניסיון).
100 ניוטון למטר נראה לי הרבה. תבדוק בספר (או טלפון למוסך מורשה- שווה לנסות) מה המומנט הנכון.
אם אתה מוצא מוסך שיהדק בעזרת ידית מומנט.. ספר לנו. ניתקשר לחיים הכט שישלח מדליה![]()
IF IT HAS WHEELS OR TITS - YOU'RE GONNA HAVE PROBLEMS
בינתיים הצלחתי לוודא שידית המומנט תקינה עד כדי סטיה נורמלית של אחוזים בודדים (מצאתי איזה מדריך ביוטיוב עם משקולת ומלחציים - מגניב למדי).
נתון המומנט נכון - האופנוע חדש, יש לי את החוברת שלו וזה רשום שם עם תרגום לשתי יחידות מדידה נוספות. ראיתי שגם פורומים בחו"ל מציינים את אותו נתון.
המקבילות של הגלגל האחורי צריכה להיות בסדר (יש סימונים בשני הצדדים והם תואמים) אבל משום שאני כבר במוד פרנואידי אז אני אבדוק גם בעין
לעניין המוסכים... חששתי שזה המצב... זה רק מדאיג כי היתה פה סטיה של למעלה מ50%... חבל שלא בדקתי איפה זה עמד לפני שהתחלתי לסובב...
תודה!