כמו כן, האם למישהו יש את ספר האופנוע בקובץ pdf?
Sent from my LG-F350S using Tapatalk
שלום רב,
ברשותי סוזוקי vz800 1998 שעמד כ4 שנים לאופנוע 30,000 קילומטרים. לפני כן הוא נסע וטופל לפי הספר, אני מעוניין להתחיל לרכב עליו שוב בקרוב. כרגע אני בשלב של להבין את עלויות הטיפול.
אני מתכוון להחליף מצבר וצמיגים, כמו כן לנקות את מיכל הדלק.
אילו דברים נוספים כדאי לבצע לפני הניסיון להניע אותו ולחזור לרכב?
תודה מראש.
כמו כן, האם למישהו יש את ספר האופנוע בקובץ pdf?
Sent from my LG-F350S using Tapatalk
קרבורטורים,שרשרת וגלגשים,שמן,מים לנקז ולהחליף,לבדוק מה מצב בולמים,לעבור על הדיסקים והקאליפרים,
וכל חלק שיש לו בלאי (לבדוק ובאם צריך להחליף/לשפץ)
לפני שמניעים לפתוח מכסה פיקאפ ופלאגים,לטפטף מעט שמן לצילנדרים ולסובב את המנוע ביד..לא למהר להניע! אתה תסתכן בגרימת נזק בלתי הפיך...
בטח יש עוד כמה דברים ששכחתי אני מאמין שישלימו אותי בהמשך..
אני חיי בשביל למות על האופנוע שלי.
מצבר,צמיגים,אם אפשר להחליף צינורות דלק,בלם,רדיאטור אם יש.
רצוי לבדוק מצבם.
4 שנים אין מה לבדוק מצב בולמים.
לשפץ.
לא מעגלים פינות במכלולי בטיחות.
תודה רבה על התשובות המפורטות.
Sent from my LG-F350S using Tapatalk
היי שוב,
אז האופנוע עמד עוד כשלוש שנים מכוסה בחניה מקורה, הייתי רוצה למצוא מישהו שיהיה מוכן לקחת את האופנוע כפרוייקט בתשלום כמובן ולהחיות אותו מחדש.
שוב, מדובר על סוזוק מרודר 800 שעומד כבר לא מעט שנים, האופנוע היה במצב נסיעה עם כ30K קילומטרים מאחוריו.
הרשיון לא הופקד במשרד הרישוי.
האופנוע בעל ערך סנטימנטלי ואני מעוניין להחזירו למצב רכיבה ולמצבו הקוסמטי המקורי.
אשמח לקבל המלצות על אנשים שיכולים לעזור לי. הייתי מעוניין לקבל הערכה כספית על השיפוץ כדי שאוכל לדאוג לתקציב המתאים.
בתודה מראש,
איתמר.
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
אם אזור הוד השרון, אז משה מהקליניקה לאופנועים.
תודה, אני מיבנה אבל גם הוד השרון יכול לעבוד.
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
דווקא מניסיוני,
בולמים שעומדים נפרצים איך שמתחילים לרכב. האטמים מתייבשים, ולפעמים גם נדבקים.
איתמר - קשה לתת הערכה אל מול תמונה אבל בגדול מבחינה קוסמטית נראה שהרבה TLC (נקיון יסודי ומעבר על חלקי הניקל עם חומרים יעודיים) והוא יראה יותר טוב.
המושב רוכב נראה שצריך ריפוד חדש.
מלבד זאת אם אתה רוצה להיות על הסייף סייד: החלפת כל הצנרות גומי באופנוע + שיפוץ משאבת בלם + שיפוץ קאליפר/ים + החלפת כבלים (גז ומצמד) + ניקוי ושיפוץ קרבורטור + החלפת פילטרים (אוויר\שמן\דלק) + החלפת נוזלים (שמן מנוע, נוזל בלמים, נוזל קירור) + החלפת רפידות מצמד + שיפוץ בולמים + כבלי הצתה + החלפת שרשרת (וגג"ש באם צריך) + צמיגים + מצבר.
בפועל כל חלק ניתן לאיבחון והחלטה באם מצריך שיפוץ או לא. לרוב יהיה עדיף להחליף את כל גומיות הקיימות באופנוע כי הם לא "עבדו" 7 שנים וגם כי תצטרך ככל הנראה להעביר אותו בדיקה של מכון התקנים כי הוא מעל 5 שנים ללא טסט. הייתי מתחיל לברר מחירים ועליות לדברים הנ"ל בכדי לקבל מושג כללי כמה השקעה כספית תהיה.
בהערכה גסה ללא איש מקצוע שיעשה את העבודה הייתי אומר להכין 5K.
חידשתי רשיון רכב, במזל לא עבר זמן רב מידי והאופנוע אינו זקוק לבדיקת מעבדה. אני מעוניין לגרור את האופנוע למוסך קרוב באזור אשדוד-רחובות-ראשל"צ לצורך טיפול והחלפת כל החלקים המוזכרים לעיל. יש המלצה על מוסך אמין באזור? (אפשר גם בפרטי) בקרוב אוסיף תמונות.
Sent from my SM-A920F using Tapatalk
דבר עם רונן ממוסך אוקסיג'ן בתל אביב,הוא מומחה לקסטומים ולסוזוקי אולי הוא יוכל לעזור לך.