ציטוט נכתב במקור על ידי fleetfoot צפיה בהודעה
קצת מוגבל תקציבית - מעדיף לא לעבור את ה45 אלף בקניה.
אבל נניח ולקחתי אופנוע A, אשמח לעזרתך:

אני לא מחפש נייקד - רוב הנסיעות שלי בבין עירוני ואני מחפש מהירות סופית גבוהה
ולא מחפש אדוונצ'ר - גדולים ומגושמים לי מדי

אפשרויות שחשבתי עליהן בA:
נינג'ה 650 - אותו מנוע של הורסיס, שקראתי בפורום שרשור או שניים על מנועים מתפוצצים שלהם
הונדה CBR650F - לא מכיר בכלל

תוכל לספר לי על האופנועים האלו משהו ? (שלא רשום באינטרנט - ניסיון אישי)
או לחלופין, רעיונות אחרים שלא חשבתי עליהם?
בטח.
נתחיל בזה, שעל נייקד עם מגן רוח קטן בהחלט מאפשר לך לשייט 140-150. זה מספיק נוח לרכיבות של שעה + לכיוון, אם אתה נמצא על האופנוע כל היום אז שוב, קנה אדוונצ'ר. האם יש לך צורך לשייט מהר יותר מזה? אתה תגיד.

לגבי הכלים ששאלת עליהם:
ה-ER-6 לדורותיו הוא אופנוע תקציב. בעיות המנוע החמורות היו עד שנתון 2014, וכנראה שנפתרו - ידוע שהיצרן הוציא שסתומים מעודכנים.
עם זאת, אם תרכב על האופנוע כאילו גנבת אותו, ותקרע את המנוע בסל"ד גבוה - הוא לא יחזיק הרבה שנים. זה לא מנוע שעמיד לאונס ורכיבות בתוך תחום הסל"ד האדום... אף מנוע לא עמיד לזה, בעצם - השאלה רק כמה זמן ייקח למנוע להתפגר, יותר או פחות.
מבחינת החוויה - גם ה-ER-6 והורסיס הם כלים פרקטיים ולא מרגשים. אולי דברים השתנו במעבר ל"נינג'ה 650", אבל אני בספק.

על ה-CB650F רכבתי, ובאותה הזדמנות רכבתי על Z800 קאוואסאקי וסוזוקי GSR750.
ההונדה היה האופנוע שהכי פחות אהבתי מהשלושה. הוא הרגיש לי חלש, רופס, מתנדנד על המתלים וחסר אופי לחלוטין. אופנוע מתחילים, שבמקרה צוייד במנוע 4-בשורה.
עם הייתי משווה אותו לקאווא' 650, כנראה שההונדה היה מרוויח לא מעט נקודות חזרה. הבעיה היא, שהוא יקר מאוד. ה-CBR650 עולה כמו ימאהה MT-09 שטורף אותו בכל פרמטר (חוץ מ"ידידותיות לרוכב מתחיל").

אז מה אני הייתי עושה במקומך?
קודם כל, אם התקציב הוא 45 - שוקל לקנות MT-07 טרייסר בן שנה. הביקורות עליו מאוד טובות.
אם לא - קונה סוזוקי SV650 ומוסיף לו משקף. ה-SV מושך אותי יותר מהנינג'ה הן עיצובית, והן מכאנית (וי-טווין במקום טווין מקבילי).
ואם אתה בכל זאת נעול על הנינג'ה 650... לך על זה. ראשית, בשביל התניידות יומיומית ורכיבה בינעירונית מהירה הוא יהיה נוח יותר מה-400 החדש. שנית, עדיין מוקדם להגיד איזה בעיות אמינות יצוצו ל-400 בשנותיו הראשונות.