טרנד מעניין וטבעי באבולוציה של הקסדות הוא דיבורית מובנית בקסדה.
לראשונה נתקלתי בזה בקסדת הנולן n90 שרכשתי אי שם כשעוד היה לי שיער וכיום הפיצ'ר הזה אומץ גם על ידי חברת shoei לדגמי הneotec 2.
אני יודע שגם סקלה ייצרה בעבר דיבוריות עבור שואי אך הן היו יושבת מחוץ לקסדה בדומה לדיבוריות אחרות.
הsrl ראשי תיבות של shoei riders link היא דיבורית יעודית שיושבת בתוך מגרעת בשלד הקסדה ובעצם מהווה חלק אינטגראלי מהקסדה.
אני מניח שניתן יהיה להתקין גם דיבוריות אחרות אך בקסדה ברמת המחיר והאיכות של הניאוטק שווה לא לקמץ ולהשקיע עוד כמה שקלים לטובת יעילות אווירודינמית, שקט מרעשי רוח וכמובן המראה של הקסדה.

בsrl ישנם פיצ'רים כגון בלוטוס 4.1 אינטרקום בין רוכבים לטווח של 1.6קילומטר ( מרחק אווירי בשטח פתוח), תקשורת בין מספר רוכבים, מוזיקה ושיתוף המוזיקה, פקודות קוליות ,שליטה על המוזיקה , השקטת רעשים ועוד כל מני פיצ'רים מעניינים.

הsrl מגיעה באריזה נאה עם הוראות התקנה ( ציורים בעיקר). יש לציין שגם הקסדה מגיעה עם הוראות התקנה ושואי אשכרה דוחפים אותך לרכוש את הדיבורית.
בחבילה מקבלים 2 ספוגים למיקרופון מדבקות של סנה כבל usb אך ללא שנאי וכאמור הדיבורית שלצערי מהווה יחידה אחת החל מהמיקרופון המוח ועד האוזניות מה שאומר שאם משהו מתקלקל נזדקק לשירותי מעבדה או החלפה מסובכת.

ההתקנה עצמה פשוטה למדי למרות שאני קצת הסתבכתי אחרי צפיה בסרטוןשל אתר stg שהבחור יקה ולא ברור לי היכן הוא דחף את החיווט מה שכן היה ברור לי הוא שלא הצלחתי להכניס חזרה את כריות הלחיים.
עברתי לסרטון של סנה וכאמור הכל הסתדר מצויין.

עם סיום ההתקנה חשכו עייני.
הדיבורית לא נדלקה ואני התחלתי לפרק בחשש שפגעתי בחיווט בעת הנתקנה.
לשמחתי זה לא קרה טלפון בהול למאסטר עוז שהזכיר לי שכדאי לעיין בהוראות.
הוא חסך תקרית דיפלומטית עם ההולנדים מהם רכשתי את המכשיר. ( אגב שירות טוב דרך האיביי שחסך לי כ500 שקל מהמחיר בארץ הקודש ).

ובכן בשונה מה סקאלה שיש לי בניאוטק הישנה את הsena מדליקים על ידי לחיצה על הכפתור המרכזי והפלוס.

יצאתי לרכיבה הצליל נעים ובדיקה עם אישתי גם במאה קמ"ש ניתן לשוחח.
השקט של הקסדה נשמר גם עם הדיבורית וכאמור הדיבורית אינה בולטת מתוך הקסדה מה שמונע רעשי רוח.

אני יעדכן בהמשך איך היא ברכיבה בין עירונית על פניו היא בסדר.

LokiMonsteR