אצלי טיפול כל 6,000. עושה כל 5,000 פשוט כי אני לא מנהל רישום ויותר קל לעבוד עם מספרים עגולים.
אני לא מהנדס שמנים, לא כמאי, ולא מהנדס חומרים, אבל שמן טרי סגור מבקבוק טוב על שמן
שהסתחרר במנוע 6000 ק"מ ויותר בהפרשי טמפ' גבוהים ואסף איתו את כל הטינופת ושאריות
הבעירה במנוע.
נכון הנדסת השמנים התקדמה משמעותית בעשורים האחרונים ועדיין, עלות החלפת השמן והמסנן
היא מזערית ועושה טוב למנוע ולי, אז גם אם היצרן אומר משיקוליו שלו קצת יותר אני מעדיף להגזים
ולהחליף קודם.
אבל אני דפוק, אף אחד לא חייב להיות ככה.
החלפת השמן ב-1000 ק"מ הראשונים היא מסיבות אחרות, המשמעות שההחלפה ב-6000 ק"מ
היא "הפסד" של 1000 ק"מ.
אגב גם פילטר אוויר אני מחליף ב-12000 ולא ב-18000 כמו שהיצרן אמר.
דפוק כבר אמרנו?
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
אצלי טיפול כל 6,000. עושה כל 5,000 פשוט כי אני לא מנהל רישום ויותר קל לעבוד עם מספרים עגולים.
ככלל,
כל מוסך מורשה משרד התחבורה תופס.
אבל,
היבואן מעמיס יוצר קשיים ומנסה לברוח מאחריות ע"י טענות שהטיפול לא נעשה כמו שצריך ובבל"ת אחר, וגם טוען שכשמטפלים במסכי החברה אז יש יותר רצון טוב מצידו וכו....
תכלס,
מההתרשמות שלי לאורך השנים, היבואנים מנסים להתחמק מאחריות בכל מקרה ולכן, אם זה לא אופנוע מיוחד המצריך ידע או כלים מיוחדים, עדיף לטפל במוסך עליו אתה סומך.
אחפור מעט בשרשורים ואולי אמצא את הבדיקה שהעלו כאן בפורום על שינוי בתכונות של שמנים מסוגים שונים לאורך השימוש. בדומה למי שאולי מבין בהנדסת מכונות ואולי לא כמובן שתתחכם ותשאל אותי אם הבדיקה בוצעה באקלים הנעים של צפון אירופה או בכבשן של הסהרה.
איללכא...ומרוב רמזים אולי אפילו יש לך מעט מידע ממשי לתרום או שמא
"מוסמך קוואסאקי"....
להזכירך אתה חי במדינה שאין למקצוע הזה שום הכרה רשמית ושום הסמכה נדרשת, ה"מכונאים" שעובדים לך גם במוסכי יבואן רובם המוחלט לא עשו קורס וחצי לטכנאות אופנועים... ושאלוהים יעזור למי שאוכל את החרטא הזה של אחריות וטיפולים.
מגיע ממישהו שרכש כלי ממטרו לאחרונה ב40 אלף שקל.
האחריות שלהם שווה לזין מבחינתי ואני לא מתכוון לזרוק להם כסף מעבר ל"טיפול" הרצה המסריח ששילמתי עליו 650 שקל.
תהנו עם התובנות שלכם.
איזה כלי קנית? 650 שקל לטיפול הרצה זה כמעט פי 3 ממה שאני שילמתי, לא תיארתי לעצמי שההבדל כזה גדול. אם אתה לא מתכוון לטפל אצל היבואן מה הפואנטה לעשות אצלו טיפול הרצה?
אני מסכים שלהסמכה הזאת אין שום משמעות, רק רציתי לציין שמדובר במוסך ידוע ומוכר ולא איזה מוסך מדרכה באיזו סמטה. גם אם בעל המוסך הולך להשתלמויות וקורסים וזובי, בסוף הוא רק אומר למכונאי מה לעשות ולא עובד בעצמו. לא בניתי על האחריות וברגע שיצאתי עם הכלי מהסוכנות אמרתי לעצמי שאני מקווה שהפעם הבאה שאני אדרוך פה תהיה רק כדי לקנות כלי חדש.
בכל זאת, אם במידה ומחר ישרף הקלאץ' אני ללא ספק אנסה את מזלי אצל היבואן.
Double standarts.
Sent from my T5 using Tapatalk
400 החדש.
למה עשיתי אצלו טיפול הרצה? לא יודע. המוסך שקבעתי איתו (שהוא טמבל וחאפר לא פחות, אבל 50 שקל יותר זול) היה סגור במפתיע שהגעתי. אז כבר הלכתי ליבואן.
בשביל שכמה טמבלים יעמדו ויסתכלו לי על האופנוע כמו שמאי רכב, יתלהבו מהנוכחות שלו (הרי זה דגם חדש!), יחליפו לי שמן (שגם על זה הייתי צריך להתווכח איתם שישימו לי
מבקבוק סגור של מוטול, ולא מתוך מיכל בלי תווית עליו שאלוהים יודע מה היה שם בפנים)... יבדקו לי צופר ובלם קדמי (שבתאכלס יש רשימת מכולת של בדיקות שצריך לעשות לפי הספר, אבל ישראל)... ואחר כך הטמבל התורן בא שם קסדת חצי ורוצה לעשות לי נסיעת מבחן על האופנוע "לבדוק שהכול תקין"..... קח ת650 שקל המסריחים שלך וזדיין לי מהעניים מניאק אם אני נכנס לשם עוד פעם
מצטער על השפה אבל זאת האמת... למה? בשביל חתיכת נייר שיהיה לי ראש *קצת* שקט.
האמת?
קוואסאקי בעצמם כותבים שאת הטיפול הרצה (לצורך העניין) הבן אדם יכול לבצע לבד ללא מוסך והאחריות עדיין תתפוס.
אבל, ישראל.
בפועל?
בזבוז של 650 שקל.
אבל יש מספיק מטומטמים... אתה בכול זאת חי בישראל.