שבוע אחורה, כביש 57 בין בית ליד לנתניה, עומד ברמזור וממתין. הרמזור מתחלף לירוק ופתאום נהמה איומה מצד ימין ואיזה גאון כשרוני תורן מחליט להדגים את כישורי הווילי שלו לעיני כל (או אולי לעיניים שלי, אין לי מושג, לא הזמנתי כרטיס מראש ובכלל לא ראיתי אותו לפני הווילי).
לפני שעה אני נוסע בכביש 4 מחדרה דרומה. לידי בחור חביב על איזה נייקד שחרחר/אדמדם קטן מנוע (לא זיהיתי את הסוג, אני לא מומחה גדול). באחד הרמזורים מהנהנים בנימוס ובין רמזור לרמזור אני שומע שהאופנוע שלו עושה רעש קצת משונה כשבסוף אני קולט שהשרשרת שלו מתנפנפת ברוח. מקווה לסמן לו משהו ברמזור הבא אבל הבחור תפס ממני מרחק של כ100-200 מטר והרמזור הבא לא הגיע. בבית ליד הוא פנה לכביש 57 ומשם כבר לא ראיתי אותו.
פונה גם אני לכביש 57 וכעבור כקילומטר, בערך באותו מקום שבו נתקלתי לפני שבוע בעילוי הווילי התורן, התנועה הדי דלילה נעצרת לפתע, אני מאט ומפלטר בזהירות ואז רואה מצד ימין שוטר שעומד על הכביש ומצלם תחנת אוטובוס. על שפת המדרכה שוכב אופנוע ירקרק לא גדול. לא היה נראה מעוך במיוחד, לא קלטתי ליד מכונית דפוקה ומעל האופנוע (אם אפשר להגדיר את זה ככה) היה מרוח על המדרכה איזה חיילצ'יק עם קסדה. לא זז. לא יודע מה מצבו. הכל היה נראה מאוד סטרילי.
אין לי פאנץ' למעט הצורך לשפוך נאחס. במקרה הלא סביר שיש פה איזה בחור על נייקד עם מנוע קטן שנסע היום במקטע הזה בשעה הזו והשרשרת שלו מתנפנפת ברוח אז תעשה טובה ותהדק את השרשרת. חבר'ה אחרים מתבקשים לנסוע רגוע ולא לעשות שטויות...