שילוב של הלחמה ואפוקסי על התפר. בחלק הפנימי (שלא יראו).
אם זה לא הפורום הנכון אז מצטער לא ידעתי איפה לפתוח את האשכול
יש לי נינגה 250SL ועברתי איתו החלקה קטנה ויש לי שבר קטן בפלסטיקה בצד שמאל
אני לא מתכוון להחליף תפלסטיקה בשביל שבר קטן להוציא עכשיו איזה 3000
חשבתי להדביק את זה ולסדר את זה ורציתי לדעת
באיזה דבק כדי להשתמש על מנת להדביק את הפלסטיקה?
תודה לעוזרים
שילוב של הלחמה ואפוקסי על התפר. בחלק הפנימי (שלא יראו).
יש קיטים של פיבר עם שרף ומקשה לתיקונים כאלה בדיוק. מיישמים מהצד הפנימי ואחכ מעט חומר מבחוץ ושפשוף
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
QUOTE=ayalzo;128611]שילוב של הלחמה ואפוקסי על התפר. בחלק הפנימי (שלא יראו).[/QUOTE]
אהבתי... עכשיו הכל מובן..
הדרך התעשיתית היא בהלחמה עם חומר תואם לפלסטיק (ABS). אפשר אפילו להשיג את הציוד ב- e-bay.
אפשר אם אפוקסי ע"י גרוד החלק/חירוץ האיזורהפנימי (לאחיזה מכאנית) ובד פיבר סוגר. עובד לא רע אבל רצוי משני צידי הפלסטיק דבר שדורש צביעה לאחר.
אני ממליץ על דבק מהיר (ציאנו/סופר גלו) אבל לא את החומר ב3 ש"ח..
יש ברוב חנויות אספקה לתעשייה או בכל חנוית הטיסנים, דבק מהיר אבל סמיך (R-21) ורצוי גם מאיץ.
אפשר לגרד את החלק הפנימי או פשוט לנקות עם אלכוהול/טינר.
אם השבר ממש קטן, הדבק יספק.
אם רוצים להשתדרג.. התהליך הוא: מריחת הדבק המהיר סמיך, קצת לכופף את החלק לאפשר לדבר לחלחל, בד פיבר/קרבון/קבלר מעט גדול מאיזור התיקון, הספגת הבד עם הדבק המהיר, וסגירה עם ניילון על הבד ולחיצה עדינה עם האצבעות.
אפשר להרגיש מתי יבש או להאיץ. ללא מאיץ הדבק יתקשה לאחר כדקה ויותר. ולאחר שמתקשה ניתן להסיר את הניילון.
שים לב לא להשתמש ביותר מדיי דבק, זהירות מנזילות והדבקת האצבעות..
רצוי לנסות את הסיפור על חלק אחר, אבל בכל מקרה מומלץ ללמוד לעבוד עם הדבק המהיר ומאיץ.
מבטיח.. זה ישנה לכם את החיים![]()
IF IT HAS WHEELS OR TITS - YOU'RE GONNA HAVE PROBLEMS
כשאני מלחים אני עושה את זה עם מלחם חלש (אלו הזולים ששוים לתחת בעבודה עם בדיל, אבל מצוינים לפלסטיק), עם ראש שטוח. שיטת ההלחמה (קשה לי להסביר בכתב את הטכניקה), יוצרת תפר מחורץ שכשמתקרר מהווה תשתית מצוינת לדבק שהוא גם מרק (יעני, דבק אפוקסי, או כל דבק אחר). אני לא משתמש בחומר התכה נוסף בגלל הקושי למצוא פלסטיק שאני יודע בוודאות שיתאים לחומר המולחם. שיטת ההלחמה דוחפת חומר ממש כמו בריתוך ויוצרת תפר די חזק.
ב
הדבר האחרון שהלחמתי היה ארגז של קטנוע שמחזיק מעמד כבר שנתיים למרות התעללויות.