עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 24

אשכול: איך לשמור על מנוע ישן לאורך זמן? (+שאלה אקראית)

Senior Member

איך לשמור על מנוע ישן לאורך זמן? (+שאלה אקראית)

היי חברים.
    כרגע מנוע העז (GS500) עומד על 102 אלף ק"מ (מקוריים). קומפרסיה תקינה של 160/152 (נבדקה ב-95K), שרשרת טיימינג חדשה יחד עם מותח נעשו ב-90K. כרגע אין ברשותי איך לעלות בנפח לכלי אמין וחסכוני גדול יותר בהיותי סטודנט תפרן. מחפש עצות כיצד לשמור על המנוע במצב תקין לשנתיים הבאות עד לסיום התואר.
    כרגע - רוכב בד"כ מתחת ל-8 אלף סל"ד, בכביש מהיר משייט על 6-7 אלף (הקו האדום ב-11 אלף). מחליף שמן כל 5K במקום כל 6, מטפל לפי הספר עם שמנים איכותיים. מעבר ליד עדינה על הגז ותחזוקה נכונה, האם יש עוד עצות כיצד לשמור על האופנוע במצב לנסיעות יומיות + טיולי סופ"ש רגועים במזדמן (קצב שלא עולה על 120-130 קמ"ש ולעיתים גם פחות מזה).
    הקילומטראז' השנתי נע בין 10 ל-15 אלף ק"מ, וגם את זה אני יכול לקצץ ברמה משמעותית אם ארכב פחות ללימודים (כרגע מגוון בין רכבת שמגיעה ישירות ללימודים לבין רכיבה, שעושה חלק נכבד מהקילומטראז', אך ורק כי מתחשק לי להוציא את האופנוע לעיתים לאיוורור)

שאלה פחות קשורה - האם יכול לקרות מצב בו כאשר נפתח מנוע לאוברול, הברגים הפנימיים יכולים להישבר תוך כדי הוצאה? אני שואל מסיבה אחרת - לאחר נסיון להסיר את האגזוז לצביעה, נשברו 3 מתוך 4 הברגים המחזיקים את האגזוז לראש המנוע. זה כבר סודר ע"י קדיחה אבל הוזהרתי ע"י המכונאי שלי שבגלל שהברגים האלו נשברו באמצע יש סיכוי שהברגים הפנימיים במצב דומה וכאשר המנוע ייפתח לאוברול זה, במילותיו, יכול להיות סיפור. ההגיון אומר שהברגים הפנימיים אינם חשופים לאיתני הטבע ויתרה על כך גם משומנים על בסיס קבוע כל עוד המנוע עובד, לכן הסבירות שמצבם יהיה גרוע כמו החיצוניים...נמוכה. מה דעתכם בנושא? זו הסיבה העיקרית שבגללה אני חושש כל כך על המנוע.
    3> Honda NC700X 2012 - Chrissy
    106,200KM and counting

Not all who wander are lost

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ידידי, אתה נשמע מבואס. הסר דאגה מליבך.
    קודם כל - לאור נתוני הקומפרסיה, סביר להניח שהאופנוע שלך לא "נקרע" יותר מדי בעבר.
    לפי מה שאתה מתאר, את כבר עושה את כל מה שצריך לעשות כדי לשמור על בריאות המנוע לאורך זמן.
    תוסיף למה שכבר כתבת לדאוג שהשסתומים יהיו תמיד בטווח התקין - הם בורחים מהר ב-GS - וקבלת מתכון מנצח לחיים ארוכים.
    כמה ארוכים - אין לדעת, אבל לפי התיאור אני לא ראוה סיבה שתידרש התערבות משמעותית במנוע בכמה עשרות אלפי קילומטרים הקרובים.

עכשיו, בוא נכניס דברים לפרופורציה:
    עלות חלקים, חריטה והתאמת שסתומים לשיפוץ מנוע עליון בעז, כשפירוק והרכבה מתבצעים עצמאית - לא תעלה לדעתי על 2000 שקל.
    אם תוסיף מנוע תחתון, ידרש עוד קצת למיסבי קראנק ובאלאנסר. אלה לא סכומים גבוהים - לצורך השוואה, כל הרשימה זה מחיר של בולם אפטרמרקט איכותי.
    לא סביר שתצטרך להגיע לשם בכמה שנים הקרובות, אבל גם אם כן - תעשה את העבודה, ותמשיך לרכב. אין שום סיבה להתחיל לחסוך קילומטראז', ולהפוך את הבעלות על האופנוע מהנאה לעול.

לגבי הברגים:
    כל עוד הם נסגרו במפעל, לא אמורה להיות שום בעיה לפתוח אותם ולסגור בחזרה.
    הברגים של האגזוז עשו לך צרות כי הם היו חשופים למים במשך יותר מעשור, והחלידו.
    בתוך המנוע זה לא אמור לקרות. בעיות מהסוג הזה קורות במנועים שנפתחו ע"י מכונאים גרועים, שחרשו את הברגים או סגרו אותם מעל המומנט הדרוש.

הרבה יותר סביר, שתחווה עם האופנוע בעיות זקנה בשנים הקרובות - קרבורטורים, מיסבים, חשמל (כולל אלטרנטור/מיישר) וכו'.
    תקלות שיכולות לעלות כסף לא קטן במצטבר, אבל כל עוד אתה מטפל לבד - זה לא משהו שקשה לעמוד בו, כי אלה לרוב הוצאות חד-פעמיות לא גבוהות כל פעם.
    אז חודש אחד צריך להחליף מיישר, אחרי חודשיים מבריחים בולם אחורי משומש, בעוד חצי שנה מחליפים סלילים.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    תודה על התגובה המפורטת. באמת שהרגעת אותי קצת.
    לתקלות של הגיל אני מוכן ואת רובן עברתי לפני התחלת הלימודים (בין אם מיסבים, סלילים, רפידות קלאץ', אטמי שמן, you name it). המנוע זה הביג מאני פה ועליו אני חושש.

שוב תודה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    לגבי הברגים של האגזוז. אלו הברגים הכי מועדים לפורענות בכל האופנוע, והם נשברים גם באופנועים צעירים בהרבה. הם חשופים לטמפרטורות גבוהות וסביבה לא מפרגנת כל ימות השנה.
    ולכן, מה שקקטוב אמר.

ציטוט נכתב במקור על ידי TundraOG צפיה בהודעה
    תודה על התגובה המפורטת. באמת שהרגעת אותי קצת.
    לתקלות של הגיל אני מוכן ואת רובן עברתי לפני התחלת הלימודים (בין אם מיסבים, סלילים, רפידות קלאץ', אטמי שמן, you name it). המנוע זה הביג מאני פה ועליו אני חושש.

שוב תודה.
    בכיף.
    ואל תדאג - מנוע ב-GS זה לא כזה ביג מאני...
    לפני כמה שנים, חבר טוב עשה מנוע עליון ל-GS של חברה שלו.
    המנוע העליון שלה היה גמור - השסתומים אכלו את הראש (כנראה שאף אחד לא כיוון אותם במשך עשרות אלפי קילומטרים).
    הבאתי לחבר'ה ראש קומפלט מ-GS שנת 91' ששחטתי לחלקים תמורת ארגז בירה. את הרינגים, מחז"שים והאטמים הם קנו באבניר (ביוקר).
    את הראש שהבאתי להם לקחו לניקי להתאמת שסתומים ובדיקת שטח.
    כל הסיפור לדעתי יצא להם כ-2000 שקל + ארגז בירה, וזה עם חלקים מאבניר.
    כמובן, שאני הייתי מחליף גם בוכנות ומיסבים במנוע תחתון... אבל זה כבר מצדיק הזמנה מ-PARTZILLA, באבניר זה יצא יקר מדי לחלקים.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    בכיף.
    ואל תדאג - מנוע ב-GS זה לא כזה ביג מאני...
    לפני כמה שנים, חבר טוב עשה מנוע עליון ל-GS של חברה שלו.
    המנוע העליון שלה היה גמור - השסתומים אכלו את הראש (כנראה שאף אחד לא כיוון אותם במשך עשרות אלפי קילומטרים).
    הבאתי לחבר'ה ראש קומפלט מ-GS שנת 91' ששחטתי לחלקים תמורת ארגז בירה. את הרינגים, מחז"שים והאטמים הם קנו באבניר (ביוקר).
    את הראש שהבאתי להם לקחו לניקי להתאמת שסתומים ובדיקת שטח.
    כל הסיפור לדעתי יצא להם כ-2000 שקל + ארגז בירה, וזה עם חלקים מאבניר.
    כמובן, שאני הייתי מחליף גם בוכנות ומיסבים במנוע תחתון... אבל זה כבר מצדיק הזמנה מ-PARTZILLA, באבניר זה יצא יקר מדי לחלקים.
    יש סיכוי שקראו לחברה סיוון? הייתה מישהי שהכרתי לפני כמה שנים עם סיפור דומה.
    ובנוגע לאוברול - אם זה יפתח במשמרת שלי אז אני אעשה כבר גם עליון וגם תחתון, אם כבר אז כבר. וזה יש כבר קשרים ביפן.

אחלה, ממשיכים לרכב כרגיל

יש סיכוי שקראו לחברה סיוון? הייתה מישהי שהכרתי לפני כמה שנים עם סיפור דומה.
    ובנוגע לאוברול - אם זה יפתח במשמרת שלי אז אני אעשה כבר גם עליון וגם תחתון, אם כבר אז כבר. וזה יש כבר קשרים ביפן.

אחלה, ממשיכים לרכב כרגיל
    לא סיוון. השם שמור במערכת.
    עוד נקודה ששכחתי לציין - ואתה בטח מודע אליה - בדוק שמן לעיתים תכופות.
    ה-GS-ים נוטים לפתח אכילת שמן, בעיקר כשנוסעים לאורך זמן בסל"ד גבוה. חלק גדול מהאוברולים נגרמים ע"י בעלים שמזניחים ונוסעים עם חוסר שמן משמעותי.
    כל עוד בודקים ומוסיפים - אין בעיה להמשיך נסוע עם צריכה של כמה מאות גרם ל-1000 ק"מ.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    לא סיוון. השם שמור במערכת.
    עוד נקודה ששכחתי לציין - ואתה בטח מודע אליה - בדוק שמן לעיתים תכופות.
    ה-GS-ים נוטים לפתח אכילת שמן, בעיקר כשנוסעים לאורך זמן בסל"ד גבוה. חלק גדול מהאוברולים נגרמים ע"י בעלים שמזניחים ונוסעים עם חוסר שמן משמעותי.
    כל עוד בודקים ומוסיפים - אין בעיה להמשיך נסוע עם צריכה של כמה מאות גרם ל-1000 ק"מ.
    שמן נבדק כל כמה ימים בקפדנות והצריכה היא בערך מה שציינת. בין טיפול לטיפול בד"כ מספיק לי בקבוק של ליטר.
    מה גם שעוד מעט אנסה שמן של IPONE שממה שהבנתי קיבל ציונים גבוהים ממוטול במבחני שחיקה. מה טוב.

שמן נבדק כל כמה ימים בקפדנות והצריכה היא בערך מה שציינת. בין טיפול לטיפול בד"כ מספיק לי בקבוק של ליטר.
    מה גם שעוד מעט אנסה שמן של IPONE שממה שהבנתי קיבל ציונים גבוהים ממוטול במבחני שחיקה. מה טוב.
    במרווחים האלה זה לא באמת משנה איזה שמן תמלא, כל עוד הוא חצי סינטטי לכל הפחות.
    בכל מקרה לא הייתי משתמש במוטול היקר להחריד (יבוא של מטרו, מה לעשות).
    בדוקאטי הפרטי שלי אני ממלא Castrol Power 1 סינטטי מלא, 10W-50. העלות היא 185 ש"ח ל-4 ליטר.
    ב-GS אני אישית הייתי מספק ב-Liqui Moly Street בעלות של 120 ש"ח ל-4 ליטר.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    במרווחים האלה זה לא באמת משנה איזה שמן תמלא, כל עוד הוא חצי סינטטי לכל הפחות.
    בכל מקרה לא הייתי משתמש במוטול היקר להחריד (יבוא של מטרו, מה לעשות).
    בדוקאטי הפרטי שלי אני ממלא Castrol Power 1 סינטטי מלא, 10W-50. העלות היא 185 ש"ח ל-4 ליטר.
    ב-GS אני אישית הייתי מספק ב-Liqui Moly Street בעלות של 120 ש"ח ל-4 ליטר.
    ליקוי מולי כבר ניסיתי מעל לעשרת אלפים ק"מ, נשרף מהר יותר משום מה. כרגע אני עם צ'אמפיון Chrono באותה צמיגות (10w-40) שעובד יופי. את האיפון ננסה ונראה מה צריכת השמן, היות ואני יכול להשיג אותו בהפרש מחירים לא גדול ביחס לצ'מפיון.

ליקוי מולי כבר ניסיתי מעל לעשרת אלפים ק"מ, נשרף מהר יותר משום מה. כרגע אני עם צ'אמפיון Chrono באותה צמיגות (10w-40) שעובד יופי. את האיפון ננסה ונראה מה צריכת השמן, היות ואני יכול להשיג אותו בהפרש מחירים לא גדול ביחס לצ'מפיון.
    תבדוק בספר, לדעתי בתנאי מזג האוויר בישראל אתה יכול לעלות ל-10W-50.
    בד"כ לסוזוקי יש טבלה שמגדירה את צמיגות השמן המומלצת בהתאם לטמפרטורה.
    יכול להיות ש-10/15W-50 ישרף קצת פחות.

עריכה:
    הנה, בבקשה:
    http://wiki.gstwins.com/index.php?n=...ance.EngineOil
    נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 02-08-2018 בשעה 10:39.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    תבדוק בספר, לדעתי בתנאי מזג האוויר בישראל אתה יכול לעלות ל-10W-50.
    בד"כ לסוזוקי יש טבלה שמגדירה את צמיגות השמן המומלצת בהתאם לטמפרטורה.
    יכול להיות ש-10/15W-50 ישרף קצת פחות.

עריכה:
    הנה, בבקשה:
    http://wiki.gstwins.com/index.php?n=...ance.EngineOil
    האמת ביררתי את זה. יש לי חבר שכבר מעל עשור מתעסק בכלים האלה ועשה קרוב ל-30 אוברולים לכלים שונים, מכיר כל בורג. הוא אמר שהאופנועים האלה ספציפית מאוד רגישים לזה ושצריך להישאר עם 10w-40 כי אם זכור לי זה מאוד משפיע על מיסבי ההחלקה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    שוקל להעביר לטכני...

Senior Member
    אפשר באופן כללי לדבר על:
    1 מה גורם לשחיקה מנוע יותר מהכל
    2 איזה פעולות\התנהגות ברכיבה יכולים לשמור על אורך חיים של המנוע

ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    שוקל להעביר לטכני...
    אתה מופתע שלשם שינוי יש דיון שראוי לפורום אופנועים מחוץ לפורום הטכני?

אפשר באופן כללי לדבר על:
    1 מה גורם לשחיקה מנוע יותר מהכל
    2 איזה פעולות\התנהגות ברכיבה יכולים לשמור על אורך חיים של המנוע
    דובר על זה לא מעט בעבר.
    אפשר לסכם כך - יש השפעה להרגלי רכיבה ולתחזוקה.
    גורמים ברכיבה שמגדילים שחיקה:
    *התנעה של מנוע קר, ונסיעה מאומצת לפני שהמנוע הגיע לטמפ' עבודה (קריטי במיוחד במקוררי אויר).
    *נסיעה מאומצת בכללי. סל"ד גבוה, האצות בפול-גז. נסיעת "גז-ברקס" שגורמת לשינויי סל"ד משמעותיים לחינם.
    *נסיעה בסל"ד נמוך מאוד ובהילוך גבוה, היכן שהאופנוע "לא מושך".
    *נסיעה כשהאופנוע מתחמם מעבר לטווח ההגיוני (רלוונטי בעיקר למקוררי אויר בתוך תנועה צפופה, או ברכיבת פול-גז שהיא בעצמה פסולה בכלים הנ"ל).
    גורמים בתחזוקה שמגדילים שחיקה:
    *נסיעה על שמן ישן/לא מתאים/לא איכותי. אני חסיד גדול של החלפת שמנים לפני הזמן בכלים החדשים, שבהם מרווחי הטיפולים הוגדלו משמעותית. בדוקאטי שלי אני מחליף שמן ופילטר כל 8, למרות שהיצרן דורש החלפה כל 12.
    *נסיעה עם מע' קירור לא תקינה, או חימום יתר של מנוע מקורר אויר (נסיעה בלב ת"א למשך חצי שעה ביום שרב או משהו בסגנון).
    *במקורר אויר - עדיף להשתמש בשמן סינטטי מלא בתנאי הקיץ הישראלי, שכן הוא עמיד בטמפרטורות גבוהות יותר. שמן שעבר חימום יתר מאבד את התכונות שלו, בשמנים סינטטים זה קורה לרוב בסביבות 130 מעלות צלזיוס. בשמנים חצי סינטטים או חס וחלילה מינרלים זה קורה הרבה יותר מוקדם.
    *אי הקפדה על פילטר אויר תקין. פילטר מלוכלך בצורה קיצונית או קרוע יגרום למנוע למשוך חול ואבק פנימה, מה שגורם נזק רב לבוכנות, לצילנדרים ולשסתומי היניקה.
    *אי הקפדה על כיוון שסתומים. הזמן שבו הם בורחים משתנה מדגם לדגם ותלוי מאוד בסגנון הרכיבה. הספר הוא בייס-ליין, שממנו לאחר ההיכרות עם האופנוע ניתן להגדיל את המרווח בדיקה.
    *קרבורטור לא מכוון בצורה קיצונית, או תקלה במערכת ההזרקה. מנוע שעובד על תערובת עניה מאוד נוטה להתחמם, ובמקרה קיצוני - יכול להיווצר חור בבוכנה עקב החום.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual