ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
שוקל להעביר לטכני...
אתה מופתע שלשם שינוי יש דיון שראוי לפורום אופנועים מחוץ לפורום הטכני?

אפשר באופן כללי לדבר על:
1 מה גורם לשחיקה מנוע יותר מהכל
2 איזה פעולות\התנהגות ברכיבה יכולים לשמור על אורך חיים של המנוע
דובר על זה לא מעט בעבר.
אפשר לסכם כך - יש השפעה להרגלי רכיבה ולתחזוקה.
גורמים ברכיבה שמגדילים שחיקה:
*התנעה של מנוע קר, ונסיעה מאומצת לפני שהמנוע הגיע לטמפ' עבודה (קריטי במיוחד במקוררי אויר).
*נסיעה מאומצת בכללי. סל"ד גבוה, האצות בפול-גז. נסיעת "גז-ברקס" שגורמת לשינויי סל"ד משמעותיים לחינם.
*נסיעה בסל"ד נמוך מאוד ובהילוך גבוה, היכן שהאופנוע "לא מושך".
*נסיעה כשהאופנוע מתחמם מעבר לטווח ההגיוני (רלוונטי בעיקר למקוררי אויר בתוך תנועה צפופה, או ברכיבת פול-גז שהיא בעצמה פסולה בכלים הנ"ל).
גורמים בתחזוקה שמגדילים שחיקה:
*נסיעה על שמן ישן/לא מתאים/לא איכותי. אני חסיד גדול של החלפת שמנים לפני הזמן בכלים החדשים, שבהם מרווחי הטיפולים הוגדלו משמעותית. בדוקאטי שלי אני מחליף שמן ופילטר כל 8, למרות שהיצרן דורש החלפה כל 12.
*נסיעה עם מע' קירור לא תקינה, או חימום יתר של מנוע מקורר אויר (נסיעה בלב ת"א למשך חצי שעה ביום שרב או משהו בסגנון).
*במקורר אויר - עדיף להשתמש בשמן סינטטי מלא בתנאי הקיץ הישראלי, שכן הוא עמיד בטמפרטורות גבוהות יותר. שמן שעבר חימום יתר מאבד את התכונות שלו, בשמנים סינטטים זה קורה לרוב בסביבות 130 מעלות צלזיוס. בשמנים חצי סינטטים או חס וחלילה מינרלים זה קורה הרבה יותר מוקדם.
*אי הקפדה על פילטר אויר תקין. פילטר מלוכלך בצורה קיצונית או קרוע יגרום למנוע למשוך חול ואבק פנימה, מה שגורם נזק רב לבוכנות, לצילנדרים ולשסתומי היניקה.
*אי הקפדה על כיוון שסתומים. הזמן שבו הם בורחים משתנה מדגם לדגם ותלוי מאוד בסגנון הרכיבה. הספר הוא בייס-ליין, שממנו לאחר ההיכרות עם האופנוע ניתן להגדיל את המרווח בדיקה.
*קרבורטור לא מכוון בצורה קיצונית, או תקלה במערכת ההזרקה. מנוע שעובד על תערובת עניה מאוד נוטה להתחמם, ובמקרה קיצוני - יכול להיווצר חור בבוכנה עקב החום.