כי יש מי שמוכן לשלם על זה.
תסתכל על אופנועים של הארלי שם בכלל אין קשר בין השנתון למחיר המבוקש
דיון עם חבר שחוסך לקרוזר הביא את השאלה - למה לעזאזל דורשים על קרוזרים ישנים כל כך הרבה?! ויראגו 500 - בין 17 ל-26 אלף וכולם בני 20 ומעלה, וולקן 800 כולם מעל 20 אלף ויש חלק מעל 30, גם בני 20. אינטרודר 750 כשמופיעים גם, שאדו 600... מה נסגר? למישהו יש מושג למה דורשים כל כך הרבה לכלים כל כך ישנים? בייחוד כאשר ישנם לדוגמא וולקן 900 או אינטרודר 800 בני 10-12, צעירים בחצי, באזור ה-28-35 אלף?
3> Honda NC700X 2012 - Chrissy
106,200KM and counting
Not all who wander are lost
כי יש מי שמוכן לשלם על זה.
תסתכל על אופנועים של הארלי שם בכלל אין קשר בין השנתון למחיר המבוקש
בדרך כלל על כלי ישן דורשים הרבה כסף במקרה שהוא מתוחזק טוב, מלוקק ,עם תוספות וכוי.
כל אחד ש החזיק כלי כזה פעם אחד יודע כמה זה יקר.
כמה חלקים מקוריים יכולים לעלות כחצי אופנוע ישן.
לא מאמין שדורשים הרבה על אופנועים במצב " גרוטאה"
כי לא רוצים למכור, זה למה.
קשה לי להאמין שמישהו באמת משלם את הסכום האלה על נבלות בנות 20.
אבל בעלי הקרוזרים הם עם מיוחד. חושבים שויראגו בן 20 משתבח עם השנים, כי התקינו לו מתלה קופים במקום כידון, רצועות עור שמתבדרות ברוח ותיק "יעני-עור" מעליאקספרסס.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אני מאמין..לא מאמין.. -זה תחושה אישית,בספק הקשורה למציאות.
כדאי ללכת\ליראות כמה כלים ,לדבר עם בעליהם בכל מקרה בגופו של עיניין ,אז יש מצב התמונה מתבהר .
אפשר לצחוק אבל הם מוכרים! אחרת המחירים היו נמוכים.
שקניתי ביואל בגרמניה המחיר שלו כמשומש היה סביר אבל לאחר 3 שנים שבהם ביואל נסגרה רציתי למכור, פתחתי את הלוחות כדי להרגיש את השוק וראיתי שאנשים דורשים מחירים לא הגיוניים אז אמרתי למה לא לנסות גם, בסופו של דבר מכרתי במחיר שקניתי, יכלתי לקבל עוד יותר אם לא היה צריך להחליף צמיגים ולעשות טיפול.
היום בלוחות כנראה אם הייתי מחזיק את האופנוע עד היום אז עדיין הייתי מוכר במחיר שקניתי
וזו תמציתה של התשובה.
אתן את התשובה כבעליו של קרוזר כבד:
כל קרוזר נושא את הפנטזייה המוטורית של בעליו. זה מתחיל בכרום, ממשיך באגזוזים כידונים פנסים ועוד שגעונות כעומק הכיס.
רוב בעלי הקרוזרים שומרים עליו כמו על תינוק מגודל, קרוזר זה אופנוע שדורש המון , פשוט המון תחזוקה והתעסקות.
תגיד לחבר שלך שהוא (הקרוזר כמובן ) פאקינג לא נוח בשום צורה, ולא משנה מה אומרים מבחני הדרכים. זה אופנוע מרסק עצמות, מהלך מתלים של נמלה ביום רע. אצלי אני חייב לעצור כל 50 ק"מ להפסקה אחרת הישבן מגיע ללחיים מרוב כאבי גב ועצבים.
נדרש אופי מיוחד לקרוזרים , צריך לדעת לסבול אותם, ומהם. זה אופנוע שלא מתאים לכל אחד. שהחבר לא יתלהב מיופיו של הכלי כי לא זו תמציתו של עניין.
מחיר: אין מחירון ברור של קרוזרים. יש קונה ומוכר ומה שבין שניהם. המוכר יכול לדרוש מה שהוא רוצה, אם יהיו קונים זו כבר בעייה שלו.
לסיום ..
לא מכיר אופנועים רבים שמנגינתם עריבה כמו מנגינתו של קרוזר עב כרס ובוכנות.
GTR1400 - הדרך המהירה לאיבוד רשיון. XV1900 - הדרך המהירה לאיבוד השמיעה והיכרות עם כירופרקט צמוד.
האמת שיצא לי לרכב מעל 100 ק"מ רצוף על קרוזר (VN900). אופנועים מאוד נישתיים ללא ספק, לי דווקא הרגיש נוח ומאוד יציב בקו ישר. בפניות הבעיה הגדולה היא לא הבולים אלא חוסר שיתוף הפעולה בין הפרונט לחלק האחורי בגלל הפרשי המשקל ואורך הכלי. כלים שמאוד משדרים לך מה נוח ולא נוח להם ואם תטוס על 140 עליהם הרגליים ירעדו בסוף הרכיבה.
החבר הוא רוכב ספורט לשעבר שמחפש בדיוק את הנישה הזו ומודע היטב למגבלותיה.
אם יש מי שמוכן לשלם אז למה לא.
לצורך העניין נפרדתי מהבאנדיט הקשיש שלי לפני כשנתיים.
המחיר שבעיניי היה ריאלי לאופנוע שלי היה 25K.
לקח לי כחצי שנה עד שהגיע מישהו שידע להעריך יין משובח והילד נמכר ( מחירון היה 14 נמכר ב24 ו3קילו תמרים טריים מהמשק שלו)
אנו עד היום בקשר ( אני והקונה) שנהנה מהכלי.
הכל עניין של היצע ביקוש ומצב הכלי.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI