זה פשוט תולעים רגילות, במקרה שאתה משתמש בהם, הצמיד לא נפסל מידית?
ועל איזה משאבה אתה ממליץ?
יקר בטירוף, כ10 שקל:
https://www.ebay.com/itm/1Set-Auto-C...pbLLkw&vxp=mtr
וככה משתמשים:
https://www.revzilla.com/common-trea...re-on-the-road
אחרי פעם ראשונה כבר עושים את זה ממש מהר. מומלץ להוסיף איזהשהיא משאבה למקרה שאתה רחוק מדי מתחנת דלק.
זה פשוט תולעים רגילות, במקרה שאתה משתמש בהם, הצמיד לא נפסל מידית?
ועל איזה משאבה אתה ממליץ?
לא. הוא ייפסל אם החור גדול מדי\ממוקם קרוב מדי לשוליים וכו'.
המשאבה הכי נוחה שנכנסת לך באופנוע קבוע עם הערכה (יש חשמליות אבל לא ייכנסו במקומות קטנים. אני עם קטנצ'יקית של אופניים. אפשר גם מכלי co2).
תודה!
הזמנתי מאמזון וגם הגיע.
45 דולר אני חושב, עם עוד כמה דברים כולל צופר נורמאלי.
נראת אחלה ערכה.
מעדכן, אבל לפני כן דיסקליימר- לא חוקי ולא בטיחותי לתקן עם תולעת! עכשיו להמשך:
היום בדרך הביתה נתקלתי בבחור חביב בשוליים של כביש 6 (אם אתה קורא כאן, פעם הבאה תרד קצת יותר הצידה, לשטח הפתוח שבמקרה היה שם, חבל שאיזו משאית תיקח.
ערכת התולעים (לא סטופ אנד גו, אלא רגילות, אבל ייעודיות לאופנוע דקות יותר משל רכב ועם מחדר דק יותר, נקנו בזמנו אצל זייתוני) נשלפה, ואיתה משאבת האופניים הקטנה (דו שלבית, מתקפלת קטן מאוד). האמת? הייתי סקפטי. החור היה גדול מאוד (לפחות בגודל של בורג איסכורית), אבל ראו זה פלא, התולעת החזיקה. המשאבה ניפחה (ניפחתי לכמעט 20 psi. לא יותר כי זה הרבה לפמפם וכי למזלו היתה תחנת דלק במרחק לא גדול), ובא לציון גואל.
תידרכתי את הבחור לגבי מה מותר ומה אסור ושלחתי אותו בנסיעה לכיוון המוסך הקרוב. נסעתי קצת אחריו לראות שהכל תקין ונפרדתי ממנו בהמשך.
כבר יצא לי לתקן עם תולעים לא מעט פעמים, אבל חורים קטנים בהרבה, ובעיקר עם תולעים לרכב (שיכולות לסתום גם חורים שבוודאות פוסלים צמיג). אלו הקטנות הפתיעו אותי לטובה, לא הרחיבו את החור כלל(טוב הוא היה ענק, יש מצב שהצמיג ייפסל בכל מקרה) ולא ברח אוויר.
שורה תחתונה,
מוסיף הרבה בטחון לרכב עם דבר כזה.
יש לי את הערכה הנ"ל ואני מרוצה יצא לי פאצנר שלא היו מוכנים לתקן לי בפנצריה בצמיג חדש (המסמר ניקב שני חורים צמודים מאוד)
אחלה ערכה, בנוסף בחול שכנראה תמיד יודעים פחות מבארץ הנאורים התיקון נחשב למקביל לתיקון סטנדרטי
יש לי גם את הערכה הנל, תיקנתי איתה פאנצר כבר פעם אחת, למזלי זה היה ממש באותו שבוע שבו רציתי להחליף צמיגים אז לא הייתה בעיה.
צירפתי לה משאבה קטנה ידנית, והיא נותנת עבודה כשאני צריך להשלים אוויר, מומלץ לחבר למשאבה צינור קטן גמיש כדי להפעיל פחות לחץ על הוונטיל.
אתה צודק לא תקני במדינה שלנו, מאז יציאת ההוראה הצמיגים עבור דרך והתפתחו מאוד והשתכללו, שכל אחד יפעיל שיקול דעת האם זה מספיק טוב או לא.
אני מאמין שהצמיג הנ"ל ישרת אותי במצבו עוד הרבה ואני לא חושש מפגיעה במבנה הצמיג, כנראה שאם הייתי על מסלול או רוכב על הקצה אולי הייתי שוקל אבל עבור רכיבה מנהלתית לא רואה סיבה למה התיקון הנוכחי לא יעבוד, במיוחד שעיקרון התיקון פה דיי דומה לקונבנציונלי
אמרתי את זה בעבר. זה סיכון מסוים במיוחד למי שאוהב להרביץ. בפועל נסעתי עם הרבה תולעים במשך תקופות ארוכות מאוד ומעולם לא עפו לי באמצע.
שתי סכנות בתולעים:
1. כשמחדירים את התולעת לחור יש מצב שיוצרים חור חדש צמוד לחור המקורי, הרבה פעמים המסמר ייכנס בזווית שלא ניתן לדעת עד שמורידים מהג׳אנט.
2. למרות שהסיכוי אולי נמוך כמו שכתבו פה חלק מהחברים, כשתולעת עפה החוצה האויר בצמיג יורד מיד - לא נעים במאה קמ״שׁ+, לעומת פטריה שהאויר ידלוף באטיות.
בנוסף כמו שאמרו לא חוקי תיקוני תולעים באופנועים, יש רק שני גלגלים בשונה מרכב.
וגם,
צמיג של אופנוע הוא הרבה יותר מורכב מצמיג של רכב, יותר עדין, ונדרש לעמוד ביותר כוחות ליותר כיוונים.
אני לא מאמין שתולעת תעוף, אני כן מאמין שצמיג שלא תוקן כהלכה או נבדק ע"י עיניים מקצועיות יכול להתפוצץ.
נראה לי שיש פה חוסר הבנה, כל מה שכתבתי מתייחס לקיט של stop&go ולא לתולעים.
סטופאנדגו הוא תיקון זמני בדיוק כמו תולעת. אולי יותר מוצלח, אבל לא יכול להחליף פטריה (ולא כי אוויר בורח ממנו)ההדבקה הפנימית של הפטריה נראית לא כזאת משמעותית, אבל היא כן.
אגב,
במאמר מוסגר, דיינהפלאג (המתחרים) טוענים שעד 160 קמ"ש ובחור של עד 3 מ"מ, הפלאגים שלהם יכולים לשמש כתיקון קבוע. אבל זה, כאמור, ברכב. אני סקפטי לגבי ההצהרות הנ"ל.
נערך לאחרונה על ידי ayalzo; 30-05-2020 בשעה 16:57.