תוצאות 1 עד 3 מ 3

אשכול: התייעצות לפני קנייה v-strom 650

Junior Member

התייעצות לפני קנייה v-strom 650

שלום, אני כרגע בודק וי סטרום 650 שאני מעוניין לקנות, והאופנוע עבר טיפול מאד גדול לפני כשנה שכלל פתיחת מנוע. זה קצת מפחיד אותי לקנות אופנוע כזה אז ביקשתי מהמוכר פרטים על הטיפול.
    זה מה שקרה לפי המוסך שטיפל:
    בעקבות מתיחת יתר על המידה של השרשרת אחרי החלפת צמיג אחורי, נגרם בלאי למיסב ציר גלגל שיניים קדמי ובעיקבותיו נזילת שמן ובלאי במיסב שמחייב פתיחת מנוע והחלפת ציר גלגל שיניים קדמי.

מה שעשו בפועל זה שפתחו את המנוע והחליפו הרבה מאד חלקים: מחיזיר שמן, רינגים, גומיות שסתומים, מיסבים, גומיות, אטמים ועוד...

אחרי התייעצות עם המוסכניק שאני מטפל אצלו, הוא טען שזה דווקא טוב שהמנוע עבר טיפול כזה והמליץ לי לקנות. אבל אני אשמח לשמוע את דעת המנוסים פה, האם לדעתכם כדי לשקול את האופנוע? האם זה טוב שהמנוע עבר טיפול או להיפך וכדי לפסול מראש.

כל תגובה תתקבל בברכה.

Member
    דבר ראשון, זה שהבעלים הקודם מעלה בפניך את המידע זה כבר טוב כי הוא יכל באותה מידה לא לספר ולמכור כביכול כלי "תקין".
    האדם ממנו אתה קונה את הכלי לא פחות חשוב מהאופנוע עצמו, לפחות מבחינת התרשמות כללית.

בנוגע לזה שהמנוע נפתח, אם המוסך שעשה את העבודה מספיק מקצועי לא צריכה להיות שום בעיה, ולהיפך, אם הכלי עבר קילומטראז' מכובד אכן זה דווקא מעולה שבוצע על הדרך יישור קו.

בלי קשר כדאי שתציין יותר פרטים כגון השנתון, כמה קילומטרים וידיים הכלי עבר כדי שאנשים שמכירים את הכלי הנ"ל יוכלו לתת דעה ולראות את התמונה הכוללת.
    ולבסוף אם החלטת שאתה הולך על זה אין לוותר על בדיקה אצל מוסך שאתה מכיר או מטפל בכדי לוודא שאכן הכל תקין.

בהצלחה!

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    זה תלוי בן כמה האופנוע.
    באופנועים חדשים (שנתיים שלוש ארבע) הייתי נמנע ממנוע שנפתח.
    עם כל הכבוד למוסכים בישראל, גם המקצועיים שבהם לא יסגרו מנוע כמו שהוא נסגר במפעל (וזה אם הנחנו שהאופנוע טופל במוסך מקצועי ולא חאפר- ומאלו, לצערי, יש הרבה יותר מדי).
    אם מדובר באופנוע ישן, אז במילא סיכוי שפתחו מנוע או שיפתחו בתקופתך, ואז העובדה שהחליפו חלקים רבים על הדרך משחקת לטובתך.

בכל מקרה,
    אופנוע כזה צריך להבדק היטב כי יש הרבה מקרים בהם אוברול חלקי לא עולה יפה.