עמוד 1 מתוך 11 123 ... אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 161

אשכול: התייעצות בנוגע לרכב (משבר גיל ה45)

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster

התייעצות בנוגע לרכב (משבר גיל ה45)

גולשים, גולשות, ידוענים, מעלים באוב, גייז, חברי פול גז יקרים ללא הבדל דת, גזע, מין, רמת משכל או העדפה מינית-
    נתחיל בזה שאני לא יורד מדו"ג!!!

בראשותי סובארו B4 מודל 2003 אמינה וטובה שמשמשת אותי לשינוע מזדמן של יורשיי העצר או בימיי החורף לנסיעה למשרד בתנאי חימום וללא צורך בחלפ"ס.
    הרכב אמין וטוב ולמעט טיפולים שוטפים אין פגישות לא מתוכננות עם חבר הפורום צביקה שמטפל לי ברכב במוסך שלו.

לאחרונה התחלתי ללטוש עיניים לכלה צעירה יותר ורעננה.

קו שהנחה אותי הוא מעבר לרכב חסכוני יותר ( יורש העצר עתיד תוך שנתיים להוציא רישיון נהיגה) אמינות וכאמור רכב קטן ( המנכ"לית נוסעת באוריוס - זו לא עוגיה אלא סטיישין הברידי נחמד )

ובכן המחשבה הייתה על סוזוקי קטן דוגמת ספלאש או סלריו ושו'ת ובתהליך החיפוש גיליתי שחוץ מיפן וקוריאה יש גם פיאט פולקסווגן ועוד כהנה וכהנה אפשרויות שאם להודת באמת מחממות לי את הלב הרבה יותר מהסלריו

מועמדת מס 1. פיאט 500C מנוע 1200 או 1400 רכב חביב עצלן וקטן
    מועמדת מספר 2. סיטרואן קקטוס 1200
    מועמדת 3 סיטרואן DS3 156 כוח סוס מלהיבים.

כעת לדילמה הראציונל שלי הוא אמינות וזה יש ביפני.
    מהפיאט והשיטרואן אני חושש.
    אשמח לייעוץ מה כדאי.
    נ.ב
    התקציב סביב 30 אלף שקל

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

אם פיאט 500 אז רק גיר רגיל, בשום פנים לא את הגיר הרובוטי המחורבן שלהם (אותו הגיר היה לבת שלי בלאנצ'יה שהיה מתסכל אותי כל פעם מחדש).
    אף אחת מהאופציות הראשונות שנתת היא לא באמת יפנית ובכל מקרה אף אחת מהם היא לא מציאה.
    משלושת האופציות שנתת, האופציה הרציונלית היא הקקטוס, אני הייתי לוקח את ה DS מבלי לחשוב פעמיים.

TNX
    מדובר בידני.
    מצאתי DS בתקציב אבל הפחד שלי היא דגירה במוסכים

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    פלסטיקה וגומיות לא שורדות בצרפתיות.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    המנוע 1.6 טורבו של הסיטרואן (לדעתי - בשת"פ עם ב.מ.וו) - עושה בעיות לרוב. דעתי האישית והלא מקצועית - להתרחק.
    פיאט 500 קטנה מאוד, אבל חמודה בטירוף. כאמור - רק ידני.
    אם תמצא את אחת המעטות עם מנוע 1.4 100 כ"ס וגיר ידני - היא אפילו לא תהיה כזאת עגלה.
    אם לא אכפת לך שהרכב יהיה 3 דלתות - אלפא רומיאו מיטו די חמודה. בפועל זה פיאט מאובזרת, ממש לא אלפא אמיתית (כאלפיסט לשעבר... האלפא האמיתית האחרונה הייתה 159, ועכשיו יש ג'וליה. כל השאר - פיאט).
    המנוע 0.9 2 צילינדרים מספק ביצועים סבירים, אבל לא נועד להאריך ימים - תדאג למצוא אחת עם ק"מ נמוך, ולהחליף שמן כל 10K.
    ועכשיו, המלצה שלי - אם הרכב עדיין רלוונטי:
    לפני מספר חודשים, ראיתי בי-ם פיאט בראבו 1.4 טורבו ידנית אדומה, שנת 2011. הרכב היה יד 1, במצב מכאני מעולה, מבעלים מבין ואוהב, מרגיש כמעט חדש בנסיעה. היו ריג'קטים קוסמטיים (לא יקרים לתיקון), והבעלים מתעקש למכור קרוב למחירון. אם זה עדיין רלוונטי - תשקול בכובד ראש.
    המנוע 1.4 T-JET אמין מאוד, והבראבו זאת בעצם אלפא ג'ולייטה בעיצוב שונה (יותר נכון - להיפך. הג'ולייטה היא פיאט), רק שהבראבו עולה כמו פיאט.
    ביצועים לא יחסר לך ברכב הזה, וצריכת הדלק תהיה 8-10 ליטר/100 ק"מ (1/12.5-1/10) כתלות בתוואי הנסיעה וכמות הגז.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member הסמל האישי של AsafA
    לפי מה שתיארת ובהתחשב בזה שהרכב יעמוד שנתיים ואז ישמש את הבן (17) כרכב ראשון. הייתי מתמקד בידני, קטן, אטמוספרי ומשאיר את חוויות הטורבו לרכב הבא.

500 רק עם גג בד
    C1/107/108/אייגו
    208 1.2

בעדיפות שניה
    קליאו 1.2
    איביזה

לא מבין איך מישהו שרוכב על אופנועים יכול לחשוב על מכוניות כלכך משעממות.
    אם יש תקציב אז לך על מיני (אפילו ONE סבבה) ידנית ואם אין תקציב אז הייתי שוקל ברצינות את ה DS ומחפש אחת טובה, שאר האופציות, למות משעמום.

התקציב הוא סביב 35 אלף שקל.
    בגדול הרכב אצלי עומד רוב הזמן ועושה כ3000 קילומטר בשנה (רכב שני ואישתי יש לה רכב מהעבודה מכל מה שמשתמע מכך).

תכלס המחשבה היא לעבור לרכב קצת יותר חסכוני ( מצחיק לומר אבל התפעול של הGTR יותר יקר מרכב קטן) ומאחר ותוך שנתיים העולל יוציא רשיון אז כבר לרכוש רכב חסכוני יותר מהB4.

הדילמה נובעת מזה שבדקתי כל מני קופסאות וכמו רבים מאיתנו כאן אנו אוהבים מכוניות עם "ספאנק" והשיטוט ביד 2 פשוט פתח את התיאבון.

אגב למישהו יש מושג איך הפיקאנטו 1.2 ספורט ( נראה לי כמו עוד רכב מקושט ולא מעבר).

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי lokimonster צפיה בהודעה
    התקציב הוא סביב 35 אלף שקל.
    בגדול הרכב אצלי עומד רוב הזמן ועושה כ3000 קילומטר בשנה (רכב שני ואישתי יש לה רכב מהעבודה מכל מה שמשתמע מכך).

תכלס המחשבה היא לעבור לרכב קצת יותר חסכוני ( מצחיק לומר אבל התפעול של הGTR יותר יקר מרכב קטן) ומאחר ותוך שנתיים העולל יוציא רשיון אז כבר לרכוש רכב חסכוני יותר מהB4.

הדילמה נובעת מזה שבדקתי כל מני קופסאות וכמו רבים מאיתנו כאן אנו אוהבים מכוניות עם "ספאנק" והשיטוט ביד 2 פשוט פתח את התיאבון.

אגב למישהו יש מושג איך הפיקאנטו 1.2 ספורט ( נראה לי כמו עוד רכב מקושט ולא מעבר).
    חוץ מהעיצוב, זאת בדיוק אותה הפיקנטו

Senior Member
    בקילומטראז' כל כך נמוך אין כמעט משמעות לחיסכון בדלק וכלכלית, החלפה כזו היא לא הגיונית.
    אבל אם זה רק התירוץ הרציונלי שאמור לאפשר את ההחלפה אז הייתי מסתכל על איזו סנדרו סטפוויי. גירסת הדיזל חסכונית מאוד. גירסת הטורבו בנזין גם היא חסכונית למדי (~14 ק"מ לליטר משולב). זה רכב פשוט, מרווח, נח, אמין וחביב יחסית עם בונוס של מרווח גחון גבוה ועבירות שבילים/מדרכות לא רעה. אתה גם צריך להיות מסוגל למצוא כאלה שהן עדיין תחת אחריות.

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    מכולם הפיאט 500 תתן לך הכי הרבה ובלי דרמות להקפיד על גיר ידני.
    הייתה לי כשהפינטו הייתה במוסך במשך סופ"ש ומאד נהניתי.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    טויוטה יאריס

ציטוט נכתב במקור על ידי uriar צפיה בהודעה
    טויוטה יאריס
    נראה לי שהוא רוצה רכב חמוד, ולא אחד שמכניס אותך לדיכאון מהרגע שהתיישבת במושב הנהג...
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

כתב נכון קקטוב
    רוצה שיהיה לו קצת שיק ביצועים זה סוג של ערך מוסף שאני אתפשר עליו עם חיסכון בדלק.
    אמינות כן חשובה.

מבחינת הגיון יאריס ספלאש סלריו פיקאנטו I10 ושות יהיו הכי נכונות אחריהן האירופיות כגון MI UP פנדה קקטוס וכדומה וכאמור בסוף מכוניות נישה דוגמת ה500 (האמת שהקקטוס יש בה משהו שדיבר אל הרגש).

סיכוי גבווהה שהפור יפול על אחת ממשפחת ה500 - הבן שלי עיקם פרצוף הבת דווקה מרוצה בייחוד בגוון וורוד.

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

ציטוט נכתב במקור על ידי lokimonster צפיה בהודעה
    כתב נכון קקטוב
    רוצה שיהיה לו קצת שיק ביצועים זה סוג של ערך מוסף שאני אתפשר עליו עם חיסכון בדלק.
    אמינות כן חשובה.

מבחינת הגיון יאריס ספלאש סלריו פיקאנטו I10 ושות יהיו הכי נכונות אחריהן האירופיות כגון MI UP פנדה קקטוס וכדומה וכאמור בסוף מכוניות נישה דוגמת ה500 (האמת שהקקטוס יש בה משהו שדיבר אל הרגש).

סיכוי גבווהה שהפור יפול על אחת ממשפחת ה500 - הבן שלי עיקם פרצוף הבת דווקה מרוצה בייחוד בגוון וורוד.
    לבן תביא פנדה.
    היא גם סוג של חמודה... וזולה בטירוף.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual