מה הרעיון?
מה הרעיון?
לא להעיר את השכנים..
........................................ KKK-BITCH
......................... We Ride Together, We DIE Together
... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast
זה יותר זול. ואל תכליל יש כאלה אופנועים עם צופר סבבה sv למשל
עניין של אגו
נובע מתפיסה אינטואטיבית מוטעית של היצרנים שהשתרשה עם השנים, שעוצמת הצופר צריכה להיות פורפורציונאלית לגודל הכלי רכב.
הטעות בתפיסה היא, שהיא מתייחסת רק לסיכון של הכלי רכב לסביבה (ולכן כמעט לכל משאית יש צופר אוויר חזק מאוד) ולא לסיכון על בעלי הרכב עצמו שדווקא עולה ככל שהכלי רכב יותר קטן.
מצד שני זה טוב שהצופר של אופנוע נשמע שונה מזה של רכב, כי ככה שהרוכב מצפצף נהגי המכוניות יכולים לדעת שזה אופנוע ולהיות זהירים יותר.
כאילו העובדה שברכב יש יותר מקום לא קשורה לזה?
בנוסף יש באופנוע מערכת חשמל צנועה יותר ויצרנים מעדיפים לנתב את המערכת לכיוון צרכנים אחרים לכן ברוב האופנועים תקבל צופר מורכב מדסקיות שהוא קל משקל, שטוח, קטן וצורך פחות זרם.
לא האמת שהיא לא קשורה לזה וגם לא המשקל.
לרוב הצופר ממוקם מחוץ לאופנוע - בין הגריל לרדיאטור,כמו בקטנועים ואם מדובר באופנוע נייקד בכלל אין לזה אחיזה.
בכלים סדרתיים משקל משחק תפקיד בעיקר בצריכת דלק צופר יותר גדול ישפיע עליה?
פרופורציה
כמו שעל אנייה לא תשים צופר של קטנוע,ככה גם הפוך.
צר לי, אבל אין שום קשר למקום. כמעט כל הצופרים החלופיים מתלבשים למקום של הצופרים המקוריים.
גם למערכת החשמל אין קשר, כי יש הרבה צופרים יותר חזקים מהמקורי שעובדים טוב על אותו זרם, ובכל מקרה במקסימום אפשר לשים ריליי ולמתוח עוד חוט.
ה5 צפירות שתעשה ביום לא יעלו ולא יורידו שום דבר ממערכת החשמל באופנוע ואוין להם שום השפעה על כלום בערך.
עוד לגבי הזרם, בזמן למשל שחימום הידיות פועל, GPS מחובר פלוס פנסי ערפל (במוו GS טיפוסי) אם תוסיף לזה צופר שצורך יותר זרם תקבל עימעום אורות שתלחץ עליו, לא שזה מפריע אבל יצרן רציני לא רוצה שזה מה שיקרה.
כניסת פנסי הלדים לתחום האופנועים אולי תאפשר ליצרנים גם לשדרג את הצופר בעתיד.
אופנועי משטרה בדרך כלל מקבלים שידרוג למערכת החשמל מהיצרן.
אמרו פה סיבות הגיוניות. אני רק אוסיף 2 היבטים כלליים שלי:
1. צופר חזק עולה כמה עשרות שקלים וניתן להזמנה והתקנה בקלות.
2. צופר הוא אגו. אם אתה בסכנה תתרכז בלהציל את עצמך במקום לצפור ולחכות לפידבק מהרוצח האקראי.
1000RR
המשקל זה רק על הדרך ולא שיקול רק יתרון קטן.
הבעיה היא המקום או ההפרעה לעיצוב הכללי של האופנוע אם מדובר בנייקד